Dubai EXPO telesaade sel reedel!

08.02.2022
Estravel

Estraveli abil jõuab sel reedel, 11. veebruaril, kl 20.00 Kanal 2 eetrisse eksklusiivne reisisaade „Tunni ajaga ümber maailma“, mida juhib vahva abielupaar Mart ja Britt Normet.

EXPO uksed on avatud olnud alates oktoobrist ning oma paviljoniga on kohal peaaegu kõik maailma riigid Eestist Hiinani ja Süüriast Mehhikoni. Selle suursündmuse jaoks ehitati Dubai lähedale kõrbesse täiesti uus linnaosa, mis läks korraldajatele maksma üle 6 miljardi euro.


Mart ja Britt Normet Timor-Leste paviljonis. Kas te teate, et Austraalia ja Indoneesia vahel asuvas Timor-Lestes elab täpselt sama palju inimesi kui Eestis – 1,3 miljonit! Indoneesia kõrval on tegu teise riigiga maailmas, mis pakub kuulsat kassi-kaka kohvi, mida saates ka mekitakse.


Itaalia paviljoni keskmes on Michelangelo Taaveti kuju 3D prinditud koopia. Seda on võimalik vaadelda nõnda, et saab vaadata Taavetile otse silma. Kas te teadsite, et Michelangelo tegi tema silmaiirised südamekujuliseks?

DUBAI, 13 January 2022. Visitors outside the Estonia Pavilion, Expo 2020 Dubai. (Photo by Antony Fleyhan /Expo 2020 Dubai)

Eesti paviljoni keskmes on digiriik, seepärast on sissepääsu kohal „Enter“ klahv ja väljapääsu kohal „Esc“ klahv. Aga paljude kohalike jaoks on Eesti paviljoni keskmes hoopis… burger. Nimelt on Eesti restorani hamburger nii hea ja nii kuulus, et kohaliku kuningapere printsess saatis sellele lausa oma autojuhi järele.

DUBAI, 23 December 2021. Visitors outside the UAE Pavilion, Expo 2020 Dubai. (Photo by Joe Sassine/Expo 2020 Dubai)

Kahtlemata on kõige uhkem paviljon korraldajamaal – Araabia Ühendemiraatidel. See on rahvuslinnu pistriku tiiva kujuga ning iga sule all on päikesepaneelid, mis siis vastavalt päikese suunale avanevad ja sulguvad. Hoone projekteeris kuulus Hispaania-Šveitsi arhitekt Santiago Calatrava ja selle maksumus on 84 miljonit eurot.


Igas sadamas on eestlased! EXPO peaväljaku Al Wasl plaza projektsiooni eest vastutab Toomas Vann (paremal) ning üks vanem-animaatoritest, kelle käe alt valmivad arvutigraafikaga tehtud suured show’d, on Jaanus Vann (vasakul). Selja taga on siis maailma suurima permanentse projektsiooni ekraan – 360kraadine kuppel, mille pildi resolutsioon on 27K (kodudes on täna ägedad televiisorid 4K)! Ja kupli peal on näha animeeritud tuvid, mida igaõhtuse avashow jaoks tuli kokku liikuma panna umbes 3000 tükki.

Vaata reisisaate „Tunni ajaga ümber maailma“ treilerit.


Estravel on Expo 2020 Dubai ametlik reisipartner.

Vaata Dubai EXPO näidispakette siit ja küsi pakkumist endale sobivateks kuupäevadeks.

 

Kommentaarid: