Coral Traveliga Egiptuses

29.12.2021
Estraveli Platinum Club osakonna vanemreisikonsultant Piret Randmaa

Estraveli Platinum Club osakonna vanemreisikonsultant Piret Randmaa käis novembris Coral Traveli korraldatud Hurghada õppereisil. Loe Pireti kommentaare külastatud hotellidest.

Lennud Tallinnast Hurghadasse

Tallinna Lennujaamas on reisijad u 2 tundi enne lendu kõik kohal, ehk et moodustub päris pikk järjekord. Check-in avati 2 tundi enne lendu. Kontrolliti passi, vaadati visuaalselt Covid vaktsineerimistõendit. Turvakontrollis sujus kõik kiirelt. Kuna lend EU piiridest välja, siis vaja läbida passikontroll. Võimalik nii automaatne, kui ka piirivalveametniku poolt passikontroll.

Lennud lennukompaniiga Freebird, lennuki 180 kohast olid täidetud ca pooled, ehk et kolmeses istmereas oli meid istuma paigutatud kahekesi. Lennuk puhas, meeskond meeldiv ja abivalmis. NB! Pardateenindus lennul on ainult sularahas! Aktsepteeritakse eurot, dollarit. Tasub varuda väiksemaid rahatähti, sest vahetusrahaga oli üsnagi kitsas. Menüüs võileivad singi, juustu või kanaga. Saab ka sooja sööki: kana või kebabi. Mina proovisin kana – oli päris hea! Jookideks kohv/tee, karastusjoogid, vein/õlu. Lennul vaja täita maale saabumise kaart. Korjatakse kokku täidetud tervisedeklaratsioonid.

Kohale jõudes lennujaamas esmalt Covid tõendi visuaalne kontroll. Seejärel viisakioskisse, kus viisakleeps passi kleebitakse, siis passikontroll. Pagas sattus selle lennuga kõige viimasele, kõige kaugemale lindile, mille märkamine kõige lihtsam ei olnud.

NB! Kes vajab puhkusel olles korralikku internetti, siis soovitus osta kohe lennujaamas kohalik SIM kaart. Hotellide WIFI kvaliteet on väga kõikuv, kohati olematu!

Lennujaama hoonest väljudes on vastas Corali vormis töötajad, kes suunavad edasi Corali kioskisse, kust siis saab juba täpse info bussi asukoha kohta.

Tagasilennul saime hotellitube kuni transfeerini kasutada. Lennujaama sisenemisel turvakontroll. Kogu pagas valgustatakse läbi. Kingad jalast, püksirihmad, käekellad, kampsunid, sallid – kõik tuleb ära võtta. Eraldi järjekorras naised/mehed, põhjalik “läbiotsimine”. Vaja näidata pileteid või teada oma lennunumbrit. Lennule registreerimine läks üsna sujuvalt. Mineku lennu “seatingut” ei arvestatud, kõik kohad paigutati järjest täis, kolmeses reas kõik kohad täidetud. Lennu täituvus 50%, ehk et “boarding completed” vallandas totaalse ümberpaiknemise paanika lennuki tagaossa ja esiridadesse, mis vabaks oli jäetud. Pardateenindus taas vaid sularaha eest.

Hotellidest

Kokku vaatasime agendireisil üle 30 hotelli. Toon nähtust välja mõned hotellid.

Meie agendireisi hotelliks oli terveks nädalaks BARON PALACE RESORT SAHL HASHEESH 5*.

Korralik 5* hotell. Eraldi hotellitiib majutuseks “Adults only” koos sinna juurde kuuluva Adults only basseiniga. Eraldi hotellitiib lastega peredele, koos lastebasseini ja väikelastele mõeldud paari liurajaga. Lastele eraldi mängutoad, 2 erinevat kinotuba, beebidele võrevooditega magamistuba. Alates 4. eluaastast võib jätta lapse mängutuppa ja ise Adults Only poolel lõõgastuda. Hotelli keskel on buffet pearestoran ja kõrval a la carte restoranid. Restorani terrassilt imeline vaade basseinile ja merele.

Albatros Citadel Resort Sahl Hasheesh, 5* Sahl Hasheesh

Märkimisväärse arhitektuuriga viietärni hotell, mis on ehitatud looduslikust kivist ja korallidest, mis on käsitsi nikerdatud lähedal asuvatest mägedest. Kuurordil on atraktiivne jahisadam, nagu sadam Lõuna-Prantsusmaal või Amalfi rannikul. Avaratest tubadest avaneb vaade Punasele merele. Erarand ja rikkalik veespordikeskus muudavad selle ideaalseks kohaks nauditavaks puhkuseks. Aktiivne animatsioon, night show, disco 3 x nädalas. Renoveeritud 2019. aastal.

Rixos Premium Magawish, 5* Hurghada

Esmaklassiline 5 * hotell pakub oma külalistele Ultra All Inclusive puhkust. Privaatse basseiniga toad ja villad. Hotellile kuulub Hurghada ranniku üks parimatest liivarandadest. Sobib lõõgastavaks perepuhkuseks. Ilus sissesõit, avar lobby, päevane ja õhtune animatsioon, lasteklubi al 4 a lastele ilma vanemateta. Kõik 30 basseini on soojendusega. Liivarand, koralle pole, sussid siiski soovituslikud. Oma kaubatänav.

Labranda Club Makadi, 4* Makadi Bay

Populaarne Makadi Bay hotell. Suurepärane liivarand, hea meelelahutusprogramm, hubane territoorium ja lahke personal. Sobib nii perepuhkuseks kui ka noortele. Võimalik kasutada kõrvalhotelli Labranda Royal Makadi 5* territooriumi ja lisatasu eest kasutada ka sealseid restorane.

Labranda Royal Makadi, 5* Makadi Bay

Suure territooriumi ja hea liivase rannaga hotell. Heal tasemel teenindustase. Sobib rahuliku perepuhkuse veetmiseks koos lastega. Võimalus kitesurfamiseks.

Titanic Royal, 5 * Hurghada

Piisavalt avar fuajee, energiline ja rõõmsameelne vastuvõtt/tutvustus. Valged ja avarad toad, kõik toad rõduga, samuti economy klassi toad. Swim up toad ei ole soojendusega. Suur bassein ja lastebassein ja väikelaste bassein soojendusega. SPA. Liivarand, susse ei ole vaja, koralle on, kalu näeb. Kõik vajalik territooriumil olemas, ei pea välja minema. Saab kasutada ka teisi Titanicu veeparke, shuttle, aga oma rätik kaasa.

Albatros Beach Resort, 4* Hurghada

Asub suures lopsakas rohelises aias. Soovitatav eriti peredele. Kohapeal on veeliumäed, suplusbasseinikompleks, 6 soojendusega basseini ja rikkalik animatsiooniprogramm kõige pisematele külastajatele. Kõik hinnas koos paljude baaride ja restoranidega, kus pakutakse hõrgutisi üle kogu maailma, on täiuslik täiendus meeleolukale puhkusele.

Albatros Aqua Blu Resort, 4* Hurghada

Maitsekalt sisustatud hotell pakub oma külalistele mitmeid vaatamisväärsusi: veeliumäed, animatsioonid kõigile vanuserühmadele, rikkalikud spordi- ja vaba aja veetmise võimalused. 2. liinil, kõrvuti Aqua Vista resordiga. Transport randa iga 30 min tagant. Family room on 2-toaline. Toad kõik 2 a tagasi renoveeritud. Pooled toad on ühendatavad toad.

Albatros Aqua Park Resort, 4* Hurghada

Teisel liinil asuv mugav hotell moodustab suure kompleksi lähedal asuvate Albatros Sea World Hotel ja Aqua Vista Resort hotellidega. Rikkalik infrastruktuur, suur 25 liumäega veepark, huvitavad animatsiooniprogrammid ja spordiatraktsioonid garanteerivad parima puhkuse lastega peredele.

Pickalbatros Jungle Aqua Park, 4+* Hurghada

Senza kaubakeskuse kõrval. Teisel liinil. Liiva-kaljurannast umbes 1000 m, transport randa (Dana Beach hotelli rand) iga 30 min, u 5 min sõita. Suur, avar ja ilus territoorium. Fuajee suur ja avar, ei olnud konditsioneeritud. Väga hea hotell lastega peredele! Hooldatud ja korras territoorium, peenrad rohitud ja riisutud. Majutuseks madalad majakesed, igal majakeste kompleksil oma basseiniala või sviidid 2kordses kompleksis. Veepark suur ja korralik, soojendusega. Eraldi osa suurematele lastele ja eraldi väiksematele sobilik.

 

Vaata Egiptuse reisipakkumisi pakettreiside otsingust.

 

Kommentaarid: