Merepäev Norwegiani kruiisilaeval. Mis see on ja mida sel ajal teha saab?

08.06.2023
Mihkel Luur, Estravel

Lisaks erinevate sadamalinnade avastamisele on üheks kõige põnevamaks ajaks kruiisil kindlasti ka nn merepäev, mil laev seilab terve päeva merel, kandes sind ühest kaunist sihtkohast teise.

Selles blogiloos keskendume Estraveli klientide seas ühele populaarseimale kruiisifirmale – Norwegian Cruise Line’ile, mis on tuntud oma tervet maailma hõlmavate kruiisimarsruutide ja -elamuste poolest ning mille laevadel on rohkelt vaba aja veetmise võimalusi täiskasvanutele ja lastega peredele.

Vaba aja veetmise võimalused ja muud tegevused kruiisilaeval on populaarsed just sellistel erilistel päevadel, mil laev sadamas peatust ei tee. Merepäev annab võimaluse tutvuda, mida ühel kruiisilaeval pakkuda on, sest muudel päevadel ei pruugi selleks kõigeks lihtsalt aega jääda. Toome mõned näited nii tasuta kui tasuliste tegevuste kohta laeval.

Hommikune äratus Starbucksi kohviga

Kuigi puhkusel olles peaks proovima uusi asju ja Starbucksi kohv võib mõnele reisijale tunduda üpris tavaline, siis mõnikord on juba toimiv hommikurutiin liiga täiuslik, et seda muuta. Norwegian pakub oma laevadel lisatasu eest üle maailma armastatud Starbucksi kohvi, mis on täpselt samasugune nagu maismaal.

Kui hommikukohv joodud, siis algab päev basseini ja külma kokteiliga

Kui rääkida tegevustest, mida laeval teha võiks, siis olenemata sellest, millise Norwegiani kruiisilaevaga sa parajasti seilad, on laeva ülemine osa koos D-vitamiini pakkuva basseinialaga üks peamine fookuspunkt. See võib tunduda iseenesest mõistetav, kuid on siiski mainimist väärt.

Ja nagu iga hea basseini puhul, on ka selle läheduses alati baar, kust saad päikest võttes või vees aega veetes proovida kõike, mida soovid. Pildista end veel sillerdava mere taustal ja lihtsalt naudi.

P.S. Norwegiani laevade pardal on ka ühed pööraseimad veeliumäed, mida kruiisilaevadelt võib leida (nt Free Fall – Norwegian Breakaway ja Getaway ja Epic Plunge – Norwegian Epic), ning nende kasutamine on tasuta. Kas kujutad ette veeliutoru, mis ulatub üle laeva serva ja on läbipaistev?

Maitseelamused igal õhtul erinevas restoranis

Kuigi kruiisilaeva sadamas seismise ajal tekib kindlasti kiusatus süüa õhtusööki mõnes maismaal asuvas restoranis näiteks Santorinil, Cannes’is või Mallorcal, siis tegelikult tasub teada, et ka Norwegiani kruiisilaevade pardal on väga häid söögikohti ja võib-olla isegi rohkem kui sa jõuaksid proovida – isegi kui einestaksid igal õhtul erinevas kohas.

Näiteks Norwegian Joy’l on rohkem kui 15 söögikohta sealhulgas sushirestoran Food Republic ja grill-liha pakkuv Q Texas Smokehouse.

Söögikohtadest rääkides tasub ka seda mainida, et eelkõige tunduvad uuemad laevad olevat peenete söögikohtade poole kaldu. Näiteks Onda by Scarpetta (Norwegian Encore, Norwegian Spirit, Norwegian Viva ja Norwegian Prima – vaata menüü ja hindade näidist) ja Le Bistro (Norwegian Breakaway, Bliss, Dawn, Epic, Escape, Gem, Getaway, Jade, Jewel, Joy, Pearl, Prima, Sky, Spirit, Star, Sun ja Viva) jätavad kindlasti elava mälestuse. Vaata kõikide Norwegiani söögikohtade menüüsid koos hindadega siit.

Adrenaliinirohked elamused kardirajal

Norwegian Prima, Encore, Joy, Bliss ja Viva pardal on Speedway Track kardirada, mis pakub tõelist võidusõiduelamust. Istu maha, kinnita rihmad ja kihuta mööda käänulisi radu ja kitsaid kurve – ja seda kõike olles ise keset ookeani!

Vanusepiirangut kardirajal ei ole, selle asemel on kaalupiirang (120 kg) ja pikkusepiirang (139–200 cm). Saadaval on ka kahekohalised sõidukid, mille kõrvalistmel saab näiteks istuda laps, kes ise karti juhtida ei saa või on alla 139 cm pikk. Ühe korra pilet maksab alates 15 dollarit, millega saab sõita umbes 7-8 ringi, kuid müügis on ka piiramatu kasutusega nädalapassid hinnaga alates 199 dollarit.

Laserlahingud planeedi päästmise teemal

Muidugi saab laserlahinguid pidada ka kruiisilaeval! Norwegian Bliss, Joy ja Encore laevade ülaosas paikneb laserimängude areen Galaxy Pavillion, mis pakub kosmoseteemalist laseritega võitlust nii suurtele kui väikestele. Siin ei ole lisaks vanusepiirangule ka mängija kasvule piiranguid seatud – peaaasi, et jaksaksid mängurelva ja varustust kanda. Ühe sessiooni hind algab 9,95 dollarist, mille jooksul mängitakse kaks mängu. Üks mäng kestab umbes 5 minutit.

Pane oma tasakaal ja kõrgusekartus proovile Norwegiani köierajal

Mere ühe suurimal mitmetasandilisel köierajal on üle 40 elemendi. Ülima põnevuse saavutamiseks astu aga plangule, mis ulatub 2,4 meetrit üle laeva serva. Köieraja kasutamine on tasuta ning on võimalik Norwegian Breakaway, Escape ja Getaway laevadel.

Võta aeg maha 3–9 rajaga minigolfirajal

Radade arv on sõltuv valitud laevast (saadaval Norwegian Bliss, Epic, Escape, Joy, Prima, Spirit, Viva ja Pride of America) ja on kõigile tasuta.

Oled tahtnud alati kaljuronimist proovida? Sind ootab Norwegiani kaljuronimissein

Ronimiseks on välja pakkuda üheksa erinevat rada, kus saavad koos korraga viibida kuni kolm inimest. Tegevus on saadaval Norwegian Epic, Gem ja Pearl pardal. Norwegiani 10-meetrisel kaljuronimisseinal saad samuti täiesti tasuta ronida.

Treeni oma keha maailma parima vaatega

Võib arvata, et kruiisilaeva jõusaal on väike või halvasti varustatud nagu mõnel tavalisel hotellil, kuid see pole sugugi nii. Kruiisilaevade jõusaalid ei ole mitte ainult täisvarustusega, vaid sealt avanevad ka suurepärased vaated – maast laeni akende vastas olevad jooksulindid pakuvad ainulaadset vaadet, mida mujal pole. Kui sulle meeldib trenni teha, on raske leida paremat kohta, kus veidi higistada.

Lase valla oma sisemine õlle- või veinientusiast

Norwegiani kruiisil on täiesti okei olla veini suhtes pisut valiv. Tegelikult on erinevate veinide proovimiseks olemas veinibaar nimega The Cellars, kus on valikut pudeliriiulite kaupa. Kui oled veinide alal alles algaja, siis saad õppida kõrgelt koolitatud töötajatelt, mida maitsta. Kui tead veinimaailmast juba veidi rohkem, siis saad pidada maitsenüanssiderikast õhtupoolikut, et uurida erinevaid võimalusi.

Kui aga oled õllesõber, siis oled õnnega koos, sest mõnelt Norwegiani laevalt leiad The District Brewhouse’i, mis on käsitööpruulimise paradiis.

Puhkealad vaid täiskasvanutele

Mõne Norwegiani laeva tagaosas on ainult täiskasvanutele mõeldud koht, mida tuntakse Spice H20 nime all. Kui päeval saad siin rahulikult lamamistoolil või mullivannis külma kokteili nautida, siis öösel muutub see tantsukohaks. Arvestades asukohta ja seda, et siseneda saavad ainult täisealised reisijad, on see vaiksem koht, mis sobib suurepäraselt romantilise päikeseloojangu nautimiseks… Sarnane ala on ka Soleil Norwegian Primal või eksklusiivsem Vibe Beach Club (tasuline alates 99 dollarit pääse või alates 200 dollarit nädal), kuhu müüakse vaid väga piiratud arv kohti ning on saadaval Norwegian Bliss, Breakaway, Encore, Escape, Getaway, Joy, Viva ja Prima laevadel.

Kokkuvõtteks

Norwegiani laevadel leiad ka mitmeid teisi vaba aja veetmise võimalusi, näiteks kasiinod, šoping, teater, Broadway etendused ja ööklubid. Kui kaalud reisimist Norwegian Cruise Line’iga, siis oled võib-olla juba kuulnud ka Free at Sea paketist (tunne end merel vabalt), mis on üks paljudest põhjustest, miks Norwegianiga kruiisimine nii ahvatlev on.

Norwegian Cruise Line’i Free at Sea pakkumine annab kruiisireisijatele võimaluse nautida väga soodsalt nii erisöögipaketti, premium-joogipaketti, WiFi-minuteid ja kaldaekskursioonide krediiti – olenevalt sellest, millised kaks hüve neljast sa täpsemalt valid:

  • Joogipakett
  • Söömine erirestoranides
  • Kaldaekskursioonid
  • WiFi
  • Viies hüve roteerub aastaringselt, on saadaval vaid valitud kruiisidel ja see võib olla üks järgmistest:
    • hinnas on lennupilet
    • ettemakstud jootrahad
    • 3. ja 4. reisija tasuvad ainult sadamamaksud

Vahel teeb kruiisifirma ka eripakkumisi, kus Free at Sea paketi hinnas sisaldub rohkem kui kaks hüve. Free at Sea paketi täpsem sisu ja hind sõltuvad valitud kruiisist ja kajutikategooriast.

Küsi lisainfot Free at Sea või Free at Sea Plusi, sind huvitava kruiisilaeva, marsruutide, maismaaekskursioonide ja teiste vaba aja veetmise võimaluste kohta Estraveli reisikonsultandilt ja vaata ka meie näidispakkumisi. Oleme välja toonud vaid mõned üksikud näidismarsruudid, laevad ja pakkumised – tegelik valik on kordades laiem.

 

Vaata ka Instagrami reelse:

https://www.instagram.com/reel/CteoAUQtthQ/
https://www.instagram.com/reel/CtMX534uNPY/

Vaata rohkem: https://www.instagram.com/norwegiancruiseline/reels/

 

Kommentaarid: