IATA: suur nõudlus on taastamas rahvusvahelist lennuliiklust

15.06.2022
Estravel

Rahvusvahelise Lennutranspordi Assotsiatsiooni IATA andmetel aitas aprillis paljudes riikides reisipiirangute kaotamine kutsuda esile suure reisilaine. Hiina seevastu oli kõige märkimisväärsem erand tugevast ülemaailmsest taastumistrendist.

Kuigi aprillikuu reisijate arv oli võrreldes koroonaeelse 2019. aasta sama perioodiga 37,2% väiksem, siis lennukilomeetrid ühe reisija kohta kasvasid aprillis aastataguse seisuga võrreldes 78,7 protsenti.

“Paljude piirangute tühistamisega näeme kauaoodatud piletibroneeringute arvu tõusu, kuna inimesed püüavad kahe aasta jooksul kaotatud reisivõimalused nüüd tasa teha,” ütles IATA peadirektor Willie Walsh.

Euroopa lennuliikluse ja läbilaskevõime aastakasv oli maailma suurim, koguni 301,6% võrreldes eelmise aastaga

“Aprilli andmed annavad põhjust optimismiks peaaegu kõigil turgudel, välja arvatud Hiina, mis piirab jätkuvalt reisimist,” ütles Walsh. “Ülejäänud maailma kogemused näitavad, et suurenenud reisimahud on teostatavad kui on tagatud elanikkonna kõrge immuunsustase ja tavapärane nakkushaiguste leviku kontroll. Loodame, et Hiina suudab seda edu peagi tunnistada ja teha sammud normaalsuse poole.”

Reisimise järk-järgulist taastumist tervitades, kritiseeris siiski Walsh viisi, kuidas valitsused suhtusid Covid-19 piirangutesse ja sellega seotud kommunikatsiooni: “Ajal, mil valitsused tegid kiireid kannapöördeid COVID-19-ga toime tulemise osas, valitses reisijates suur ebakindlus kuni praguseni, mistõttu on olnud veel liiga vähe aega kaks aastat hibernatsioonis olnud sektori taaskäivitamiseks.”

Seda väidet ilmestavad suur tööjõupuudus nii lennujaamu teenindava personali seas kui lennufirmades, mistõttu on sagenenud ülipikad järjekorrad lennujaamades üle maailma koos lendude hilinemistega.

Allikas: businesstravelnewseurope.com

 

Kommentaarid: