7 veidrat muuseumi, mida peab külastama

31.10.2018
Estravel

Muuseumid võivad olla küllaltki igavad, aga need siin ei jäta kedagi külmaks. Toome välja seitse veidrat muuseumi, mida sobib külastada ka lastega. Nii mõnigi neist on tasuta!

Foto: museumoficecream.com

Jäätisemuuseum

San Francisco, Ameerika Ühendriigid

Jäätisesõprade unistus sai teoks – 2016. aastal avati San Franciscos maailma esimene jäätisemuuseum, mis kannab sõnumit, et jäätis on rahvusvaheline rõõmusümbol. Muuseumis saab tutvuda jäätise ajalooga, nautida väljapanekuid ja kindlasti ka ise maiustada.

 Muuseumipilet    38 USD (33,50 €)
Lapsed < 2 a     tasuta

Karrivorstimuuseum

Berliin, Saksamaa

Currywurst ehk karrivorst on populaarne Saksamaalt pärit kiirtoit, millel on Berliinis lausa oma muuseum. Kuula ketšupipudelikujulises audiojaamas currywurst’i laule, lösuta vorstikujulisel diivanil või õpi tundma roa kõiki vürtse. Lisaks on muuseumis hulgaliselt karrivorstiteemalist ajakirjandust.

 Täiskasvanud     11 €
 Õpilased ja pensionärid  8,50 €
 Lapsed vanuses 6–13 a    7 €

Foto: http://currywurstmuseum.com/en

Sulabhi rahvusvaheline tualettpottide muuseum

New Delhi, India

Foto: sulabhtoiletmuseum.org

Tualettpottide muuseum on jaotatud kolmeks: antiik, kesk- ja kaasaeg. Antiigiosakonnas võib näha esimest inimese loodud tualettpotti, mis on pärit Pakistanist ja on ehitatud 300 aastat enne Kristuse sündi. Kaasaegses sektsioonis saab aga imetleda näiteks käsitööna valminud Austraalia potti – ornamentidega kaunistatud WC-pott on tõeliselt hingekosutav vaatepilt!

Muuseumi külastamine on kõigile TASUTA. 

Koera kaelarihmade muuseum

Kent, Inglismaa

Foto: leeds-castle.com/

Leedsi lossis asuv näitus sobib kõigile koerasõpradele. Väljapanek sisaldab üle 130 haruldase kaelarihma, millest 30 pole varem avalikkuse ees olnud. Näiteks saab muuseumis tutvuda Hispaaniast pärit 15. sajandi kaelarihmadega, mis olid mõeldud jahikoertele kaitseks karu eest. Elegantsust pakuvad aga barokiajastu kaunid kaelarihmad ja 19. sajandi hõbekaelused.

 Pilet sisaldab Leedsi lossi külastust (seisuga 31.10.2018):
 Pensionärid ja õpilased   22,50 GDP (25 €)
 Lapsed (4–15 a)   17,50 GDP (19,60 €) 

Momofuku Ando kiirnuudlimuuseum

Osaka Ikeda, Jaapan

Foto: cupnoodles-museum.jp/en

1958. aastal leiutas Momofuku Ando kiirnuudlid. Pärast seda sai kiirnuudlitest Jaapani toidukultuuri tähtis osa, mida see muuseum dokumenteeribki. Külastajad saavad uudistada kiirnuudleid läbi aegade, luua omanäolise nuudlipakendi ja ise kiirnuudleid maitsta.

Muuseumi külastamine on kõigile TASUTA.

Käekotimuuseum

Amsterdam, Holland

Foto: tassenmuseum.nl/en

Amsterdamis asuv käekottide väljapanek on ilmselt iga naise unistus. Näitusel on üle 500 käekoti, millel on kõigil oma lugu. Nende seast võib leida näiteks Margaret Thatcheri ikoonilise koti või Madonna Versace koti.

 Täiskasvanud     12,50 €
 Noored (13–18 a)   7,50 €
 Lapsed (7–12 a)         3,50 €

Katkenud suhete muuseum

Zagreb, Horvaatia

Foto: brokenships.com

Selle imeliku ja imelise muuseumi asutasid kaks Zagrebi juurtega kunstnikku oma lõppenud suhte austamiseks. Näitus on kasvanud aastatega aina suuremaks tänu asju annetanud inimestele. Väljapanek ulatub kirjadest haamrini, mida kasutati endise kallima asjade lõhkumiseks.

 Täiskasvanud   40 HRK (5,40 €)
 Õpilased ja pensionärid      30 HRK (4 €) 

NB! Hinnad seisuga 31.10.2018

Kommentaarid: