TOP 10: riigid, kuhu eestlased sel suvel reisivad

25.03.2019

Kõige rohkem Eesti inimesi on ostnud suvehooajaks reisi Kreekasse, Bulgaariasse või Türki ning uute sihtkohtadena on esikümnesse tõusnud Gruusia ning Tuneesia, näitab Balti riikide suurima reisiagentuuri Estravel statistika.

2019. a suvehooajaks ette ostetud puhkusereiside TOP 10:
1. Kreeka
2. Bulgaaria
3. Türgi
4. Soome
5. Itaalia
6. USA
7. Hispaania
8. Gruusia
9. Tuneesia
10. Portugal
Suvehooaja reisid algavad aprilli lõpus ja kestavad kuni oktoobri keskpaigani.
Allikas: Estravel

Estraveli turundusdirektor Airi Ilisson tõi välja, et kui edetabeli tipus on Eesti reisijate teada-tuntud lemmikud, siis esikümnes on sel aastal ka mitu üllatavat sihtkohta: „Kreeka 6000 saare hulgas on armastatud sihtkohad Kreeta, Rhodos ja Korfu, millele lisaks on paljud puhkusereisijad enda jaoks avastanud ka Kreeka mandri ja eelkõige Peloponnesose poolsaare võlu. Uudisena saab sel aastal Kreetale Finnairi otselendudega. Bulgaaria kasuks otsustatakse mitte ainult ilusa ranna ja päikselise ilma tõttu, vaid tegemist on ka ühe soodsama sihtkohaga Euroopas. Türgi uudiseks on aga see, et sel suvel saab lisaks Antalyale sõita ka otselennuga Alanya Gazipasa lennujaama, mis lühendab oluliselt Alanya piirkonna hotellides puhkajate transfeeri kestust.“

Ilisson lisas, et kui enamasti pole populaarsete sihtkohtade edetabelis väga suuri muudatusi, siis sel aastal on mitu üllatust – näiteks on langenud Hispaaniasse reisi ette ostnud inimeste arv 56%, kuid sihtkoht on endiselt edetabeli esikümnes. Samal ajal on TOP 10 hulka tõusnud esimest korda Gruusia, kuhu on reisi ette ostnud kolm korda rohkem inimesi, kui eelmisel aastal samal ajal.

Gruusia populaarsuse kasv on peamiselt tingitud sellest, et kui seni sai sinna liinilendudega, siis tänavu lisandusid reisikorraldajate valikusse Tallinnast algava otselennuga pakettreisid. „Juba mitme aasta jooksul oleme märganud reisijate kasvavat huvi Gruusia ja naaberriigi Armeenia kireva kultuuri ja ajaloo vastu. Kõik teavad Gruusiat suurepärase toidu, ülima külalislahkuse ja eestlaste jaoks väga taskukohaste hindade järgi ning nüüd on lisaks liinilendudele võimalik sinna minna ka pakettreisile – sel suvel juunis ja juulis toimuvad kord nädalas Tallinnast algava otselennuga reisid Batumisse,“ sõnas Ilisson. Teine riik, mis on tõusnud üle pika aja taas edetabeli esikümnesse, on Tuneesia, kus algab turismihooaeg juba aprillis ja kestab kuni oktoobrini.

Kaugematest sihtkohtadest on Estraveli klientidele alati pakkunud huvi USA ja sinna on ka tänavu ostetud ette kõige enam lennupileteid. Keskmine suvine pakettreis kestab 9 päeva, lennureis kaugsihtkohtadesse keskmiselt 11 päeva, kuid reis USAsse lausa 17 päeva.

„Lisaks suveplaanide tegemisele tasub juba mõelda ka järgmise talvehooaja reiside peale, sest sel nädalal avasime kas talvereiside müügi,“ sõnas Airi Ilisson, kes tõi välja, et kõige pikemalt ostetakse ette pakettreise, millele kehtivad pikal ette broneerimisel varajase tellija soodustused. Soodsaima lennupileti saab 2–6 kuud ette ostes. Keskmise ette ostetud pakettreisi hind reisija kohta on 548 eurot, edasi-tagasi lennupileti hind 305 eurot ja laevapileti hind 33 eurot.

Estravel on 30 aastat tagasi asutatud Eesti suurim reisiagentuur, hotelliagentuur ja reisibüroo. Ettevõttel on 16 bürood kuues riigis – Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, USA-s ja Austraalias – kus töötab kokku üle 220 inimese. Sajaprotsendiliselt Eesti kapitalile kuuluv Estraveli grupp on Eesti ja Balti riikide suurim reisiteenuste müüja, mille konsolideeritud müügitulu oli eelmisel aastal üle 91 miljoni euro.

Lisainfo:
Airi Ilisson
Estraveli turundusdirektor
Tel: +372 626 6371
Mob: +372 5030 329
Email: airi@estravel.ee