Ameerika Ühendriikidesse reisimisel enam koroonapiiranguid ei ole

16.05.2023
Estravel

Alates 12. maist 2023 ei kehti USA-sse reisimisel enam Covid-19 vastu vaktsineerimise nõue.

Ameerika Ühendriigid on viimaste riikide hulgas, kes on koroonapiirangutest piiriületusel täielikult loobunud. Seni kehtinud piirangud kaotati täielikult 12. mail kell 00.00. See tähendab, et enam pole USA-sse reisides vaja esitada EL COVID digitõendit ega täita koroonaviiruse leviku tõkestamisega seotud vorme.

Juhime tähelepanu sellele, et Ameerika Ühendriigid võivad igal ajal muuta riiki sisenemise ja seal viibimise tingimusi. Seetõttu tuleb enne reisi aegsasti reisimise tingimused üle kontrollida kas USA saatkonnast Tallinnast või oma reisikonsultandilt.

Enne Ameerika Ühendriikidesse reisimist soovitame teha reisikindlustuse, mis kataks kogu kohal viibitava perioodi ning arvestaks ka reisi eesmärkidega (aktiivne puhkus, spordivõistlused vm). Samuti juhime tähelepanu sellele, et ravikulud on kohapeal üsna kõrged ning tavapärane 35 000 euro suurune meditsiinikate ei pruugi olla piisav.

USAsse reisival kodanikul peab olema biomeetriline pass, mis peab kehtima kogu plaanitava reisi vältel, kehtiv tagasi- või edasisõidu pilet ning eelnevalt elektroonilise reisiloa taotlemise süsteemis ESTA saadud positiivne vastus. Riigis viibimise aeg ei tohi ületada 90 päeva. Loe ESTA ja viisade kohta lähemalt Välisministeeriumi lehelt.

Loe lisaks: Reisi Targalt – Ameerika Ühendriigid

 

Kommentaarid: