9 tegevust, mida saad Abu Dhabis teha täiesti tasuta

02.12.2022
Estravel

Paljud ei tea, et Araabia Ühendemiraatide pealinn on Abu Dhabi (mitte Dubai) ning pealinna täiel rinnal nautimiseks ei pea üldse kulutama palju raha.

Tegelikult on Abu Dhabis ka kohti, kus ei pea üldse midagi maksma. Avasta muuseume, parke, kohalikku loodust ja linna populaarsemaid vaatamisväärsusi täiesti tasuta. Visit Abu Dhabi turistibussi abil saad tasuta isegi erinevate hotspot’ide vahel liigelda.

Külasta Sheikh Zayedi suurt mošeed

Sheikh Zayedi suur mošee on maailma üks suurim mošee ja ainus mošee, mis jäädvustab islami ja maailma kultuuride vahelist ainulaadset suhtlust. Mošeed projekteerisid britid, itaallased ja ka kohalikud arhitektid ning inspiratsiooni laenati Türgi, Maroko, Pakistani ja Egiptuse mošeedest.

Mošee külastamist võib pidada kohustuslikuks kõigile, kes Abu Dhabit külastavad. Sissepääs ja giidide pakutavad ringkäigud on tasuta.

 Avasta Al Jahili kindlust

Kui satud Al Aini linna, siis võiksid külastada üht AÜE suurimat kindlust Al Jahili. Kindluse lopsakates aedades ja näitusesaalides saab vabalt jalutada ja aega veeta. Üks eksponaatidest on pühendatud maadeavastajale Sir Wilfred Thesigerile, kes ületas 1940. aastatel kaks korda Tühja kvartali – maailma suurima liivamassi.

Jaluta mööda Corniche’i promenaadi

Suurepärane koht Abu Dhabi aastapikkuse päikesepaiste nautimiseks on Corniche’i ääres. Kaheksa kilomeetri pikkune hooldatud promenaad on täis restorane, kohvikuid ja pinke, mis kõik sobivad suurepäraselt Pärsia lahe vaadete nautimiseks.

Päevita Corniche Beachil

Kui otsid head rannariba, kus päikest saada, siis suundu Corniche Beach’i poole. Selles rannas on kaks kilomeetrit heledat liiva ja türkiissinist vett. Siin on ka eraldi lastega peredele mõeldud ala.

Soovi korral võid rentida paadi või jeti, et kauneid linnavaateid merelt nautida. Rannalt avaneb vaade loode suunas, mis tähendab, et oled päikeseloojanguks ideaalses kohas.

Mine ajas tagasi külastades Heritage Village’it

Naudi peresõbralikku päeva Corniche’i lainemurdja lähedal asuvas Heritage Village’is. Siin saad tasuta näha, kuidas elati emiraatide eelmodernistlikku elu traditsioonilises oaasikülas, kus on turg, mošee ja laager.

Avasta enda kunstipärane külg Manarat Al Saadiyatis

Manarat Al Saadiyat on Saadiyati saare kunsti-, kultuuri- ja kogukonnaürituste keskus. Keskuse kalendrist leiab ka tasuta näitusi ning võimalusi ise kunsti loomiseks.

Matka Jebel Hafiti tippu

1249 meetri kõrgune Jebel Hafit on Abu Dhabi kõrgeim punkt, mille tipust saad mällu ja kaamerasse salvestada suurepäraseid vaateid Al Ainile. P.S. Mäe tippu pääseb ka autoga juhuks, kui otsid kergemat viisi kaunite vaadete nautimiseks.

Kaamelivõistlused Al Wathbas

Kaamelivõistluste vaatamine on Abu Dhabis populaarne ajaviide ja kogemus, mida ilmselt niipea ei unusta. Al Wathba Camel Racingu rajale tasub minna juba varahommikul, et saada võistlusest hea ülevaade – ja ka siia on sissepääs tasuta. Võid üllatuda, millise muljetavaldava kiiruse need pealtnäha kohmakad olendid võivad saavutada.

Võidujooksud leiavad aset nädalavahetuste hommikutel, lisavõistlused toimuvad ka riigipühadel.

Šoping ja jalutamine Abu Dhabi suurimates kaubanduskeskustes

Kui veedad vaba aega Yas Mall või The Galleria kaubanduskeskustes Al Maryah saarel, siis võid leida kõike alates traditsioonilistest turulettidest kuni maailma parimate moebrändideni. Me ei ütle kellelegi, kui soovid siiski ka veidi raha kulutada ja endale uue kingapaari või ülikonna lipsu lubada.

 

Kommentaarid: