Floridas autot rentides on kohustuslik omada rahvusvahelist juhiluba

22.02.2013
Svea Lillepalu

Uuendus 06.03.2013
Meieni jõudis info, et hetkel on Florida võimud rahvusvahelise juhiloa nõude peatanud. Seda seetõttu, et seadusemuudatus võib olla vastuolus Genfi 1949. a teeliikluse konventsiooniga. Rohkem infot leiab allpool viidatud ingliskeelsest artiklist.

Eelmisel nädalal jõudis meieni vihje, et USA Florida osariigis autot rentides on kohustuslik omada lisaks tavapärasele kodumaal väljastatud juhiloale ka rahvusvahelist juhiluba.

Kuna Ameerika Ühendriigid on eestlaste seas suhteliselt populaarne sihtkoht, siis lasime seda uurida meie heal autorendi partneril ning võime nüüdsest kinnitada, et nii see on. Uus seadus jõustus juba selle aasta esimesel päeval ning meile teadaolevalt ainult Florida osariigis.

Rahvusvaheline juhiluba on sisuliselt kehtiva Eesti siseriikliku juhiloa tõlge prantsuse, inglise, hispaania ja vene keelde.
Loe rahvusvahelise juhiloa kohta täpsemalt Maanteeameti veebilehelt.

Ülalolev nõue kehtib ainult nendele isikutele, kellel ei ole Florida osariigis välja antud juhiluba.

Täpsemat infot uue seaduse kohta leiab Tripwheels ingliskeelsest artiklist.

Kui keegi on ka mõnes muus USA osariigis või koguni mõnes muus riigis sellise nõudega kokku puutunud, siis on kõik kommentaarid vägagi oodatud.

Kommentaarid:

  1. Sille

    Ka septembris sai edukalt Eesti juhiloaga hakkama Miamis. Meie võtsime Payless-st.

  2. OT

    http://www.myfloridahouse.gov/Sections/Bills/billsdetail.aspx?BillId=50779

  3. Reena

    Veebruaris sobis küll veel Eesti juhiluba. Või vähemalt keegi ei küsinud rahvusvahelist luba, täitsa piisas minu enda eesti loast. Rentisin auto Fort Lauderdale lennujaamast ja Budgetist. Aga võis olla, et äkki nad polnud ise ka veel kursis uue seadusega, või läks lihtsalt õnneks :)