Estraveli kontsern laienes järjekordse firmaostu tulemusel 

03.08.2016

1. augustil toimunud tehinguga sai Eesti suurim reisiagentuur Estravel AS reisibüroo Estintour OÜ ainuomanikuks.

Esmaspäeval allkirjastatud tehingu tulemusel ostis Eesti turuliider Estravel osaühingu Estintour kõik osad ettevõtte seniselt ainuomanikult Aleksander Tsherepkovilt. Tehigu hinda pooled ei avalda. Estintouri asutaja Aleksander Tsherepkov jätkab tütarettevõtte juhatuse liikmena. Estintouri nimi ja logo jäävad samaks.

1994. aastal loodud reisibüroo Estintour kuulub Eesti staažikamate firmade sekka oma erialal. Ettevõte on Eesti Turismifirmade Liidu ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoja kauaaegne liige. Klienditeeninduskontor asub Tallinna kesklinnas, Pärnu mnt 21.

Estraveli juhatuse liikme Aivo Takise kommentaar:
“Estintour on spetsialiseerunud põhiliselt Vene, Valgevene ja Ukraina suunale ning on oma 22 tegevusaasta jooksul saavutanud klientide ja partnerite usalduse. Estravelile annab vastav investeering tugevama positsiooni idasuunalistes reisimahtudes, mis on viimasel ajal, pärast mitmeaastast madalseisu hakanud taas näitama tõusutrendi.”

AS Estravel on Eesti suurim ja vanim lennuagentuur, hotelliagentuur ja reisibüroo, millel täitub tänavu 28 tegutsemisaastat. Estraveli müügikäive eelmisel aastal aastal oli 76 miljonit eurot, mis on rohkem kui nelja järgneva konkurendi käibed kokku. Käibest 57% tuleb lennupiletitest, 20% hotellimajutusest ja 23% muudest reisiteenustest (laevapiletid, reisipaketid, kindlustus jne). Üle poole Estraveli käibest moodustab müük äriklientuurile ja avalikule sektorile. Estraveli kontsernis töötab hetkel 190 inimest neljas riigis, neist enamik Eestis. Peale pikaajalist Finnairi tütarfirmaks olemist aastatel 1995-2015, kuulub Estravel alates eelmise aasta lõpust taas sajaprotsendiliselt eesti kapitalile.

Lisainfo:
Airi Ilisson-Cruz
Estraveli turundusdirektor
tel 626 6371
airi@estravel.ee