Eesti moeillustraatorite tööd Helsingi disainimuuseumis

16.01.2012
Anu Vane

The New York Timesi selleaastaste reisisoovituste hulgas on 2. kohal Helsingi – osalt kindlasti seetõttu, et Helsingi on tänavu ka maailma disainipealinn. Kui Helsingi-reis on plaanis ja tahad paar tundi millegi ilusaga sisustada, soovitame külastada disainimuuseumi, kus disainipealinna programmi raames on eksponeeritud ka eeslaste tööd.

Illustratsioon: Cecilia Carlstedt

Illustratsioon: Cecilia Carlstedt

Möödunud aastal „Kultuuripealinn 2011” raames Tallinnas toimunud rahvusvaheline näitus „Uus Põhjamaade moeillustratsioon” valiti Helsingi disainimuuseumi programmi. Näitusel eksponeerivad oma värsket loomingut lisaks eestlastele ka Soome ja Rootsi moeillustraatorid.

Näitusel „Uus Põhjamaade moeillustratsioon” esitlevad oma värskemaid töid Anu Samarüütel-Long, Marju Tammik, Kätlin Kaljuvee ja Leana Salvet Eestist, Minni Havas ja Laura Laine Soomest ning Cecilia Carlstedt ja Lovisa Burfitt Rootsist.

Helsingi väljapaneku jaoks loovad moeillustraatorid osaliselt uued tööd. Väljapaneku loovjuht on Toomas Volkmann, graafiline disainer Tuuli Aule.

Kultuuripealinn 2011 programmi kuulunud ja Tallinn Fashion Week raames sel suvel Rotermanni kvartalis toimunud moeillustratsioonide näitus kujunes väga populaarseks – väljapanekut külastas üle 3500 inimese ja seda kajastati paljudes meediakanalites.

Näitus on Helsingi disainimuuseumis avatud 16. märtsist kuni 8. aprillini 2012.

Lisainfo:
http://wdchelsinki2012.fi/en
http://www.designmuseum.fi
http://www.exhibition.ee

Kommentaarid: