Linnateater Ameerikas: reisimuljed vol1

09.05.2017
Estravel

Aprillis käis Tallinna Linnateatri esindus teisel pool maakera, et tutvustada üht killukest Eesti teatrist lavastusega „Kes kardab Virginia Woolfi?“ ja teha ühtlasi tutvust ka Ameerika Ühendriikidega.

Ringreisi käigus toimus kaks etendust: neist esimene New Yorgi Eesti Majas ning teine Eesti saatkonnas Washingtonis. Lavastus võeti mõlemas mängupaigas soojalt vastu, eriti sooja vastuvõtuga kostitas teatraale aga kevadiselt soe ja päikesepaisteline ilm. Ringreisi käigus jõudsid Linnateatri inimesed ka mõlemas suurlinnas mõnusalt ringi vaadata.

trupp_ly mälter2

New Yorgis: rõõmsad näitlejad Epp Eespäev, Kristiina-Hortensia Port, Andrus Vaarik ja Argo Aadli laevasõidul East Riveril, selja taga paistab Brooklyn Bridge. Foto: Ly Mälter

 Linnateatri näitleja Argo Aadli muljed ja soovitused

Argo Aadli. Foto: Ave Kaing-Kaabel

  • Ehkki transpordiühendused on nii Washingtonis kui ka New Yorgis head ja variante on palju, soovitan kõigil jalutada, kuis jalgades jaksu. Nõndamoodi saab sellest suurest metropolist kõige paremini aimu. Päeva jooksul kõnnid 20–25 kilomeetrit, ilma et arugi saaks.

Hoogsa sammuga jalamees. Foto: Argo Aadli

  •  Kui vähegi võimalik, soovitan New Yorgis minna Metropolitan Operasse. Otseloomulikult jälle jalgsi.

Central Park. Foto: Ly Mälter

  • Sinna lähedale jääb ka Central Park, kus lihtsalt kohvi juua ja inimesi vaadata ja jälle jalutada. See linn pakub palju ootamatusi, sest kõike on palju ja enamasti on see üleelusuurune. Millegipärast tundus õhk väga puhas, kuigi liiklust on meeletult…

Bussirajad on olemas ka teisel pool maakera. Foto: Argo Aadli

 

Kommentaarid: