Eestisse saabuja saab nüüd ankeeti täita ka elektrooniliselt

24.11.2020

Alates 18. novembrist saavad Eestisse saabujad eneseisolatsiooniks vajalikke andmeid edastada ka elektrooniliselt. Uuendus peaks vähendama lennujaamas ja sadamas ankeetide täitmisel tekkivaid järjekordi.

Veebiaadressil iseteenindus.terviseamet.ee asuvat elektroonilist ankeeti saavad täita nii Eesti isikukoodiga inimesed kui riiki saabuvad välismaalased. Ankeeti saab täitma hakata 24 tundi enne Eestisse saabumist.

Endiselt jääb riiki saabujatele alles võimalus täita piiriületaja ankeet paberkandjal.

“Elektrooniline lahendus võimaldab ka piiril teha toimingud nii, et kõik toimuks kontaktivabalt ning inimesed saaks lennujaamast või sadamast kiiremini enda sihtkohta. Kiiremaks piiriületuseks palume alles hoida meilile saabunud kinnituskiri, kuna selle puudumisel peab inimene uuesti kinnituslehe täitma,” ütles politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Tago Trei.

Terviseameti veebilehel asuv iseteeninduskeskus valmis koostöös tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse (TEHIK) ning politsei- ja piirivalveametiga. Elektroonilise piiriületuse ankeedi aitas arendada tarkvara- ja tootearenduse ettevõte Devtailor OÜ.

VAATA VIDEOST, kuidas deklaratsiooni täita.

Allikas: ERR