Druskininkai on uus Dubai!

28.02.2012
Anu Vane

Just selline kummastav võrdlus tuli pähe Balti tootesuuna juhil Malle Pottsepal, kui ta koos kolleegidega Leedus paaripäevasel Leedu-reisil käis. Külaskäik võeti ette Estraveli Leedu büroo kutsel ning lähemalt tutvuti Druskininkai ja Trakai turismipiirkondadega. Üksmeelne otsus oli – Leedus on, mida vaadata!

Meie töös on oluline, et õnnestuks kõik kõige värskemad ja paremad puhkevõimalused välja raalida ja nendega lähemalt tutvust teha – seda nii Eestis kui lähivälismaal. Kui päris aus olla, siis Leedu suhtes meil erilisi ootusi seekord ei olnudki. Olime alles mõni aasta tagasi samas piirkonnas tutvusmisreisil käinud. Aga oi kuidas me eksisime! Vahepeal on elu plahvatuslikult arenenud.

Trakai ja sealsed majutuspärlid

Kõigepealt tegime tutvust Trakai piirkonnaga, mis ei vaja eestlastele ilmselt eraldi tutvustamist – kuulus 15. sajandist pärit saarelinnus on üldtuntud. Kaasajal toimub seal palju festivale ja kontserte, nende seas ka Baltimaade Kolme Lossi turniiri etapp vibulaskmises (ajaloolistes kostüümides vibuküttide turniiri on korraldatud ka Rakvere ja Turaida linnustes).

Miljoni dollari vaadet Trakai lossile imetlesime väikesest, armsast ja üliromantilisest hotellist Apvalaus Stalo Klubas. Väga sobiv paik romantikutele ja ka gurmaanidele! Meid kostitati kohapeal valminud värskete küpsetiste ja suurepärane kohviga ning kuuldavasti olla neil ka viimase peal a la carte restoran. Nagu tükike Prantsusmaad Leedus.

Jõudes järgmisesse peatuspaika männimetsa all järve ääres asuvasse hotelli Margis, tundsime ennast aga pigem nagu Soomes. Väga kena ja moodne hotell kauni looduse keskel, lisaks väikesed majakesed privaatsuse armastajatele, rannasaun ja palju aktiivse puhkuse võimalusi. Hotell sobib hästi loodust ja sportlikku eluviisi armastavatele peredele.

Edasi viis tee meid Tony resorti. Keset metsa ootas ees hämmastav puhkekeskus. Leedu parima arhitekti looming võttis tummaks. Moodsalt kandilised laastumajad männimetsa all, sisutus disaini viimase moe järgi …

Ja majutusvõimaluste valik! On konverentsimajad firmadele ja suvepäevalistele, on perepuhkuseks majakesed, on eraldi vaiksema piirkonna majad romantikultele, on seminari ruumid, restoranid, amfiteater, seikluspark jne. Seminariruumi interaktiivne tahvel lõi meid kui e-riigi kodanikke jalust. Meil ei ole sellist mitte üheski suures konverentsihotellis!

Druskininkai lõi lihtsalt pahviks!

Edasi ootas Druskininkai. Hiljutisest vaiksest kõrge töötusega linnakesest on saanud Emiraatide stiilinäide! Neil küll pole naftat, aga see-eest oskavad nad kenasti europrojekte kirjutada ja omavad visiooni! Kõige selle taga aga seisvat kohalik linnapea.

Mis neil on siis? Kõigepealt Baltimaade suurim veekeskus Druskinikai Aqua Park. Basseinid, eri sorti saunad, lastealal võimsad liutorud, restoranid, ilusalongid, hotell. Kõik ühe katuse all. Suurepärane puhkuse veetmiseks peredele, aga mitte ainult. Veekeskuses on ka eraldatud alad, kuhu lapsed pole teretulnud. Iga kuu viimasel reedel alates kella 21 on keskus avatud nudistidele! :)

Ja see pole veel kõik! Druskinikais avati hiljuti uus atraktsioon Snow Arena. Teadsime, et see on võimas, aga kohale jõudes olime natuke aega kõnevõimetud – tegu on nii imposantse ehitise ja kontseptsiooniga. Aastaringne Kuutsemägi katuse alla, jääbaar, restoranid, varustuse rent, vaatetorn, välisuusamäed jne… Plaanides on ühendada see atraktsioon õhuteed pidi veepargiga, kuigi nende vahel on mitu head kilomeetrit ja lai jõgi!

Kohe Snow Arena kõrvale plaanitakse Aeroodiumi. Mõlemad seni olnud lätlaste au ja uhkus Siguldas, aga meilt siin Maarjamaal pole neil vist midagi ägedat üle võtta. :) Veel olevat linnapeal plaanis rajada katusealune aastaringne beach. Kõik Leedus usuvad, et see ka ära tehakse ! Jäime siis uskuma meiegi… ja palusime nende linnapead Tallinnale laenuks.

Druskininkai linnas on ohtralt väga erinäolisi suuremaid ja väiksemaid spaahotelle, millest muljetavaldavamad olid ehk Sana  ja Europa Royale.

Sana on moderne rohkelt lisateenuseid pakkuv suuremat sorti spaahotell, mis peaks igati sobima eestlaste maitsele. Muljetavaldavamad on uued apartement- ja stuudio-tüüpi toad. Meie ühine lemmik oli tuba 703 – palju reisinud seltskond oleks kõik ühiselt sinna tuppa pikemalt aega veetma jäänud. Proovisme ära ka massaaži ja muusikateraapia teenused ning jäime väga rahule.

Europa Royale kohta võiks võrdluseks öelda, et tegemist on nagu tubaderohkema Ammende villaga Pärnus. Hotell nagu muuseum, toad avarad ja kaunid, teenindus suurepärane. Lisaehitus on modernne, aga toad sarnaselt peamajaga kenad ja väärikad.

Hotellil on galeriide kaudu otseühendus meditsiinispaaga Druskininkniku Gydkla. See riiklik ja pikkade traditsioonidega spaa on kuulus kohaliku maapõue mineraalvee ja turbavannide (jah turba, mitte muda!) poolest.

Igatahes imestamist ja imetlemist kogu reisi vältel meil jätkus. Soovitame julgelt ja soojalt – külastage Leedut. Loodame peagi ka mõne eripakkumisega üllatada. ;) Püsige lainel!

Kommentaarid: