9 vähem tuntud sihtkohta, kus Euroopas puhata

14.02.2023
Estravel

Euroopas asuvad maailma ühed populaarseimad reisisihtkohtad alates Pariisi romantilistest tänavatest kuni Veneetsia kanaliteni.

Samas jäävad mõned kõige kütkestavamad kohad tuntud linnade varju ja ootavad seiklushimulisemaid reisijaid, kes neid avastaks. Selles blogipostituses heidame pilgu üheksale peidetud pärlile, mida järgmisel Euroopa reisil tasuks külastada.

1. Valletta, Malta

Malta pealinn on põnev segu barokk-arhitektuurist, Vahemere võlust ja iidsest ajaloost. Siin olles tasub külastada muljetavaldavat St. Johni katedraali, avastada Upper Barrakka aedu, kust avanevad suurepärased vaated Grand Harbourile, või tutvuda saare minevikuga riiklikus arheoloogiamuuseumis. Kindlasti tuleks proovida ka maitsvat Malta kööki, mis sisaldab värskeid mereande ja kohalikke hõrgutisi, nagu pastizzi ja küülikuhautist.

2. Sintra, Portugal

Lissabonist vaid lühikese autosõidu kaugusel asuv Sintra on muinasjutuline linn, mis on täis värvilisi paleesid, lopsakaid aedu ja vaateid Atlandi ookeanile. Külastage romantilist Pena paleed, avastage salapärast Quinta da Regaleirat või jalutage rahulikus Monserrate’i pargis.

3. Tromso, Norra

Polaarjoonel asuv Tromso on virmaliste, fjordide ja karmide maastike linn. Sõitke köisraudteega Storsteineni mäe tippu, et imetleda panoraamvaateid ning külastage Arktika katedraali, kus on kaunid vitraažaknad või nautige talverõõme koerarakendiga sõites.

4. Ljubljana, Sloveenia

Sloveenia pealinn on elava kultuurielu, sõbralike kohalike elanike ja pingevaba õhkkonnaga. Jalutage mööda Ljubljanica jõekallast, avastage mäe otsas Ljubljana lossi või nautige kohvi ühes paljudest välikohvikutest.

5. Brugge, Belgia

Sageli Brüsseli varju jääv Brugge on võluv keskaegne linn munakivisillutisega tänavate, maaliliste kanalite ja muljetavaldava arhitektuuriga. Külastage Markti väljakut, gooti stiilis Brügge raekoda või sõitke paadiga mööda kanaleid.

6. Cesky Krumlov, Tšehhi Vabariik

See muinasjutuline linn Lõuna-Böömimaal on UNESCO maailmapärandi nimistusse kantud oma käänuliste alleede, lossi ja maalilise jõega. Avastage Cesky Krumlovi lossi, imetlege barokkstiilis Püha Vituse kirikut või võtke osa raftingust Vltava jõel.

7. Ronda, Hispaania

Andaluusias asuv Ronda on vapustavate vaadete, sügavate kurude ja võluvate valgete hoonetega linn. Külastage Puente Nuevo silda, uurige mauride vanne või nautige klaasikest kohalikku veini paljude veinitootjate valikust.

8. Galway, Iirimaa

Galway, mida sageli nimetatakse Iirimaa kultuurikeskuseks, on elav linn, millel on rikkalik ajalugu ja silmapaistev kunstimaastik. Jalutage mööda Salthilli promenaadi, külastage Galway katedraali või osalege iga-aastasel Galway kunstifestivalil.

9. Cinque Terre, Itaalia

See kaunis Liguuria rannikuala on viie värvika kaluriküla kogumik, millest igaühel on oma ainulaadne nägu. Matkake maalilistel radadel, ujuge türkiissinises vees või proovige, mida pakuvad kohalikud söögikohad.

 

Kommentaarid: