Estraveli reisisoovitused 2019. aastaks

21.01.2019
Estravel

Panime oma kogemuse põhjal kokku kümme soovitust, kuhu reisida alanud aastal.

1. Milano – kõikidele meeltele

Võta aega, et nautida kohvi Milano toomkiriku esisel platsil, tunneta duomo peent, kuid jõulist arhitektuuri, hinga sisse Itaalia stiilitaju ja muretut meelt. Jäta aega ka jalutuskäiguks kiriku sisemuses ning uusimate moetrendidega tutvumiseks Via Montenapoleone tänava vaateakendel.
Tee tutvust ooperiga, isegi kui sa ei ole varem kunagi kokku puutunud selle glamuurihõngulise meelelahutusega. Milano on sind selleks ette valmistanud, nii et alusta parimast ehk La Scala ooperiteatrist. Tunne on nii ülev, et kasvõi korra elus endale seda emotsiooni lubada on seda väärt.
Katrin, erakliendisuhete ja lojaalsusprogrammide juht

2. Mitmekesine Brasiilia

Brasiilias ootab reisijat tohutu looduslik ja kultuuriline mitmekesisus: maailma liigirikkaim loodus Amazonase vihmametsades ja kohalikud inimesed, kes tunnevad nende metsade sügavamaid saladusi. Vägevad Iguaçu kosed pakuvad päikeselise ilmaga unustamatut vikerkaarelist vaatemängu. Kuumas kliimas pakuvad kosutust ülimaitsvad kohalikud puuviljad, açai-palmid ja noored kookospähklid.
Lennata on mõistlik suurematesse linnadesse nagu São Paulo või Rio de Janeiro, kust loodusele lähemale viivad mõistliku hinnaga siselennud ja mugavad bussid. Brasiilia on väga suur riik: enne kohalesõitu kogu konkreetse sihtkoha kohta eelinfot, et saada reisist parimad kogemused.
Helle, müügikontrolli spetsialist

3. Vastuoluliselt võluv Kuuba

Kuuba on selline veidi segadust tekitav maa, kus kõrvuti on nii rikkus kui ka vaesus, kuid selles peitub oma võlu. Kuubal ei ole klassikalisi vaatamisväärsusi, kuid selle maa teevad eriliseks just sealsed inimesed, kultuur, muusika ja ehedus.
Marika Mikko, vanemreisikonsultant

4. Maaliline Lõuna-Aafrika Vabariik

Lõuna-Aafrikal on pakkuda rohkem, kui oodata oskad! Lisaks puudub ajavahe.
Kaplinna ümbruses kõrguvad mäed pakuvad rohkelt võimalusi matkamiseks ning sealse looduse ja imeliste vaadete nautimiseks. Sealsamas on helesinise ookeaniveega Camps Bay rand.
Kaplinna kandis leiad hulgaliselt imehäid restorane; mitmed neist kuuluvad ka maailma parimate hulka.
Rendi auto ja avasta ümbruskonda. Lähedusest leiad näiteks Hea Lootuse neeme, veiniistandused, aafrika pingviinid, Bo-Kaapi värvilised majad jpm. Mõnesaja kilomeetri raadiuses saad minna rahvusparki safarile, teha elu esimese benji-hüppe Bloukransi sillalt või nautida India ookeani äärseid pea inimtühje randu.
Margit, hankeklientide teeninduse spetsialist

5. Sotši – puhkus Euroopa moodi Venemaal

Kiiresti arenev Vene kuurortlinn Sotši ei meelita ainult sanatooriumihuvilisi, vaid ka nooremaid külastajaid. Mine Sotšisse suvel, kui mägedes asuvate kuurortide hinnatase on märksa soodsam. Lisa selle juurde sõbralik õhkkond, enne 2014. aasta taliolümpiamänge korralikult renoveeritud infrastruktuur, Gruusia köök, loodus, joogatunnid ja rannaskäigud. Näiteks Rosa Khutori kuurort pakub oma külalistele tasuta 40-minutilist bussisõitu piirkonna ühte parimasse randa.
Veronika, turunduskoordinaator

6. Avastamisrõõm Jaapanis

Jaapanis leidub kõike: iidset kultuuri, modernseid linnu, ilusat loodust, vanu templeid, võrratuid aedu, maitsvaid roogi jne.
Väga ilus aeg Jaapani külastamiseks on kirsiõites aprill, aga ka november, kui metsad muutuvad punase-, kollase- ja oranžikirjuks. Kohalesõiduks on kiire ja mugav variant mitmesse erinevasse linna lendav Finnair. Hea mõte on neid omavahel kombineerida, näiteks lennata Tokyosse ja tagasi Osakast.
Kohapeal liikle rongiga. Japan Rail Pass on siinkohal asendamatu, muutes sõidu märkimisväärselt soodsamaks kui kohapeal eraldi pileteid osta (rongipassi saab ette osta vaid väljaspool Jaapanit).
Majutuse võib ette broneerida, et vältida öömajata jäämise hirmu kohalike pidustuste ajal, aga võib ka seigelda ja kohapeal kõike planeerida.
Jaapani loodus on võrratu – võta rannikuäärne panoraamvaatega rongisõit Akitast Fukaurasse või siis jalgsimatk Hachinoche ümbruses. Kindlasti on kohustuslik ka kuumaveeallika ehk onseni külastus.
Täielik nauding on ka erinevate toitude proovimine. Muide, 345 meetri kõrgusel asuvat Tokyo Skytree restoranist näeb hea nähtavuse korral ka Fuji mäetippu. Parim aeg selle restorani külastamiseks on kl 17 paiku, kui on võimalik imetleda linna veel päevavalguses ja peagi süttivates tuledes.
Pille, Lääne-Eesti piirkonna müügijuht
Kaire, müügidirektor

7. Merepõhja matk Põhja-Saksamaa rannikul

Paljukülastatavast Hamburgist tasub kindlasti mõneks päevaks välja sõita. Põhjamere-äärsed rannikukülad pakuvad mitmekülgseid elamusi. Matka lähedal asuvatele saartele – hommikul mõõna ajal jaluta kuiva, õigemini küll mudase jalaga saarele ning pärastlõunal tõusu ajal laevaga mandrile tagasi.
Kairi, e-äri juht

8. Seiklusrohke Guatemala

Guatemalas saad üles äratada oma seiklejahinge. Pane end proovile ja roni mõne vulkaani otsa (neid on seal lausa 37), imetle lopsakat troopilise looduse liigirikkust, veeda varahommik kajakiga ühel maailma ilusaimal järvel Lake Atitlánil, tutvu värvilise Antigua linna arhitektuuriga või külasta iidseid maiade tsivilisatsiooni varemeid ehk Tikali. Omal käel reisijatel tasub kindlasti rentida nelikveoline auto, et käänulistel mägiteedel hätta ei jääks. Ja – mis kõige tähtsam – võta kaasa huumorimeel. Autentsed elamused on garanteeritud!
Maris, turundusspetsialist

9. Ungarisse muusikafestivalile

Ida-Euroopa Pariisiks kutsutav Budapest on tõesti väga uhke oma arvukate vaatamisväärsuste ja suursuguse arhitektuuriga. Ent siiski tunduvalt soodsam! Kõigile leidub midagi: ajalugu, ostlemisvõimalused, ööelu.
Pärast paaripäevast linnapuhkust sõida rongiga 100 km kaugusel asuva Balatoni järve äärde, mille kallas meenutab Vahemere-äärset rivierat (sõit kestab u 1,5–2 tundi, pilet 7–8 €). Balatoni äärest leiab rohkelt erinevaid majutusvõimalusi ning imehea köögiga taskukohaseid ja lihtsaid restorane. Piirkond on tuntud ka kohalike veinide poolest.
Suviti toimub seal mitmeid festivale, millest üks suuremaid elektroonilise tantsumuusika festival Balaton Sound.
Sandra, turundusassistent

10. Galapagose tarkused

Galapagos on koht, millest rääkides särab iga su rakk.
Ekvaatoril asuv saarestik pole rannapuhkuseks, vaid tegemist on rahvuspargiga, mille külastamine on täpselt piiritletud. Võhikust võib seal saada kirglik loodushuviline. Korduvalt tundub, et aeg seisab, aga samas lendab. Mõistad, kui tühine on mõni argipäeva mure ja seda loetelu võib aina jätkata.
Galapagos muudab sind targemaks.
Kristi, tootjasuhete juht

Fotod: erakogu

Kommentaarid: