Berle Hurghada reisimuljed ja hotellisoovitused

11.01.2022
Estraveli online teeninduse e-äri spetsialist Berle Mees

Estraveli online teeninduse e-äri spetsialist Berle käis novembris Tez Touri korraldatud õppereisil Hurghadaga tutvumas. Berle toob lisaks reisimuljetele välja ka mõned Hurghada hotellid, mis talle nähtust kõige rohkem meeldisid.

Tez Touri juhtimisel jätsime 11. novembri varahommikul hüvasti sügiseselt jaheda Eestiga ning juba vähem kui 6 tunni pärast tervitas meid kuum ning päikeseline Hurghada.

Kogu reisi vältel oli ilm hea. Enamuse ajast säras kuum päike juba alates väga varajastest hommikutundidest. Päike hakkas tõusma umbes 10 minutit enne kella 06:00 ja kui vähegi jaksu on, siis mere ääres päikesetõusu vaatamine oli imeline ja soovitan soojalt.
Mõnel päeval sattus meile ka pilvi ja merel olles isegi tibas natuke vihma – selle kohta küll öeldi, et selline ilm on vaid 2 korda aastas. Tuleb ka arvestada, et mõni päev võib olla tuuline, kuid sellele vaatamata eestlase jaoks ikkagi soe.

Lennud Tallinnast Hurghadasse

Lend läks hommikul vara ja Tallinna lennujaamas oli rahvast üsna palju. Enamusel järjekorras olevatel inimestel paistis käes olevat nii vaktsineerimise/COVID testi sertifikaat kui ka pass. Järjekord liikus edasi üsna aeglaselt ning tuleb valmis olla, et protseduurid võtavad tavalisest kauem aega.

Lennuk oli rahvast täis ning lennul tuletati pidevalt meelde, et maski kandmine lennukis on kohustuslik. Oli vahva vaadata, kuidas inimesed nii ootasid oma puhkust, et juba lennukis aeti lühikesed püksid jalga. Pardateenindus oli hea, kuid tuleb arvestada, et kõigepealt serveeritakse ette tellitud toidud ning alles siis saab pardamenüüs olevast valikust oste sooritada. Lennu puhul oli ebameeldiv see, et reisijate kasutuses on vaid üks tualett, mis asub lennuki tagaosas ja sinna oli pidev järjekord.

Riiki sisenemise ankeedi kogumise jaoks ilmus üks mees lennuki uksele ja ei lubanud enne lennukist väljuda, kui ankeedid talle ulatatakse. Õnneks enamus lennukis viibijatest oli ankeedi ise välja printinud ja ette ära täitnud. Lennujaamas sees oli veidi segadust, sest inimesed ei saanud aru, mida kus tegema peab. Viisa eest sai maksta nii eurodes kui ka dollarites, aga elu on lihtsam ja teenus kiirem, kui maksad dollarites.

Olukorrast Hurghadas kohapeal

Kui rääkida kohapealsest COVID olukorrast, siis enamus hotellides kontrolliti uste peal temperatuuri ning saabunud pagas desinfitseeriti. Mõnes hotellis pidi ka enne uksest sisse saamist käed desinfitseerima. Siiski enamus hotellides liikusid inimesed ringi ilma maskideta ja vaid osad hotellid nõudsid restoranides ja lobby alas maski kandmist. Seega puhkuse mõttes saab olemist üsna vabalt nautida. Muidugi ka poodides nõutakse maski.

Sihtkoht on vahva ning hotelle, kus oma puhkust veeta, on palju. Olenemata hotelli suurusest, asukohast või stiilist leidus midagi igale maitsele, reisija tüübile ja eelarvele. Elevust tekitasid swim-up toad – kas poleks mitte võrratu oma hotellitoa terrassilt otse basseini hüpata? Või nautida hotelli randa, kus on mõnusalt rütmikas muusika. Einestada erinevate temaatikate (Hiina, Itaalia, Mehhiko jms) restoranides või tantsida elava muusika saatel. Puhata rannas päikest võttes, snorgeldada ja imetleda värvilisi kalu või lausa sõita päevaks merele. Ja päeva lõpuks visata pikali pehmesse voodisse.

Viis hotelli, mis mulle meeldisid:

Albatros Jungle Aqua Park 4* – hästi värvikirev, lõbus ja igati meeleolukas hotell. Ideaalne lastega peredele puhkuse veetmiseks. Ükskõik kuhu vaatad, meenutavad dekoratsioonid, et tõesti on tegu džungliga. Hotelli teeb eriliseks see, et kõik toad on eraldi väikestes majakestes. Peahoones on vaid restoranid ja hotelli vastuvõtt. Ja muidugi kõige kõigemaks boonuseks on suur veepark, kus on ilmatu palju liutorusid ja neid ehitatakse veel juurde.

Tropitel Sahl Hasheesh 5* – Ilusa rohelise haljastusega mereääres asuv hotell. Rand on ilus liivane, kuid vette minekuks soovitan spetsiaalseid jalanõusid, sest merepõhi on kivine. Rannas on korallid, seega sobib see hotell hästi neile, kes soovivad snorgeldada või sukelduda. Hotelli kõik basseinid on soojendusega ning ta on ainuke Shal Haseeshi piirkonnas, millel on väike 3 liutoruga veepargike. Põnev on chill out pool, kus tegevusi on nii peredele, noortele, paaridele kui ka vanematele inimestele. Lisaks on hotellis 18+ baar ja aktiivne meelelahutusprogramm (iga õhtu erineva teemaga show). A La Carte restoranid on populaarsed ning seetõttu tuleb oma õhtusöök 2 või 3 päeva ette broneerida.

Premier Le Reve Hotel & Spa 5* – ilusa rohelise basseinialaga ja ruumikate tubadega vaikne hotell, mis on mõeldud ainult täiskasvanutele (alates 16. eluaastast). Einestada saab 5 erinevas a la carte restornais, mõnuleda hotelli 4. korruse basseinis või merevee basseinis. Rahulikku meelelahutust jagub igaks päevaks ning koralle on võimalik näha juba hotelli enda rannas.

Baron Palace Sahl Hasheesh 5* – luksuslik hotell, kus sind võlub koheselt infinity bassein, mis sulandub justkui merega üheks. Hubase valgustusega basseini baar teeb meeleolukaks iga õhtu. Lihtne on olla lummatud kogu hotelli valitsevast rahulikust õhkkonnast, imeilusast rannast, sõbralikest teenindajatest ja romantilisest päikesetõusust.

Mövenpick Resort & Spa El Gouna 5* – väga n-ö instagram hotell, igasugused ojad ja kosed ja väga palju kohti, kus teha uhkeid pilte. Lisaks on see klientide seas väga populaarne hotell, osad kliendid peatuvad seal lausa 2–3 kuud. Sobib rahulikuks perepuhkuseks pakkudes palju erinevaid tegevusi nii täiskasvanutele kui ka lastele. Kuna hotell asub laguuni ääres, on see ideaalne veespordi harrastamiseks. Peretoad on vahvad selle poolest, et nad on läbi kahe korruse. Trepist viib üles poolkorrusel olevale alale, kus on voodid.

Mida Hurghadas ette võtta?

Laevareis Orange Bay saarele koos snorgeldamise ja lõunaga oli vahva kogemus. Laev oli piraadistiilis ning laevasõidu ajal toimusid lastele ka piraaditegevused (näomaalingud ja kostüümid). Laeva tekil oli mõnus muusika ning vaade ümbritsevale hea. Antud ekskursiooni puhul tasub ära märkida, et laevale ei võeta väga palju inimesi, seega on veidi personaalsem lähenemine. Orange Bay saar on suur turismimagnet ning sinna tuuakse väga palju inimesi. Piraadilaevaga päris kai äärde ei saa, seega jäi meie laev eemale ankrusse ning kõik reisijad viidi mootorpaadiga kaldale. Saarel on nii mõnigi koht, kus teha ilusaid pilte, nautida tunnikest mõnusal liivarannal või rüübata kokteile poolenisti merevees oleva laua taga istudes. Snorgeldamiseks viis laev meid tuulevaiksesse, kahe saare vahel asuvasse alasse. Esimesena läksid vette instruktorid ja seejärel said kõik soovijad asuda koralle ja kalu vaatlema. Maskid ning lestad sai rentida sadamas enne laevale minemist, kuid rätt tuli endal hotellist kaasa võtta. Snorgeldama tuleb kaasa ka professionaalne fotograaf, kes filmib ja teeb vee all pilte, mida saab hiljem laeval osta. Peale snorgeldamist on laeval buffet lõuna.
Selline päev on igati mõnus vaheldus hotellis aja veetmisele.

Alf Leila Wa Leila hotellis toimuv Neverland Show oli väga vauu. See on show, mida saab kolmekäigulise õhtusöögi ajal nautida. Show hakkab kell 19:00 ning kestab kuni kella 22:00-ni. Terve show aja oli väga hea teenindus ja toidud maitsvad. Show ise on väga suurejooneline. Professionaalsed lauljad ja tantsijad, nii Portugalist kui ka Hispaaniast, esitavad selle kolme tunni jooksul vaheldumisi erinevaid tantsukavasid ja kauneid laule. See on show, mida tasub kindlasti oma silmaga näha.

 

 

Kommentaarid: