4 hullu suusasihtkohta

13.12.2012
Svea Lillepalu

Eestlane paneb esimest korda suusad jalga vanaisa seltsis kodu lähedal metsas. Järgmiseks läheb ta sõpradega Kuutsemäele, siis Himosele, seejärel kaugematesse Skandinaavia suusakeskustesse ja lõpuks vallutab Alpid. Kui need on Sinu jaoks läbitud etapid, leiad siit lehelt 4 hullumeelset ideed, mida järgmise suusareisi sihiks võtta.

“Ainult tõelistele hulludele” ehk maailma kohutavaim laskumine

Delirium Drive on paik, kus enne laskumist hingatakse sügavalt sisse-välja. See asub Sunshine Village’is Kanadas ning põhimõtteliselt on tegemist seinaga, mida mõned suusahullud ka mäena kasutavad.

See mägi on niivõrd ohtlik, et igat suusahunti sinna ei lastagi. Üles pääseb ainult spetsiaalsest väravast, kus igale sisenejale pannakse külge raadiosaatja, et päästjad Sind laviini korral pärast üles leiaks. Ettevaatlikumad saavad osaleda Delirium Sunday suusakoolis, kus õpetatakse kõiki selle laskumisega seotud detaile ja antakse näpunäiteid, kuidas on kõige ohutum alla tulla. Kui ohutusest sellel mäel üldse rääkida saab…

“Mis sa oled segane või?” ehk kõige veidram suusakoht

Nui neljaks, aga see tiitel läheb Dubaile. Araabia Ühendemiraadid on koht, kus raha iial otsa ei saa. Nii leiutatakse seal ka eriskummalisi viise, kuidas seda kulutada – näiteks keset kõrbe ehitatud sisesuusakuurort!

Suusamägi on ühenduses hiigelsuure kaubamajaga Mall of Dubai, seega võid otse poest suusariietes lumme astuda. Kuurort on asjale just õige nimi, sest keskuses on tegelikult lausa kolm mäge, uisuväljak, lumeloss, külm õhk ja lumesadu. Ainult põhjapõder Rudolf ja jõuluvana on puudu.

“Pole olemas halba suusailma” ehk kõige eksootilisem suusakoht

Iga kord, kui India peale mõtleme, tuleb meile meelde välismaa telekanalites jooksnud India turismireklaam, kus tädi laulab „Incredible India…” Uskumatu on India tõesti, sest selle põhjaosas asub muuhulgas ka suusakuurort Gulmarg.

Kuurort ise reklaamib ennast paigana, kuhu tulevad kokku need, kes ei löö millegi ees risti ette. Kõige popim sealne meelelahutusviis on heli-ski: Sind viiakse helikopteriga mäe otsa ja allatulek on vaba kava. Kui oled käinud Indias suusatamas, võid küll rahuliku südamega nentida, et enam eksootilisemaks reisid minna ei saa!

“Suusabaasis on tantsupidu” ehk kõige vingem after-ski

Pärast väsitavat mäepäeva tahad ju ikka klaasikest õlut ja natukene valusaid lihaseid tantsutada. Üht Austria tuntuimat suusakuurorti St. Antonit peetakse metsiku after-ski poolest maailma parimaks.

Erilist tähelepanu on pälvinud Krazy Kangaruh baar. Peaaegu iga inimene, kes sinna sisse astub ja klaasikest hõõgveini soovib, leiab end kolm tundi hiljem suusasaabastes mööda pubi galopeerimas. Muide, Jägermeistrit ei jooda seal mitte pitsidest, vaid seda doseerib otse sinu suhu üks kaunis fräulein. Ja nii igal õhtul! :)

____________________________
Lugu on varem ilmunud ajakirjas Pulss Tallinn

Kommentaarid: