Häkärinteet – Soome Aasta Suusakeskus 2008

10.11.2008
Estravel

Soomemaal on sündinud omamoodi pretsedent. Kui varem on võitnud “Vuoden Hiihtokeskus” tiitli eranditult suured ja võimsad tegijad (2007 aastal näiteks Ylläs), siis seekord on enneolematu au osaliseks saanud tibatillukene Häkärinteet, asukohaga Kesk-Soomes, Jyväskylä lähedal.

Tiitel on tohutu au. Vähemalt kohale, mis on sündinud ühe mehe elutööna ning see mees, Jukka Kirjavainen, paneb sinna kogu oma hinge. Häkärinteet edulugu seisnebki personaalses suhtumises, inimestega arvestamises ja teeninduses. Jukka ütleb, et tal on suusahooajal ainult üks vaba päev ja see on jõuluõhtu. Kõik muud päevad on ta keskuses ning tema südameasi on see, et kõik kliendid oleksid rahul. Tõepoolest, keskuse peamajas on tehtud palju asju nii, et külastajatel ekstra mugav oleks. Lisaks on seal suurepärase tasemega varustuse laenutus – kõik firma Atomic kaubad, vahetatakse välja enne igat hooaega. Jukka on ehitanud üles tühjale maalapile täiesti arvestatava tasemega suusaparadiisi.

Suuruse poolest jääb Häkärinteet suusahuntidele muidugi väikeseks. Ideaalne on see paik näiteks lastega peredele. Nõlvade kaart:
Võib-olla, kui reisite näiteks Himosele, võtate päeva, et külastada ka Häkärinteet, Laajavuori ja Riihivuori nõlvasid, kõik seal samas Jyväskylä ümbruses.

Majutusvõimalused on Häkäl pisut piiratud. Praegusel hetkel asub seal 6 rendimajakest (mökkit), aga kõik suurepärase tasemega, avarad, ruumikad ja hästi läbimõeldud nii, et suusatajatel kõik mugavused käe-jala juures oleksid. Järgmiseks hooajaks lisanduvad veel 30 majakest, see peaks olukorda parandama. Mõne kilomeetri kaugusel asub Revontuli hotell tohutu golfiväljaku ja ka umbes 30 mökkiga. Kuid vähemalt eesti kliendile ei soovita seal peatuda. Majad on renoveerimata, kitsad, kasutatud ja koledad.

Kommentaarid:

  1. Jass

    Olime suusatamas siin http://www.aurinkopaikka.net/index.php?sivu=yhteystiedot Soovitan teistelegi