Blogikonkurss: Muinasjutuline Kambodža

17.01.2014
Svea Lillepalu

Igaüks meist unistab kasvõi kord elus sattuda muinasjuttu. Igaüks kujutab seda ette isemoodi – mõni tahab lennata näiteks Kuule. Sergei unistuseks oli sattuda mõnda ebatavalisse paika, kus inimesed ei ela kaugeltki nii nagu meie harjunud oleme, vaid nagu Kuul. Meie järgmine blogikonkursil osaleja sattuski juhuse või saatuse tahtel muinasjutumaale Kambodžasse. Omamoodi müstilisust andis sellele juurde ka tõsiasi, et see juhtus jõulude paiku. Ühte erilist seika sellelt reisilt saadki kogeda Sergei sõnade, piltide ja video vahendusel. Head reisi!

Vaiadele ehitatud küla

Vaiadele ehitatud küla

Jõudsime Siem Reapi, linna samanimelise jõe kaldal, kus pea kõik elanikud tegelevad turistide teenindamisega. Seal olles tuli meil pähe mõte külastada Tonle Sab nimelist järve, mida nimetatakse muuhulgas ka Kambodža siseringiks. See järv on omapärane seetõttu, et sõltuvalt aastaajast muudab see oma piire ning tema täpset mahtu pole võimalik kindlaks määrata. Järvel asuvad ka mitmed ujuvkülad, mis liiguvad mööda järve ringi. Läbi džunglivõsa järvele lähenedes on pidevalt tunne nagu keegi jälgiks sind.

Jõudes järve äärde on esimeseks emotsiooniks šokk – milline vaesus siin valitseb! Lähemal uurimisel saab selgeks, et nendest sõrestikkonstruktsioonidel seisvatest majadest leiab kõik eluks vajaliku. Need veidrad ujuvad majakesed on tegelikult väga mugavad! Lisaks elumajadele on ujuvkülades ka koolid, templid, poed ja isegi politsejaoskond.

Tehes väikese peatuse, et sealsete elanike argielu jälgida, kihutavad meie paadi juurde kohalikud koos oma lastega. Mustasilmsed lapsed vaatavad sind kui kingitust ja soovivad suga muidugi suurteks sõpradeks saada. Lisaks soovivad nad sind ka oma koduloomadega tuttavaks teha – kelleks on maod. Mis selles virr-varris silma jääb on see, et need lapsed on tegelikult väga õnnelikud. Ümbritsev vaesus ei mõjuta nende elu mitte karvavõrdki, sest neil on olemas vanemad, sõbrad ja tohutult suur mängumaa.

Lapsed oma huvitavate koduloomadega

Lapsed oma huvitavate koduloomadega

Õhtupoole järve kohal loojuvat päikest vaadates koidab mõte, et oled vist sellesse maailmanurka ära armunud. Istudes seal imekauni looduse ja sõbralike kohalike vahel leiad end mõttelt, et parim jõulukink sel aastal oleks võimalus siia Kagu-Aasia aardelaekasse tagasi tulla…

Venekeelset originaallugu saad lugeda Estraveli venekeelsest blogist.

_______
Autor: Sergei Grushevski
Fotod ja video: autor

Tunned, et ka Sinu seikluspisik on saanud sisse uue hoo?
Loe täpsemalt meie blogikonkursi kohta ja kiika ka seiklusreiside valikut.

Kommentaarid: