Euroopa Liidu piires reisimine on taas lihtsam: 1. juulist on ELis kasutusel ühtsed digitõendid

01.07.2021
Estravel

Alates 1. juulist saab iga COVID-19 suhtes vaktsineeritud täisealine inimene patsiendiportaalist digilugu.ee hankida Euroopa Liidus kehtiva immuniseerimise tõendi.

Digiloost saab kätte ka COVID-19 läbipõdemise ja negatiivse testitulemuse tõendi.

Euroopa Liidus kehtivate ühtsete digitõendite eesmärgiks on lihtsustada COVID-19 leviku ajal vaba ja ohutut liikumist Euroopa Liidu piires. Digitõendid on kõigile tasuta kättesaadavad ning need kinnitavad, kas reisija on COVID-19 vastu vaktsineeritud, haigusest tervenenud või omab kehtivat sertifikaati negatiivse testitulemuse kohta. Igale tõendile lisatakse spetsiifiline EL tingimustele vastav QR-kood, mis on loetav vaid EL QR-koodi lugemise rakendusega.

ELi COVIDi digitõend sümboliseerib avatud ja turvalist Euroopat, mis peab oluliseks kodanike tervise kaitset läbi vastutustundliku reisimise.

Tuletame meelde, et COVID tõend ei ole reisidokument. Sõltuvalt sihtriigi seatud tingimustest võib tõend anda reisimisel teatud piirangutest vabastusi – näiteks eneseisolatsiooni nõudest. Infot soovitud riiki sisenemise ja seal viibimise tingimuste kohta leiad Reisi Targalt lehelt.

 

Kommentaarid: