Euroopa suuremates lennujaamades kaob peagi tüütu 100 ml vedeliku reegel

15.02.2024
Estravel

Alates 2006. aastast on lennureisijad üle maailma pidanud piirduma käsipagasis kuni 100 ml vedeliku pakenditega. See reegel kaob peagi Euroopa suuremates sõlmjaamades.

Uued kõrgtehnoloogilised CT-skannerid võimaldavad kaotada lennujaamade turvakontrollis vajaduse 100 ml vedeliku reegli järele, mis toob kaasa lihtsama ja kiirema lennueelse julgestuskontrolli ning lühemad järjekorrad. Uued skannerid kasutavad kompuutertomograafia (CT) röntgentehnoloogiat, mis annab selge 3D-pildi reisijate koti sisust.

Ühendkuningriigi transpordiministeeriumi sõnul ei muuda vedelikureegli kaotamine lendamist vähem ohutuks. Vastupidi, uued skannerid muudavad lendamise veel turvalisemaks. Seda seetõttu, et uus tehnoloogia annab üksikasjalikuma pildi lennureisijatel kaasas olevatest asjadest, võimaldades hõlpsamini tuvastada võimalikke ohte ja keelatud esemeid.

Tehisintellekti tehnoloogia abil suudavad uued skannerid eristada vedelikke nagu vesi, vesinikperoksiid või ülitugev alkohol ning pakkuda elektroonikast terviklikumat ülevaadet, väidab seadmetootja Sens-Tech.

Uued skannerid on juba kasutusel Teesside’i rahvusvahelises lennujaamas Ühendkuningriigis, Amsterdami Schipholis ja Leonardo da Vinci rahvusvahelises lennujaamas Roomas.

Allikas: Euronews

 

Kommentaarid: