Itaalia loobub koroonapassist ja maski kandmise nõudest

21.03.2022
Estravel

Itaalia alustab järk-järgult siseriiklike koroonapiirangute leevendamisega: suve alguseks kaob koroonapassi ja maski kandmise nõue.

Uus 2022. aasta ajakava Itaalia siseriiklike koroonapiirangute kadumise kohta:

  • 1. aprillist saab Itaalias ilma vaktsineerimistõendita külastada muuseume, poode või süüa restoranide-kohvikute väliterrassidel. Siseruumides einestades on vaja Super Green Passi, mis tõendab vaktsineeritust või läbipõdemist. Samuti pole koroonatõendit vaja ühistranspordiga sõitmisel (v.a. rong ja lennuk, kus tõendi puudumisel tuleb teha kiirtest). Ühistranspordis tuleb kanda maski.
  • 1. maist kaotatakse Itaalias koroonapassi nõue (Super Green Pass). Kaob maskikandmise kohustus nii siseruumides kui ühistranspordis.
  • 15. juunist 2022 on kavas lõpetada kõik COVID-19 leviku tõkestamiseks rakendatud siseriiklikud meetmed.

Täpsustame, et ülaltoodu puudutab vaid siseriiklikke tingimusi – Itaaliasse reisimise tingimused ei ole muutunud. Endiselt on vajalik enne riiki sisenemist täita ka PLF-vorm. Itaaliasse saavad reisida:

  • reisijad, kellel on vaktsineerimiskuur läbitud vähemalt 14 päeva eest, kuid mitte hiljem kui 270 päeva tagasi,
  • tõhustusdoosiga vaktsineeritud reisijad,
  • viimase 180 päeva jooksul jooksul COVID-19 läbipõdenud reisijad (läbipõdemise tõendiga),
  • reisijad, kellel on näidata sertifikaat negatiivse testitulemuse kohta (PCR-testi kuni 72 h, antigeeni test kuni 48 h).

Küll aga on eeldatavalt suvel Itaaliasse reisides siseriiklikult kõik jälle nii nagu enne koroonapandeemiat st pole vaja kanda maski ega esitada koroonatõendit. Vaata ka Reisi Targalt – Itaalia.

Pakettreisid ja lennupiletid Itaaliasse

Tule naudi Itaaliat näiteks sügisel Sitsiilia pakettreisil või vaata häid lennupiletite pakkumisi Estraveli lennupiletite e-poest.

Vaata ka: italygreenpass.com

 

Kommentaarid: