Hollandisse sisenemise info (airBalticuga lennates)

25.01.2021
Estravel

Alates 23.01.2021 on Hollandisse sisenemiseks ja Hollandi lennujaamu transiitkoridorina kasutamiseks vajalik lisaks 72 h enne lendu tehtud PCR-testile ka maksimaalselt 4 h enne väljalendu tehtud negatiivse antigeeni (kiir)testi kinnituse olemasolu. Alates 25.01.2021 on kõigil airBalticu otselennuga Amsterdami suunduvatel reisijatel võimalik teha lennujaama Confido testimispunktis tasuline antigeeni test.

Confido testimispunkt on avatud Amsterdami otselendude väljumise päevadel esmaspäeviti ja reedeti ajavahemikus 04.00–06.30. Testile on võimalik registreerida end Confido kodulehel digitaalse broneerimissüsteemi kaudu. Broneeringusüsteemi kasutamine tagab hajutatuse ning 2+2 reegli täitmise lennujaama territooriumil. Ilma testimisele eelnevalt registreerimata palume lennujaama tulla vähemalt 3 h enne lennu väljumisaega, et testimiseks jääks enne lendu piisavalt aega.

Kiirtest võetakse ninaneelust. Test koos sertifikaadi väljastamisega maksab kõigile 40 €. Kiirtesti tulemus on teada umbes 15 minutiga, kohe pärast tulemuse laekumist vormistatakse sertifikaat, mis saadetakse inimesele e-mailile, erandjuhtudel on võimalik see ka testimispunktis välja lasta printida. Sertifikaat väljastatakse inglise keeles ning testi tulemused lisatakse esimesel võimalusel digilukku. Positiivse testitulemuse korral peab koheselt alustama eneseisolatsiooniga, konsulteerima arstiga ning tuleb broneerida aeg PCR meetodil testi tegemiseks, et täpsustada diagnoosi.

Kõik reisijad, kes lendavad Amsterdami ümberistumisega Riias, saavad Tallinnast lennukile ilma eelnevalt Eestis kiirtesti tegemata eeldusega, et nad teevad Hollandisse sisenemiseks nõutud kiirtesti vahepeatuse sõlmjaamas.
Riia lennujaamas pakub testimise võimalust transiittsoonis asuv Saules Aptieka ajavahemikus 04.00–07.00, hind 24.20 €.

Testi ei nõuta:
* alla 13-aastastelt reisijatelt
* tööle või koju reisivatelt meremeestelt
* diplomaatilise passi omanikelt
* muud isikud vastavalt Hollandi valitsuse kinnitatud nimekirjale

Reisipiirangute info on leitav ka airBalticu kodulehelt,  Reisi Targalt lehel või Euroopa Liidu  ReOpen portaalist.
Detailide täpsustamise vajadusel võtta ühendust sihtriigi välisesindusega.

Allikas: airBaltic

 

Kommentaarid: