Finnairi lennukid lähevad lilleliseks!

29.10.2012
Anu Vane

Edevatest lennukitest oleme varemgi kirjutanud, varsti aga võime uue kireva kuuega lennumasinaid näha peaaegu oma hoovi teises otsas – Helsingis. Kaks tuntud põhjanaabrite ettevõtet, Finnair ja Marimekko, ühendavad jõud, et viia Soome brändid maailma ja pakkuda klientidele põnevamat lennukogemust. Finnairi Helsingi ja Aasia vahel hakkavad lendama Marimekko legendaarsete lillemustritega lennukid ning 2013. aasta kevadest saavad kõigi Finnairi lennukite tekstiilid ja lauanõud kandma Marimekko tuntuimaid mustreid.

Üks kahest pikamaalennukist, mis Finnairi ja Marimekko koostöös uue lõbusa mustri saavad, on Helsingi ja Aasia sihtkohtade vahel lendav Airbus A340, mida kaunistab disaineri Maija Isola legendaarne, 1964. aastal loodud lillemuster.

Esimene lend lillelise lennukiga toimus eelmisel nädalal Shanghai ja Helsingi vahel, 2013. aasta kevadel on plaanis panna lendama ka teine lillemustriga Finnairi lennuk.

Finnairi juht Mika Vehviläinen sõnas, et tänu koostööle Marimekkoga saavad Finnairi lennukitest justkui liikuvad Soome disaini lendavad saadikud. “Finnairil on disainiga alati tihedalt seotud olnud ja see koostöö viib meie senise nägemuse disainist täiesti uuele tasemele,” ütles ta. “Meie eesmärgiks on saada nii-öelda disaini-lennufirmaks – me tahame, et meie reisijad kogeksid uusi elamusi kõigi viie meelega,” selgitas ta.

Marimekko juht Mika Ihamuotila lisas, et loodetavasti toovad Marimekko tunnusmustri ja lilledega disainitud Finnairi lennukid head tuju lennureisijatele üle terve maailma. “Usun, et Marimekko ja Finnairi koostöö toob vähekegi rõõmu sellesse hektilisse ja tihtipeale halli lennuärisse,” lisas Ihamuotila.

Kommentaarid: