7 kruiisisoovitust Kreeka saarte avastamiseks

07.03.2024
Estravel

Jagame kruiiside soovitusi Kreeka saarte ja sealhulgas ka naaberriikide Türgi ja Itaalia põgusaks külastamiseks.

Idülliliste randade, maitsva köögi ja rikkaliku ajalooga Kreeka on eestlaste üks lemmiksihtkoht, kuid vähesed on Kreeka külastamise ühildanud kruiisipuhkusega.

Kuna Kreeka on koduks enam kui 6000 saarele – ning paljudele neist pääseb ligi ainult mereteed pidi – on parimaks viisiks Kreekaga just kruiisil tutvuda. Kreeka saarte kruiisil saad näha ühe reisi jooksul mitmeid piirkondi, et leida oma lemmik, kuhu ka hiljem tagasi tulla.

Lisaväärtusena hõlmavad mitmed Kreeka kruiisid ka naaberriikide, näiteks Türgi ja Itaalia külastust, mis võimaldavad reisijatel kogeda mitut kultuuri ja riiki ühe sisuka reisi jooksul. Paljud kruiisid algavad ja lõppevad Ateenas, kuhu on Tallinnast mugav lennata.

Sobiva Vahemere (või ka Kariibide või muu piirkonna) kruiisi leidmisel küsi soovitusi meie reisikonsultandilt, sest Estravel on kümnete kruiisifirmade ametlik partner Eestis ning müüb kruiise ilma juurdehindluse ja teenustasuta. Lisaboonuseks on loomulikult eestikeelne ja alati kättesaadav teenindus ning 24/7 reisiabi kui peaksid seda vajama.

Variety Cruises

Variety Cruises on Kreeka päritolu kruiisifirma mille jahid ja väikelaevad mahutavad enamasti vähem kui 50 reisijat. Kuna laevad on väikesed, saab nendega ligi sadamatele, kuhu suurte kruiisilaevadega seilata ei ole võimalik. Variety pakub ka eriteemalisi kruiise – näiteks matka- ja veinikruiise.

Kruiisisoovitus: need, kes ihkavad tõelist elamust, saavad broneerida seitsme öö pikkuse Unexplored Greece kruiisi, mis algab ja lõppeb Ateenas. Esimene peatus on Ikira saar, mis on tuntud oma kuumaveeallikate poolest. Seejärel suundub laev Patmosele, mis on tuntud oma põneva ajaloo ja puutumatute randade poolest. Kolmandaks peatuseks on kauni maastikuga Lipsi saar. Pardal saavad külalised maitsta sihtkoha kuulsat veini Aposperitis. Kruiis jätkub 9 km2 suurusel Levintha saarel, kus elab vaid üks perekond. Nad kasvatavad loomi ja peavad restorani, kus saab nautida värskelt püütud kala.

Pärast seda suundub kruiis Amorgosesse, kus on võimalusi nii matkamiseks kui rannapuhkuseks. Järgmised peatused on Panagia Hozoviotissa ja Koufonisia, mille koobaste juurde on võimalik ligi pääseda vaid paadi, jahi või väikelaevaga (nagu Variety). Rahulikul Iraklia saarel on selge sinine merevesi, kus on mõnus ujuda. Serifose saarele suundudes saab külastada kõrvalist randa, millele järgneb grillpidu laeva pardal ning seejärel suundub laev muinasjutulisesse külla Chorasse.

Celebrity Cruises

Kui külastad Kreekat Celebrity Cruises kruiisiga, siis satud samuti selle sama kruiisifirma kodumaale. Celebrity Cruises pakub Kreeka saarte kruiisideks erinevaid laevu ja rohkelt valikuvõimalusi kajutite (sisekajutitest luksuslike The Retreat sviitideni), marsruutide, restoranide ja meelelahutuse osas. Celebrity sobib nii täiskasvanutele kui ka peredele, kes ootavad kruiisilaevalt erinevaid vaba aja veetmise võimalusi.

Kruiisisoovitus: üheksa ööd kestev Best of Greece kruiis toimub valitud kuupäevadel maist oktoobrini algusega Ateenast. 2170 reisijaga Celebrity Infinity on kruiisifirma üks “väikseim ja kogenuim” laev. Kruiisi esimene sihtkoht on Santorini, millele järgneb Efesos Türgis ja imekaunis Mykonos. Kruiisilaev sõidab ka Volosesse ja Thessalonikisse – sadamatesse, mida tavaliselt suured laevad ei külasta.

Enne Ateenasse tagasi pöördumist jõuad külastada ka Kavala sadamalinna, mis asub Kreeka põhjaosas. Siin näeb segu ajaloost, kultuurist ja arhitektuurist, aga ka ilusaid järvesid, laguune ja randu lopsaka loodusega.

Silversea

Silversea pakub erinevaid Kreeka kruiisimarsruute ning on ühtlasi ka üks vähestest tõeliselt luksuslikest ja “kõik hinnas” kruiisifirmadest. 596 reisijat mahutav ultraluksuslik Silver Moon (majutusega sviidis) pakub kõrgel tasemel kruiisikogemust väikelaeval koos suurepäraste toitude, jookide ja kaldaekskursioonidega, mis kõik sisalduvad kruiisipileti hinnas. Ekskursioonid kruiisi vahepeatustes on heaks võimaluseks paremini Kreeka kööki ja kultuuri sukelduda.

Kruiisisoovitus: kuna mitte ühegi Silversea kruiisisoovitusega ei saa eksida, siis pakume näiteks nädala pikkust Ateenast Ateenasse kruiisi, mille marsruudis sisaldub lisaks populaarsetele teada-tuntud sihtkohtadele ka Souda laht Kreetal ja Patmos. Kruiisilaev peatub ka Nafplionis, mis hoolimata oma romantilisest mereäärsest asukohast ja kaunitest randadest on enamikel Kreekas käinud eestlastel veel avastamata. Ühe sihtkoha seas on ka paljude lemmik Rhodos, kus soovitame külastada Lindose templi varemeid, millelt avaneb kaunis vaade Vahemerele.

Ponant

See Prantsusmaa kruiisifirma pakub meeldejäävat reisielamust väikestel luksuslaevadel. Prantsuse keele tundmine on siinjuures soovituslik, kuna see on peamine keel, mida laeval räägitakse. Paljudel kajutitel on vaadete nautimiseks privaatne rõdu ning kruiisikogemuse rikastamiseks teeb Ponant valitud väljumistel koostööd Smithsonian Journeysiga, et pakkuda kõrge kvaliteediga kaldaeksursioone.

Kruiisisoovitus: seitsme öö pikkune kruiis Kreeka lõunaosa saartel algab ja lõppeb Ateenas ning toimub 2025. aasta juulis ja oktoobris. Kruiis külastab enne Milose saarel asuvasse Adamase külla jõudmist juba eespool nimetatud kohti nagu Patmos, Rhodos ja Amorgos. Vulkaaniline saar Milos kubiseb postkaardiväärilistest valgeks lubjatud linnakestest ja hingematvalt kaunitest randadest.

Kruiis kulgeb edasi Mykonosesse ja Napflioni enne kui Ateenas reisijatega hüvasti jätab.

Disney Cruise Line

Disney Cruise Line on tuntud oma põnevate tegevuste poolest kruiisilaeva pardal igas vanuses lastele (ja ka täiskasvanutele) – sealhulgas Disney tegelaskujudega kohtumised, temaatilised söögikohad ja live-esinemised – mistõttu on see hea valik peredele, kes soovivad lõbusat puhkust lemmikmultikatest tuntud tegelastega.

Kruiisisoovitus: 7 öö pikkune Vahemere kruiis Disney Dreami pardal saab alguse ja lõppeb Roomas. Enne Kreekasse jõudmist külastab laev ka Napoli. Lisaks populaarsetele sadamalinnadele, nagu Ateena ja Mykonos, külastad sel kruusil ka Kreeta saart Chaniat oma elava sadama, värvika arhitektuuri ja munakivitänavatega. Pärast iga sihtkoha avastamist jätkub meelelahutus pardal, et kohtuda armastatud tegelastega, lõbutseda koos Miki ja Minniga ning nautida oivalist kööki.

Royal Caribbean

Royal Caribbeani hiigellaevadel on kõik olemas: meelelahutust igale maitsele ja rohkelt tegevusi pardal – mis olenevalt laevast võivad hõlmata kõike alates veeliumägedest ja põrkeautodest kuni zip-line’ini. Erinevatest restoranidest leiab igaüks oma lemmikroa. Erinevaid Kreeka saarte kruiise pakub Odyssey of the Seas alguse ja lõpuga Roomas.

Kruiisisoovitus: nädalane Kreeka saarte kruiis alguse ja lõpuga Roomas peatudes Santorinil, Efesoses, Mykonosel ja Napolis.

Virgin Voyages (18+)

Richard Bransoni ainult täiskasvanutele loodud kruiisifirma paistab silma uuenduslike pakkumistega laeval, sealhulgas üle 20 restorani, pardal oleva tätoveerimissalongi, täiskasvanutele suunatud meelelahutuse ja kahekorruselise ööklubiga.

Kruiisisoovitus: seitsme öö pikkune Greek Island Glow kruiis alguse ja lõpuga Ateenas. Selle kruiisiga saad külastada nii Santorinit kui Rhodose saart, kuid lisaks jääb laev ööseks Mykonosele, mis on tuntud pulbitseva ööelu poolest. Lisaks sõidab kruiisilaev Resilient Lady ka Bodrumisse Türgis, kus on kaunid rannad ning lilledega täidetud ja sumisevad õhtused tänavad.

 

Need on vaid mõned kruiisifirmad, millega võiksid Kreeka saari avastama minna, kuid tegelik valik nii laevade, marsruutide kui ka hinnataseme poolest on tunduvalt laiem.

Kommentaarid: