Andrus kutsub Ibizat avastama!

26.02.2014
Svea Lillepalu

Ibiza pindala on kõigest 570 ruutkilomeetrit, kuid ära lase sel end mõjutada. Tegemist on üllatavalt mitmekülgse saarega, kust tegevust leiavad endale nii päikesekummardajad, pidutsejad, looduse armastajad kui ka kõik teised. Meie hea sõber Andrus kutsub kõiki seda saart oma silmaga kaema ja avastama. Isutekitajaks teeme saare neljast nurgast väikese kokkuvõtte.

Ibiza randIbiza on väga vabameelne ja kohati isegi pöörane saar, sest ühelt poolt sobib ta nii kiire ja ekstreemse elutempoga noortele kui ka rahuliku rannapuhkuse otsijatele. Just rannad on need, mille poolest saar kuulus on ja neid leiab sealt tervelt 56 tükki. Üks suurimaid kuldkollaseid liivaribasid kannab nime Playa d’en Bossa ning asub pealinnast Eivissast vaid paari kilomeetri kaugusel.

Saare juba mainitud pealinn Eivissa on saare suurim keskus ja just seal asub ka üheks Vahemere kauneimaks peetav sadam ehk porto. Nagu kord ja kohus ei puudu sealt kõige vägevamad ja rahvarohkemad baarid, poed ja restoranid. Eraldi vaatamisväärsuseks võib pidada hilisel pärastlõunal avatavaid tänavamarketeid, kus kaubavalik silme eest kirjuks võtab.

Ibiza kassIbizal on tugevad kunstipärased juured, mis otsaga  60-ndatesse aastatesse ulatuvad.  Just sel ajal saabusid saarele kunstnikud, käsitöölised ja disainerid, et selle unikaalsest atmosfäärist osa saada. Omaaegne hipide kultuspaik on seda ka tänapäeval ning saare erinevatest nurkadest leiab hulgaliselt hipiturge. Kõige populaarsemad neist on Punta Arabi ja Las Dalias. Laiast kaubavalikust leiab nahkmokassiine, käsitööehteid, riideid ja palju muud.

Aktiivne puhkus

Kui Sinu lemmikuteks on hobused, siis tasub sammud seada San Joani külla. Just seal elab kohalik mees nimega David, kes erinevatest paikadest päästetud hobuste eest hoolitseb. Keskuses nimega Ibiza Horse Valley saavad hobustega ratsutada ja nende eest hoolitseda nii tavalised loomasõbrad kui ka tulihingelised ratsutamise fännid.

Võib-olla sobib Sulle hoopis kaherattalistega ringi kimamine? Just jalgratas on üks ideaalsemaid viise saare peidetud lahesoppide, käänuliste mägiteede või kitsaste linnatänavate avastamiseks. Kui omal käel seiklemine päris meelt mööda ei ole, siis on abiks kogenud giidid. Jalgrataste laenutamine pole samuti probleem – kaherattalisi jagub nii suurematele kui väiksematele.

SukeldumasKuna Ibiza on saar, siis on ta igast küljest ümbritsetud veega. Vesi aga on veespordifanaatikute pärusmaa. Enamikelt randadelt leiab veesuuski, skuutreid, vesijalgrattaid ja muid vidinaid rentivad ettevõtted. Kogenud surfifännide jaoks jäävad südasuvised tuuled küll pisut vaikseks, kuid algajatele sobib see pea perfektselt. Surfarite lemmikuteks on kujunenud Cala Martina, Cala Conta ja Playa d’en Bossa rannad.

Kui juba veest rääkida, siis ei saa ära unustada ka veealuse maailma avastajaid, sukeldujaid. Saare ümbrusest leiab nimelt mõned Vahemere parimad sukeldumispaigad! Ja kui sellest veel küll ei ole, siis leiab sealt ka Euroopa suurima merepõhjas oleva vraki, Don Pedro, mis sukeldujatele alles 2008. aastast avatud. Saart ümbritsevad suhteliselt rahulikud ja vägagi selged veed on sobilikud ka alles algajatele.

Pidu, mis ei lõppe

Ibiza piduPidu ja pillerkaar ei lõppe Ibizal enne, kui suvehooaeg läbi. See on üks väheseid paikasid maamunal, kus pidu kestab 24 tundi järjest ja seda sõna kõige otsesemas mõttes. Pealinnast leiab ka ühe vanima kultusklubi ja tänapäevase klubide keti alguskoha – 1973. aastal avatud Pacha. Suurima, pea 15 000 inimest mahutava klubi Privilege, leiab saare keskosast San Rafaeli lähedusest.

Hea mõte on suurte klubide piletid juba varasemalt eelmüügist ära osta. Üldjuhul kindlustab see parima hinna ja garanteeritud klubisse sissepääsu. Piletite müügipunkte leiab pea igalt tänavanurgalt ja kui hotellitoast välja minna ei taha, siis saab neid ette osta ka internetist. Muidugi müüakse pileteid ka klubiuksel, kuid sellisel juhul tuleb arvestada soolasema hinnaga.

Ibiza piduLisaks klubidele leidub saarel ka lugematul arvul erinevaid baare. Üldjuhul on sissepääs neisse tasuta ning ka kokteilide ja muude jookide hinnad suhteliselt mõistlikud. Just sealt võib leida suurepäraseid kohalikke DJ-sid, kelle muusika  taustal tantsu lüüa. Eriti populaarsed on Eivissa sadamas ja San Antoni linna Sunset Stripil asuvad baarid. Viimaste baarides toimuvad tihti just klubi Pacha soojenduspeod.


Meie hea sõber Andrus on Ibizal käinud, elanud ja tööd teinud juba üle kolme aasta ning ootab kõiki kaasmaalasi endale külla. Veelgi rohkem infot Ibiza ja selle aarete kohta leiad kodulehelt www.spain24.ee/ibiza

NB! Estravel ei ole vastutav ülaltoodud teenuste ja info kvaliteedi eest.

Kommentaarid: