Austria reisihommik juba sel laupäeval

14.02.2019

Sel laupäeval, 16. veebruaril kl 12 toimub Viru keskuse Rahva Raamatus Austriat tutvustav reisihommik, kus Liina Mittermayr tutvustab oma värsket raamatut „Minu Austria“, Ingrid Veidenberg räägib mägede lummusest ning praktilist reisinõu jagab reisikonsultant Garmen Heinsalu.

Estraveli turundusdirektori Airi Ilisson-Cruzi sõnul on mägedesse reisimine eestlastele sama põnev ja eksootiline nagu džungli- või kõrbesafari: „Alpidega võib lausa püsisuhe tekkida – kes kord mägedes käinud, see tahab ikka ja jälle tagasi. Suusareisidele minnakse nii sõpruskonna kui ka peredega, mäesuusatamist või lumelauda saab ka täiesti algaja kohapealses suusakoolis õppida. Lisaks pakub Austria võrratuid kultuurielamusi.“

Reisihommikul esitleb oma värskelt trükist tulnud raamatut „Minu Austria“ Liina Mittermayr, kes sidus end Austriaga juba rohkem kui 20 aastat tagasi ning on töötanud aastaid suusainstruktorina. Liina tunneb hästi kohalikku kultuuri, inimesi, ajalugu ja imelist Alpi maastikku. Liina teine töökoht on seotud pagulaste abistamisega, aga kõigele lisaks on ta hästi tuttav ka Viini muusikamaailmaga.

Vestlust juhib Laupäevaleht LP ja Kroonika peatoimetaja Ingrid Veidenberg, kes on enda väitel mägedest lausa sõltuvuses. Just Austria Alpides proovis Ingrid esimest korda suusatamist ja kaotas mägedele kohe ka oma südame. Palju kordi suusareisidel käinud Ingrid jagab reisihommikul oma kogemusi ja nippe.

Praktilist reisinõu annab Estraveli sõsarfirma Mainor Travel suusareiside tootejuht Garmen Heinsalu, kel on 17-aastane kogemus suusareiside müümisel. Garmen jagab infot selle kohta, kuidas ja millal Austriasse reisida, millega erinevatel aastaaegadel Alpides viibides arvestama peaks ning kuidas leida julgus esimeseks suusareisiks.

Bad Gastein, Austria

Estraveli statistika järgi külastavad eestlased Austriat kõige rohkem talvekuudel, aga üha rohkem ka suvel, mil matkahuvilised Alpides rändavad. Põhilised sihtkohad on Viin ja Salzburg, kuna suusareisi saab ühildada ka mõne kultuurisündmusega. Näiteks jaanuaris ja veebruaris on Viinis ballide hooaeg, mil toimub üle 450 balli, saab võtta erinevaid peotantsu kursusi ning külastada klassikalise muusika kontserte.

Estraveli, Rahva Raamatu ja Petrone Prindi korraldatud reisihommikud toimuvad kord kuus Viru keskuse Rahva Raamatu IV korrusel. Otseülekannet saab vaadata nii Rahva Raamatu, Petrone Prindi kui ka Estraveli Facebooki lehtedel ning hiljem ka järelvaatamises. Järgmine reisihommik viib 30. märtsil Oslosse ja teistesse Norra sihtkohtadesse.

Lisainfo:
Airi Ilisson-Cruz
Estraveli turundusdirektor
Tel: +372 626 6371
Mobile: +372 5030 329
Email: airi@estravel.ee