Finnair lisab suveks New Yorgi liinile uusi väljumisi

21.02.2020

Soome lennufirma Finnair lisab Helsingi ja New York JFK vahelisele liinile selle aasta suvehooajaks uusi väljumisi. Kokku toimub suvisel tipphooajal juunist augustini kaks väljumist päevas viiel päeval nädalas.

Vahemikus 4. aprillist 24. oktoobrini lisandub kolm väljumist: esmaspäeval, neljapäeval ja laupäeval. 4. maist kuni 24. oktoobrini lisandub teisipäevale ka neljas väljumine. Tipphooajal 8. juunist kuni 30. augustini on Finnairi lennugraafikus viies lisaväljumine pühapäeviti.

„JFK lennujaam on olnud üle 50 aasta Finnairi olulisim lennusihtkoht Põhja-Ameerikas. Hea meel on teatada, et lõpuks jõuavad liinile ka meie Airbus A350 lennukid,“ ütles Finnairi Ida-Euroopa ja Baltimaade juht Arunas Skuja. „Finnairi klientidele toob see suvereiside planeerimisel veelgi rohkem paindlikkust, sest meie partnerite abil avaneb võimalus edasi lennata kokku rohkem kui sajasse sihtkohta Euroopa ja Ameerika vahel,“ lisas Skuja.

Finnair on lennanud New Yorki juba üle 50 aasta. Uute väljumistega lisandub Helsingi ja New Yorgi vahele kokku 250 lendu. Uutel väljumistel lendavad valdavalt Airbus A350 lennukid.

Kokku lendab Finnair sel aastal viide ookeanitagusesse sihtkohta. Lisaks aastaringsetele väljumistele New York JFKsse ja Los Angeles LAXi on suvehooajal väljumisi ka Chicago O’Hare’i lennujaama ja San Franciscosse ning talvehooajal Miamisse. Viimastel aastatel on Finnair oma USA-suunalisi mahte oluliselt suurendanud, lisades viimase viie aastaga 117 protsenti mahutavust Atlandi-ülesele koridorile.

Septembrist alates saab USA lennuliinil maitsta tippkokk David Posey loodud signatuurmenüüd. Tema põhjamaiseid roogasid saavad nautida äriklassi reisijad, kes lendavad Ühendriikidest Helsingi suunas.

Finnairi kohta:
Finnair on moodne premium-klassi lennufirma, mis keskendub reisijate- ja kaubaveole Aasia ning Euroopa vahel. Sõlmpunkt Helsingi Vantaa lennujaamas annab Finnairile konkurentsieelise, sest jääb asukohalt enamiku Euroopa ja Aasia megalinnade vahelise liikluse keskmesse. Finnair kuulub maailma juhtivate lennufirmade liitu Oneworld ja on ainus Põhjamaade lennufirma, millel on Skytraxi 4-tärni hinnang. 2019. aastal oli Finnairi käive 3,098 miljardit eurot, kokku lendas Finnairiga aasta jooksul üle 14,7 miljoni reisija. Finnair on börsifirma, mille aktsiatega kaubeldakse Nasdaq Helsingi börsil.