Ärireiside nõudlus püsib tugevana hoolimata kõrgenenud hindadest

23.05.2023
Estravel

Ärireiside nõudlus püsib hoolimata hindade tõusust endiselt tugevana, selgub hiljutisest raportist (FCM Consulting). Uuring näitab, et ettevõtted hindavad jätkuvalt silmast-silma kohtumii ja ärireiside eeliseid, hoolimata lennupiletite ja hotellimajutuse hinnatõusust.

Raportis rõhutatakse, et ärimaailm mõistab isiklike kohtumiste väärtust suhete loomisel, tehingute sõlmimisel ja koostöö soodustamisel. Paljud ettevõtted on teadlikud sellest, et näost-näkku kohtumised aitavad tugevdada suhteid klientide, partnerite ja töötajatega ning võimaldavad luua usaldust ja süvendada koostööd.

FCM teatas, et ettevõtete ärireiside nõudlus püsis esimeses kvartalis 2023. aastal tugevana. Üha enam reisijaid soovis broneerida veebipõhiselt ja varakult, et tagada soovitud lennud ja soodsam hind.

Uuringute järgi on Euroopas 2023. aasta esimese kahe kuu jooksul tõusnud rahvusvaheliste lendude äriklassi piletite hinnad 8% ja turistiklassi piletite hinnad 14%, võrreldes sama perioodiga aastal 2019.

Ülemaailmselt tõusid äriklassi lennupiletite hinnad keskmiselt 18% võrra, jõudes 2280 dollarini, samal ajal kui turistiklassi piletite hinnad tõusid 14% võrra (506 dollarini), kuna nõudlus lendude järele maailmas jätkab taastumist.

Ärireiside nõudlust toetab ka rahvusvaheliste turgude kasv. Ettevõtted soovivad avastada uusi turge, laiendada oma äritegevust ning luua kontakte ja suhteid välispartneritega. Sellest tulenevalt on ärireisid jätkuvalt olulised, isegi kui kulud on tõusnud.

Kuigi kõrgemad hinnad võivad mõjutada reisieelarvet, püüavad ettevõtted leida viise kulude kontrolli all hoidmiseks. Üks lähenemisviis on varasem planeerimine, mis võimaldab saada paremaid hindu ja tingimusi reisikorraldajatelt ning lennufirmadelt. Lisaks võib tehnoloogiat kasutada virtuaalsete kohtumiste ja videokonverentside korraldamiseks, kui füüsiline kohalolek pole hädavajalik.

Kokkuvõttes näitab uuring, et majanduslikud kõikumised ja hinnatõusust tulenev surve ei vähenda ärireiside tähtsust kasvu tagamisel ja suhete hoidmisel. Ärireisid jäävad oluliseks vahendiks uute võimaluste avastamiseks, ärikontaktide loomiseks ning koostöö ja suhete tugevdamiseks. Ettevõtted jätkavad ärireisidesse investeerimist, et säilitada konkurentsieelis ja jääda ühendatuks globaalse ärimaailmaga.

Allikas: Business Travel News Europe

 

Kommentaarid: