Ilmus Eesti esimene ärireiside teatmik “Ärireisija 2020”

13.12.2019

Äsja jõudis müügilettidele Eesti esimene töö- ja ametireisijaile suunatud teatmik-kataloog “Ärireisija 2020”. Mahukast, aastas korra ilmuma hakkavast teatmik-kataloogist leiab palju praktilisi nõuandeid ja soovitusi ning mitmekülgset lugemist kõige erinevamatel ärireisimisega seotud teemadel.

“Oleme tunnetanud vajadust just ärikliendile suunatud infoteatmiku väljaandmise osas juba viimased viis aastat. Seega on meil hea meel anda teada kõikidele Eesti juriidilistele isikutele, et lõpuks on kauaoodatud trükis valmis saanud,” ütles Estraveli turundusdirektor Airi Ilisson. “Seadusandlus muutub Eestis ja Euroopas kiiresti ning küsimusi kerkib meie erialal üles pidevalt. See uus ja mahukas kvaliteetväljaanne, mida nimetame selle sisu tõttu teatmik-kataloogiks, on otsekui ärireisija piibel. Selle külgedelt leiab vastused kõige erinevamatele reisimisega seotud küsimustele, olgu selleks lennufirmade punktisüsteemid, USA transiidireeglid või levinud internetipettused.”

Väljaandest esimese osa ehk kolmandiku moodustavad tabelid ja teatmeartiklid erinevate seadussätete kohta. Juttu tuleb näiteks tööreiside ja lähetuste maksustamise, ööbimiste ja muude reisiga seotud praktiliste võtmeküsimuste üle (nt turvalisus, internetist ostmine, andmekaitse ja identiteedivargus). Samuti leidub sisukaid ülevaateid erinevate hotellikettide, lennufirmade ja boonusprogrammide osas ning praktilist infot eri riikide viisatingimuste kohta.

Teatmiku teine kandev osa sisaldab erinevate suurte ja väiksemate Eesti ettevõtete praktilisi kogemusi ärireisimise teemal. Ajakirja kaanel olev Circle K tegevjuht Kai Realo annab praktilisi nõuandeid. Samuti võib ajakirjas lugeda näiteks EASi, LHV Panga, Hilton Tallinn Park hotelli, Standardi, A. Le Coqi, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja teiste ettevõtete reisikogemustest.

Uues väljaandes võtavad sõna ka oma valdkonna kõige tugevamad eksperdid. Näiteks reisifänn ja ajakirjanik Krister Kivi jagab nõuandeid lennufirmade boonuspunktide kasutamise osas. Eesti tuntuim lennupiletite ekspert Mauri Saarend avaldab, kuidas ja kuhu mõistlikumalt reisida ning kuidas reise erinevate lennufirmade lepingute kaudu vormistada. Saarend toob välja ka põhilised pagasireeglid.

Muuhulgas tuleb arutlusele bleisure – ehk kuidas ühildada töö- ja puhkusereisi nii, et maksuametiga probleeme ei tekiks.
Kuidas ja kus korraldada seminari? Millele tuleks mõelda reisikindlustust vormistades või välismaal ärireisi jaoks majutust valides? Neile ja paljudele teistele küsimustele annabki teatmik vastused.

“Ärireisija 2020” maht on 100 lehekülge ja tiraaž 10 000. Teatmik on müügil kõigis suuremates ostukeskustes, R-kioskides ning Circle K teenindusjaamades kaanehinnaga 9,90 eurot. Lisaks on trükis müügil kaheksas Estraveli büroos üle Eesti ja populaarses veebipoes reisikaubad.ee. Kuigi erialateatmiku väljaandja on Baltimaade suurim reisibüroo Estravel, ei ole tegemist reklaamtrükisega, vaid neutraalse ja kasuliku infoallikaga.

Lisainfo:
Airi Ilisson
Estraveli turundusdirektor
Tel: +372 626 6371
Mobiil: +372 5030 329
Email: airi@estravel.ee