Hotellisoovitused Egiptusest – Sharm El Sheikh ja Hurghada

28.03.2024
Reisikonsultant Krista Kaufmann, e-äri spetsialist Maya-Feliisa Poom, piletimüügi koordinaator Anne Johanson

Kolm meie töötajat – reisikonsultant Krista Kaufmann, e-äri spetsialist Maya-Feliisa Poom ja piletimüügi koordinaator Anne Johanson – külastasid sügisel erinevate õppereiside raames Egiptust. Toome välja millised olid nende eelistatuimad hotellid nii Sharm El Sheikhis kui Hurghadas.

Maya-Feliisa Sharm El Sheikhi TOP 5 hotelli:

Sunrise White Hills Resort 5*

Minu lemmik nähtud hotellidest. Hotell on luksuslik ja väga moderne. Minimalistlik stiil, valge-must. Palju ilusaid kohti kenade piltide tegemiseks. Suur toiduvalik ja hea teenindus. Ööbisime ka ise seal 3 ööd. Tegemist on perehotelliga aga sobib ka väga hästi ilma lasteta külalistele. Lastele on oma klubi, kuid suuri atraktsioone lastele siiski pole. 5 a la carte restorani ning buffet restoran, mis on ka öösel lahti. Kõik toakategooriad on väga ilusad, eriline lemmik oli swim-up toad. Eraldi on täiskasvanute ala koos snäkibaariga ja rannas saab kasutada kõrval oleva hotelli Meraki täiskasvanute rannaala, juhul kui ei soovi White Hills pere rannaalal olla. Tenniseväljak on tasuta ja kõik basseinid on talvel soojendusega.

 

Meraki Resort Sharm El Sheikh 5*

Meraki on boho stiilis väga äge, kena ja nooruslik hotell. Hurghadas puhkasin samuti Meraki Resortis, mis seal on 4 tärni ning olin väga rahul. Seega olid mul ka Sharmi Merakile suured ootused oma 5 tärni osas. Erinevalt Hurghada Merakist ei ole Sharmi omal buffet restorani ning isegi hommikusöögiks peab tegema a la carte restorani broneeringu. Töötajad küll ütlesid, et broneeringu saab ka restorani kohapeale minnes teha kuna alati leitakse koht. Tegemist on ainult täiskasvanute hotelliga. Soovitan eelkõige noortele täiskasvanutele, kes tahavad kambaga või partneriga puhkama ja pidutsema minna. Hotell korraldab igapäevaselt oma alal pidusid.

 

Rixos Premium Seagate 5*

Väga luksuslik ja suur hotell peredele. Suurt rõhku on pandud just lastele. Selles hotellis jätkub tegevust igas vanuses lastele – seal on veepark, suur lasteklubi ja mänguväljak. Täiskasvanud saavad kindlad olla, et lastele on igaks puhkuse päevaks tegevust, samal ajal saades ise päevitada ja puhata.

 

Novotel Beach 5*

Väga väike hotell, aga see-eest on hotelli alal lihtne liikuda. Ei ole mingeid treppe ega pole vaja tellida golfiautot, et ringi liikuda. Sobib hästi pigem vanematele inimestele. Asub Naama Bayst 1 km kaugusel ehk asukoht on samuti väga hea, et piirkonnaga tutvuda. Ilus korallrahu, liivane sisenemine rannast. Hotelli saab tasuta kaasa võtta ka oma koera või kassi. Jooksvalt renoveerivad tube aga uuendatud tube on juba piisavalt, et külalised sinna paigutada.

 

Pickalbatros Aqua Park Sharm El Sheikh 4*

Väga ägeda veepargiga hotell. Veepark küll kahjuks ei ole soojendatud talvisel ajal aga kui seal torudest alla lasta, siis ei tohiks sellest midagi olla. Sobib eelkõige peredele, kellel on väikesed lapsed – eraldi on pisikestele toredad basseinid liumägedega ning samuti ka suurematele, kes tahavad rohkem adrenaliini tekitavatel veepargi liumägedel aega veeta.

 

Krista poolt soovitatud hotellid Hurghadas:

Seagull Resort Hotel 4*

Asub Hurghada kesklinnas, sissepääsuga otse peatänavalt, seal on võimalik rohkem kohalikku elu näha. Tänavalt ei saa arugi kui suur hotell ja maa-ala tegelikult seespool on. On mitmeid basseine ja olemas on ka liutorudega veepark. Vaateplatvormil on a la carte restoran, lisaks tavapärane valik baare ja restorane. Maa-alal on palju rohelust ja ka rand asub kohe sealsamas. Toad on modernsed ja korralikud, olemas eraldi lasteala väikese mini-zoo’ga, kus mõned erinevad linnud. Loomaaiast jäi mulle isiklikult siiski natukene õnnetu mulje, puurid on väikesed ja jättis pigem nukravõitu elamuse. Hotellis on üsna lai valik erinevaid poode ja ka väljudes oled kohe peatänaval, kus omakorda väga palju poode – sobib hästi neile, kelle rõõmuks shoppamine, samuti on seal väga hea valik lastega peredele. Olemas on spa ja jõusaal, lisaks ka konverentsiruumid (50 m2 ja 200 m2). Erinevad päevased ja õhtused üritused, hetkel toimub näiteks kord nädalas vahupidu. Lastele minidiskod jpm. Võimalik on tegeleda sukeldumise ja windsurfiga, parasailinguga, samuti käia paadisõidutel ja snorgeldamas.

 

Desert Rose Resort 5*

Ööbisin seal ka ise mõnda aega. Hotell asub erinevates väiksemates blokkides ja majades, mis on tavapärane. Hotell on küll viietärniline ja renoveeritud toad on mugavad aga tasuks arvestada, et kõik vannitoad ei ole hiljuti renoveeritud. Viietärnilise hotelli puhul ootaks ehk ka suuremat valikut tualett-tarbeid vannitoas. Nädalaks ajaks minnes oleks parem valik kindlasti võtta superior tuba mitte standard. Asub vaid 15 minutilise sõidu kaugusel lennujaamast ning Hurghada kesklinna on ca 15 km. Hotelli suureks plussiks on suur maa-ala mitme suure basseiniga – eraldi bassein konkreetselt sportujumiseks, basseinibaar, lisaks buffee-restoran, mis mõõtmetelt annab pigem korraliku toidutänava mõõdud välja, snäkibaar, kus saab süüa ka toidukordade vahelisel ajal, erinevad restoranid ja baarid ning ööklubi. Lisaks on veepark lastele koos erinevate tegevustega ranna lähedal, kliinik, windsurfi keskus, vibulaskmine, võrkpalliplats, sukeldumine ja palju muud. Suure laguuni ümber on ligi kilomeetri pikkune liivarand ja rannabaarid. Tegevusi jätkub tegevusi ja jalutamisruumi on ehk hotell on ehitatud just selliselt, et iga nurga taga on midagi avastada. Oktoobris olid külastajad enamuses täiskasvanud, väikeste lastega peresid ei olnud palju, samas suuremate lastega on seal tegevuste valik lai.

 

Sunrise Holidays Resort 5*

Hotell on mõeldud ainult täiskasvanutele (18+). 10 minuti kaugusel Hurghada keskusest ja 15 minutit lennujaamast. All inclusive. Privaatrand on 300 m pikkune liivarand, laguun ümbritsetud veealuse aiaga soovimatu mereelu eemal hoidmiseks. Toad on rõdu või terrassiga, millelt avaneb vaade merele või basseinile. Olemas on spa ja jõusaal, 6 erinevat restorani ja 6 baari, lisaks konverentsiruum (192 m2), sukeldumiskeskus, 300 m2 merevaatega bassein, päevased ja õhtused meelelahutusprogrammid. Restoranides toimuvad erinevad teemaõhtud erinevate rahvustoitudega. Lisavõimalusena saab ka sukelduma minna lisatasu eest. Rand on eespool madalam ja liivane, sügavamas kaugemas osas on koralliriff. Korraldatakse ka snorgeldamiseks paadisõite veidi kaugemale.

 

Neverland Jungle Aqua Park 4*

Veepark on suur ja sobib hästi ka täiskasvanutele. Erinevad liutorud – midagi kõigile, nii lastele kui täiskasvanutele. Kõrgematesse saab üles liftiga. Olemas on „vabalangemisega” liutoru, liumägi, kus kuni 4-liikmeline pere saab paadiga koos alla lasta, ja palju muid valikuid. Lisaks lainebassein ning 1000 m pikkune „kosejõgi” parvetamiseks. Lastele lõbustuspark ja art school tegevuskeskus. Lisaks on ka olemas ostukeskus ja suur valik erinevaid basseine. Hotelli alal on ka Egiptuse teemaline muuseum (replikad). Palju pakutakse „lastetoite” nagu nt jäätis, friikartulid jne. Ümbritsetud kolmest Pickalbatrossi hotellist millel kõigil on veepark hinnas, mujalt tulles tuleb eraldi pilet osta (veepark on hinnas Pickalbatros Leila Wa Leila Resort, Jungle Aqua Park Resort, Water Valley Resort).

 

Pickalbatros Alf Leila Wa Leila 4* Resort

Araabia stiilis resort asub suure Neverland veepargiga samal alal, kohe kõrval. Sobib hästi eelkõige lastega peredele. Ei ole üks suur maja vaid väikesed eraldi majakesed, peretoad on suured ja avarad, enamasti mitmetoalised, väga korralikud. Lisaks veepargile on hotellikompleksil ka oma eraldi basseinid. 30 minutilise sõidu kaugusel lennujaamast ja 25 minutit kesklinnast. Rannast veidi kaugemal, ca 900 m eemal, jagatakse randa ka Dana Beach Resortiga. Lisaks kõrval asuvale päevasele veepargile on suur meelelahutusala õhtuste showdega – 8 etendust 50 professionaalse esinejaga (v.a pühapäeviti). Hotell on all inclusive – buffee-restoranid erinevate rahvustoitudega, rannabaar, erinevad basseinid, tenniseväljak, kliinik, kauplused. Rand veidi eemal ja sinna saab hotellist tasuta transfeeriga. Lisaks on olemas ka spa ja jõusaal, lastele lasteklubi (4-12a), laste veepark ja mänguväljak. Korraldatakse suurejoonelisi heli- ja valgusshowsid. Neverland veepark on hinnas, lisaks on kohapeal ka väike Egiptuse teemaline muuseum (replikad). Lisatasu eest lohesurf ja sukeldumine.

 

Baron Palace Sahl Hasheesh 5*

Asub 17 km lennujaamast ja 20 km Hurghada kesklinnast. Maja on väga ilus ja toad heas korras. Suured lühtrid ja säravad pinnad, puhas ja kulumata, tõesti palee moodi. Sobib täiskasvanutele, kes eelistavad rahulikku puhkust. Liivane 600 m pikkune privaatne rand on kohe minutilise jalutuskäigu kaugusel, infinity bassein koos basseinibaariga. Olemas on konverentsikeskus, suurim ruum 810 m2. Suur spa erinevateks protseduurideks (lisatasu eest), sealhulgas saunad ja massaaž. Lastele on oma klubi, mänguväljakud ja lastebassein, kaks liutoru. Diving Center pakub sukeldumise ja snorgeldamise võimalusi, lisaks on kliinik, kauplused, ilusalong (kõik lisatasu eest). Erinevate restoranide valik ja mitmed baarid. Õhtuti on elav muusika – kui aknad jäävad sinnapoole siis kostab tuppa suhteliselt valjult, küll aga siiski alates kella 23st jääb vaikseks. Toad on avarad ja korralikud, kõik hea kvaliteediga. Vannitoad heas korras ja korralikult varustatud tualett-tarvete valikuga. Esimese korruse swim-up sviidid on privaatse terrassi ja basseiniga, teised toad rõdudega.

 

Anne Sharm El Sheikhi hotellisoovitused:

Stella Di Mare 5*

8-korruseline suursugune hotell avarate tubadega. Orienteerumine korruste ja koridoride rägastikus vajas pisut harjumist. Hotellis on spa, saun, massaaž (lisatasu eest), game rooms mängutoad, väga suur bassein, mis on talvel ka küttega. Üks suur buffet restoran, snäkibaar rannas ning 2 a la carte restorani, 4 baari ja jäätisenurk (lisatasu eest), paar pisikest poodi. Hommiku- ja õhtubuffee oli väga rikkalik ja maitsev, õhtuti pakuti isegi erinevate maailma köökide toitu. Proovisime ka Aasia a la carte restorani – kiidan väga. Wifi levib kõikjal hotelli territooriumil. Õhtuti on showprogramm ja elav muusika. Korallrand – ujuma ja snorgeldama pääseb kahelt pontoonsillalt. Liivarand tasuta lamamistoolide ja rannarätikutega on üleval kalju serval. Liivast suplusranda kahjuks ei ole, seega rannamõnusid ootavad väikelapsed võivad ehk pettuda, küll aga on olemas bassein, kus sulistada. Hotell asub tuulevaikse Naama Bay ääres. Snorgeldamiseks ja sukeldumiseks on seal ideaalsed tingimused. Väidetavalt on enamasti alati rannas roheline lipp ja head tingimused. Võin kinnitada, et snorgeldamine on seal kordi parem kui nt tuulises Rixose rannas. Soovitan, kõik vastas ootustele.

 

Iberotel Palace 5*

Tegemist on adults only hotelliga (16+). Meeldis väga – ilus, avar, toad eurooplasele klassikalised, puhtad. Hotelli alal on 2 basseini, millest üks jahedamaks hooajaks ka soojendusega. Liivarand on olemas, korallirand aga eemal ja sinna viiakse paadiga. Vesi on püsivalt soe ja rahulik. Hotelli kliendid saavad paadiga tasuta Hadaba keskusesse (ca 1 km). 2 a la carte ja 2 tavalist restorani, 5 baari, spa, tenniseväljak (hommikuti kõigile tasuta), rannas on olemas ka rannabaar, mis värskelt renoveeritud. Superior Side sea view room – toa või rõdu nurgast on ka merd näha. See-eest on aga sea view sviitidel täielik merevaade. Tasuta wifi toimib kogu territooriumil.

 

Dreams Beach Resort Sharm 5*

Territoorium on suur, erilise imeilusa korallrannaga, kuhu pääseb liftiga. Tasub arvestada, et päikese nautlejatele on rannatoolid üleval kalju peal, mitte rannas. Korallrannas keerab päike kiirelt kalju taha varju. Tegemist on tõelise snorgeldajate paradiisiga! Toad on pigem lihtsad ent puhtad ja avarad. Igal aastal renoveeritakse territooriumil üks maja kõigi tubadega. Basseiniala on mõnus ja avar, lisaks on ka väike veepark soojendusega. Hotellil on 3 restorani ja 6 baari, millest 3 asuvad rannas.

 

Monte Carlo Sharm Resort SPA & Aqua Park 5*

Kvaliteetne ja ilus hotell, välja näeb isegi pigem kallimapoolne. Väga suure alaga, kus on ka palju rohelust. Hotellil on 2 eraldi ala – peredele ja Royal Beach adult only. Olemas on korallrand, vette pääseb pontoonidelt ja muulilt. Palju erinevaid restorane, olemas on ka eraldi laste restoran.

 

Meraki Resort Sharm 5*

Adult only 16+ hotell – ilus, avar, kvaliteetne, värske, äärmiselt rahulikult kulgeva eluga. Imeilus vaade randa ja rannast hotelli territooriumile. Korallirand on kitsa liivaribaga, rannatoolid asuvad astangul liival. Eriti sobiv just nooremale seltskonnale – igal päeval on pidu pea südaööni. Wifi levib kõikjal territooriumil. Restoranid on ainult a la carte ja ette registreerimisega, küll aga on olemas ka kiirtoidukohad, kus saadaval nii nuudliroogasid kui burgereid. Hotell väga meeldis, seega soovitan!

 

White Hills Resort 5*

Väga ilus, luksuslik, äärmiselt puhas mulje, silmipimestavalt valged on nii hooned kui interjöör, samas on kontrastiks õuel palju rohelust. Korallirand on kitsa liivaribaga, rannatoolid asuvad astangul oleval liival. 5 basseini, millest 1 adult relax bassein. Basseinivett soojendatakse novembrist aprillini. Restorane on 6, sealhulgas 5 a la carte restorani, kuhu võib minna sööma igal ajal ning seda muide tasuta. Ainult seafood a la carte restoran on lisatasu eest. Olemas on ka 5 baari/kohvikut. Wifi levib kõikjal territooriumil. Sviitidel on oma Royal klubi ja baar. Jällegi väga mõnus hotell, soovitan!

 

Sooviksid ka Egiptusesse reisida? Vaata Egiptuse reiside näidispakkumisi või otsi sobiv reis ise pakettreiside otsingust.

 

 

Kommentaarid: