EXPO – see on ümbermaailmareis paari päevaga

07.11.2019
Mart Normet, EXPO 2020 Dubai Eesti esinduse tiimi liige

Kuidas reisida ümber maailma kolme päevaga? Lihtne, tule EXPO-le! See iga viie aasta järel toimuv maailmanäitus on unikaalne koht, kus iga riik teeb oma paviljonis sulle ekskursiooni parimasse, mis neil pakkuda on. 2020. aasta oktoobris algaval EXPO-l on kohal koguni 192 riiki, kes kõik ootavad külalisi pool aastat jutti, hommikust hilisõhtuni.

EXPO jaoks ehitatakse Dubaisse uus linnaosa, mida hakkab kesklinnaga ühendama metroo. Maa-ala suurus on üle 4 ruutkilomeetri ehk 613 jalgpallistaadionit. Jah, soovitan panna jalga mugavad jalanõud, sest läheb suuremaks kõndimiseks!

Seekordne EXPO saab olema kihiline. Esimene kõige nähtavam kiht on suunatud meile kõigile ehk turistidele ja teine kiht ettevõtjatele, kuna Dubai on üks maailma äripealinnadest. Täpselt sama loogikaga on üles ehitatud ka Eesti paviljon – esimene korrus on avatud kõikidele uudistajatele ning teisel korrusel toimuvad seminarid ja ärikohtumised.

Dubai EXPO fookuses on innovatsioon (VAATA VIDEOT) Eks kõik riigid näitavad, et just nemad on maailma tuleviku vedurid, nii et külastajad satuvad teatud mõttes missivõistlusele või siis atleetvõimlejate suurvõistlusele, kus kõik lavale pääsenud punnitavad oma muskleid ja naeratust.

Olles eelmisel korral Milano maailmanäitusel käinud (loe Ekspressis ilmunud artiklit), kinnitan, et see kogemus on külastamist väärt. Aga Dubai lisab musklite ja naeratuste sähvimisele veel säherduse võimenduse, millist varem pole nähtud.

Dubai, see on linn, mis ei tunne piire ega hirmu. Kõik, mis seal ette võetakse, võetakse ette suurelt. Jah, seal on maailma kõrgeim maja, politsei sõidab Ferraride ja Lamborghinidega (aga loogiline ju ka, sest kuidas sa muidu pahareti kätte saad, kel sama masti masin), üks pallike Black Diamond jäätist maksab 738 eurot (jah, kuld on seal sees) ning Burj Al Arab on 7-tärni hotell… mis sest, et maailmas saavad tärnid ametlikult otsa 5 peal, siis see hotell vastab (vähemalt omanike meelest) 7-le tärnile!

Dubai ei jäta kedagi külmaks. Seda kindlasti ka sealse kliima tõttu. Aga peamiselt just selle maailmavaate tõttu, mille kohaselt on kõik võimalik. Ideed viiakse ellu! Merre ehitatakse palmikujulised tehissaared, mis omakorda ehitatakse täis maju. Ehk isegi loodus laiutab Dubais toimuva peale käsi.

Eesti EXPO esindusel on väga hea meel, et meie reisipartner on Estravel ja nendega kootöös loosime välja sellise reisipaketi: Reisi kahele Araabia Ühendemiraatidesse maailmanäitusele EXPO 2020 Dubai!


Mart Normet,
EXPO 2020 Dubai Eesti esinduse tiimi liige

Mis on EXPO?
Iga 5 aasta tagant toimuv maailmanäitus on unikaalne koht, kus on kohal kõik maailma tipud. EXPOle on kutsutud kõik maailma riigid ning 192 osalejamaaga on EXPO2020 seni kõige rahvusvahelisem.

Kus on EXPO?
Maailmanäitus EXPO 2020 toimub Dubais, ühes maailma tähtsamatest ärilinnadest.

Millal on EXPO?
EXPO maailmanäitus algab 20. oktoobril 2020 ning kestab tervelt 173 päeva kuni 10. aprillini 2021.

Kuidas saan EXPO-le minna?
Piletid tulevad müügile aprillis 2020.

 

Kommentaarid: