100 tundi Ateenas

11.05.2013
Estravel

Ateena on linn, mis on külastamist väärt! See on iidse kultuuri sünnikoht, mis tänapäeval aina edasi areneb. Kesklinnast leiab ühe suurima jalakäijateala, mis liidab omavahel mitmeid maailmakuulsaid vaatamisväärsusi. Võib kindel olla, et Ateenast tagasi tulles tunned end puhanuna, sest linna lihtne elustiil lihtsalt ei lase stressil ligi tikkuda. Ja kui Sa veel Kreeka väikesaartele satud….

Ateena vaatamisväärsused

Üheks Ateena populaarseimaks vaatamisväärsuseks on kahtlemata akropol. Künkale ehitatud kindlus peidab endas selliseid kuulsaid hooneid nagu Parthenon ja Erechtheion. Linna kohal kõrguv ajalooline ehitis on kindlasti üks kohustuslikest paikadest, mida Ateenas külastada.

Panathinaiko staadion on iga spordi- ja olümpiasõbra lemmikpaigaks. Tegemist on staadioniga, kus 1896. aastal toimusid esimesed modernsed olümpiamängud. Tänasel päeval leiab staadion kasutust eelkõige erinevate tseremooniate toimumiskohana.

Põnevust, avastamisrõõmu ja õpetlike hetki pakub Riiklik arheoloogiamuuseum. Iidse Kreeka eluolu hoiab veel tänapäeval ajaloolasi ja arheolooge töös ja nende suurt tööd saab näha just selles muuseumis.ateena

Kõhu täiteks

Kiireks souvlaki ampsuks tasub sisse põigata restorani nimega Exarhis. Souvlaki on traditsiooniline kreekapärane grillil valmistatud kiirtoit, mis koosneb puitvarda otsa aetud lihast ja köögiviljadest.

Kiireks kohvipausiks sobib kesklinnas asuv kohvik Cafe Taf. Tegemist on ülimalt populaarse kohvikuga ja järjekorras seismine võib venida sutsu pikemaks, aga sealne kohvi on seda absoluutselt väärt. Lisaks kohvivalmistamisele kohvikus, tegeleb Taf ka kohvikultuuri arendamisega Kreekas.

Romantiliseks õhtusöögiks sobib ideaalselt restoran Eleas Gi. Traditsioonilist Kreeka kööki pakkuv restoran on üks Ateena parimaid ja lisaks heale toidule, pakub ka imekauneid vaateid linnale.Ateena (Plaka), Kreeka

Öös on asju

Mõnusaks õhtuseks istumiseks sobib ideaalselt baar nimega Brettos. Tegemist on tegelikult baariga, mis on alguse saanud ajalooliselt viinavabrikust. Vabrik töötab ka tänasel päeval ja nüüdseks leiab menüüst väga palju erinevaid vägijooke.

Meeldiva seltskonna, hea muusika ja veel paremate kokteilide juurde sobivad imekaunid vaated. Just seda pakub Acropolis Ami Boutique Hoteli katusel asuv Acropolis Ami baar. Otse baarileti äärest avaneb vaade tuledesäras akropolisele, mis teadupärast on üks maailmakuulsamaid vaatamisväärsusi.

Kesklinnas asuv Dream City ööklubi on nii kohalike kui ka turistide meelispaik. Lisaks avalikele ruumidele, leiab klubist ka privaatbaari koos basseiniga. Suvisel perioodil on klubi avatud ka Kreeka puhkusesaarel Mykonosel.Ateena, Kreeka

Lastega reisides

Väikestele loomasõpradele sobib külastamiseks Attica loomaaed, mis on koduks üle 2000 linnule, liblikaaiale ja pisikesele farmile. Tuleb mainida, et loomaaed asub lennujaama lähistel ja sobib kõige paremini viimaseks käiguks enne kojulendu.

Ateena on koduks ühele parimale ja modernseimale planetaariumile nimega New Eugenides Digital Planetarium. Planetaariumi IMAX kinos saab nautida erinevaid filme, mis räägivad nii dinosaurustest, universumist ja loodusest.

Pere pisematele ja ka suurematele pakub ilusaid vaateid ja aktiivset tegevust gondlisõit Likavitose mäele. Laste rõõmuks asub ülemise gondlipeatuse juures jäätisekohvik :).

Transport

Ateenat teenindab üks lennujaam nimega Athens Eleftherios Venizelos International Airport. Lennujaam asub kesklinnast umbes 27 km idas ja on peamiseks väravaks Ida-Vahemere piirkonda.

Lennujaamast linna ja tagasi saab mitmel moel: metroo, rongi, bussi ja taksoga.

Metroopeatus asub kohe lennujaama kõrval ja teekond kesklinna võtab aega umbkaudu 40-45 minutit. Metroopileti hind jääb 8 € kanti.

Tavarong ei ole niivõrd kiire viis kesklinna saamiseks kui metroo. Lisaks tuleb poolel teel rongi vahetada. Tavarongi piletihind jääb 6 € kanti.

Ekspressbussid sõidavad lennujaama ja kesklinna vahel mitu korda tunnis ja teekond oleneb liiklusest, kuid peaks jääma ühe tunni kanti. Bussipileti hind jääb 5 € kanti. Tasub mainida, et kruiisilaevade terminali Piraeuses teenindab lennujaamast samuti oma ekspressbuss.

Taksod seisavad lennujaama ees ning paljudel on kesklinna sõiduks paigas fiskeeritud hinnad. Päevasel ajal peaks taksosõit lennujaamast kesklinna jääma umbes 35-40 € kanti. Kindlasti tuleb taksojuhilt küsida, kas hinnas sisalduvad ka kiirtee tollimaksud.

Artikkel “100 tundi Ateenas” on loetav ka Tallinna Lennujaama kodulehel.

Kommentaarid: