Borgo Argiano veinimõis Itaalias

29.04.2021
Tuuli Korsar, History & Heraldry Europe OÜ

Soovime Teile tutvustada paar aastat tagasi avatud eksklusiivset veinimõisa Borgo Argiano Toscanas Itaalias. Veinimõis kuulub Eesti ettevõttele Tuscan Estates Agricultural Company OÜ ning seepärast soovime seda eriliselt just eestlastele tutvustada. Mõis koosneb viinamarjaistandustest, veini tootmise poolest ning luksuslikust hoonete kompleksist, kuhu on oodatud külalised lähedalt ja kaugemalt nautima Itaalia maapiirkonna võlusid ning korraldama pulmi ja konverentse. Veinimõisas viiakse läbi giidituure istanduses, tootmisprotsessi tutvustamist ja veinide degusteerimist. Kuulus L’Eroica jalgrattarada möödub otse mõisa uste eest, mistõttu on väga mugav minna looduskaunist maakonda uudistama jalgrattaga.

Borgo Argianosse on oodatud eksklusiivselt paarid ja seltskonnad. See on koht, kus nautida Toscana ilu selle täielikkuses hingematvalt kaunid maastikud keskaegsete losside, mäetippudel asetsevate väikelinnade, võluvate talumajade ning viinamarjaistanduste ja küpressipuudega. Veinimõisas on loomulikult mekkimiseks häid veine ja sööke ning palju ruumi ja aega, et puhata ja taastuda. Ööelu saab minna uudistama Siena linna, mis asub Borgo Argianost 20 min autosõidu kaugusel.

Siena

Sienat võib nimetada üheks armsamaks keskaegseks linnaks Itaalias. 1995. aastal kuulutati Siena ajalooline keskus UNESCO Maailmapärandi osaks ning seega kuulub linn maailma populaarsemate turismiatraktsioonide hulka. Siena on tuntud oma toidukultuuri, kunsti, muuseumite ja keskaegse linnamaastiku poolest.

Borgo Argiano meeskond soovitab rentida ümbruskonnaga tutvumiseks auto. Soovi korral saab Teile broneeritud sobivas restoranis laud miks mitte teha väike jalutuskäik restorani hiljem korraldatakse Teie transport veinimõisa tagasi. Ümbruskonnas on palju eri tüüpi restorane, kuni Michelini tähtedega auhinnatud restoranideni välja.

Palio

Palio on Siena üks olulisemaid sündmusi Itaalia vanim hobuste võidujooks peetakse Siena 17 contrada ehk linnaosa vahel. Ajaloolistes kostüümides ratsanikud ratsutavad ilma sadulateta 60 000-le pealtvaatajale Siena ajaloolisel keskväljakul, et võita endale Palio käsitsi maalitud vertikaalne siidibanner – ning loomulikult au ja üle linna kuulsus. Traditsioon sai alguse juba keskajal ning tänaseks toimub kaks korda aastas 2. juulil ning 16. augustil. Võidujooksule eelneb suurejooneline karnevalrongkäik, mis meelitab kohale sadu külastajaid ja huvilisi üle terve maakera.

Perugia

Borgo Argianost 1,5 h autosõidu kaugusel naabermaakonnas asub linn Perugia, mis on tuntud oma kaitsemüüride tõttu ajaloolise keskuse ümber. Linna läbivad iidsed akveduktid on nüüdseks avatud inimestele jalutamiseks, veekanalite teekonna läbimine pakub alternatiivseid vaateid Perugia vanalinnale. Samuti on Perugia kuulus šokolaaditootja Perugina poolest ning magusasõpradele eriti hea aeg Perugiat külastada on oktoobris, kuna siis toimub iga-aastane šokolaadifestival EuroChocolate! Perugias on kodu leidnud arvukad ülikoolid ja kolledźid, mistõttu kutsutakse Perugiat ka tudengilinnaks. Vastavalt sellele leidub Perugias ehk keskmisest veidi enam meelelahutusasutusi ja korraldatakse rohkelt üritusi. Üheks tuntuimaks neist on kesksuvine Umbria Jazz Festival.

Unistuste pulmad Borgo Argianos

Veinimõis on ideaalne koht pulmade korraldamiseks. Vastrenoveeritud väike romantiline kabel sobib intiimseks laulatuseks. Peopaigaks on võimalik valida nii siseruume kui ka imelisi Borgo Argiano aedu ning õueala. Veinimõisa rendikodud on luksuslikud, kuid hubased, pakkumaks parimat majutust Sinu lähedastele ja sõpradele.

Hoonete kompleksi kuuluvad 11 suurt kahekohalist külaliskorterit ning Grand Suite pruutpaarile nautimiseks. Pulmade või muude tähtpäevade tarbeks renditakse tavaliselt välja kogu kompleks kas kolmeks päevaks või koguni terveks nädalaks. Juhul, kui terve küla on broneeritud, võib kaasa võtta ka lapsi.
Samuti on Borgo Argianol on olemas oma pulmakorraldajad, keda on võimalik ürituse tarbeks palgata.

Tule külla!

Imeline Toscana kogemus on Borgo Argianos garanteeritud! Olgu selleks kas romantiline nädalalõpp kallimaga, veinide degusteerimine seltskonnaga või unistuste pulmade nautimine koos lähedaste ja sõpradega maalilises Itaalia maapiirkonnas. Borgo Argiano külaliskodud pakuvad Sulle luksust ja mugavust, mis teeb hingele pai ja äratab väsinud meeled taas elule.

Broneerimiseks ja lisainfo saamiseks võta ühendust Estraveli reisikonsultandiga estravel@estravel.ee või telefonil 6266 266!

 

 

Kommentaarid: