Jahe suveilm kodumaal aktiveerib soojamaareiside ostmist

15.07.2015

Suvised reisiplaanid on sageli sõltuvuses ilmaoludest kodumaal. Nii nagu ka eelmisel aastal on sellel aastal just suveilmade halvenedes aktiveerunud soojamaareiside ostmine. Estraveli müügiandmed kinnitavad, et alates jaanipäevast on päikesereiside nõudlus olnud suur ning enamus reisidest välja müüdud.

Vaadates reisijate arvu vahemikus maist kuni juuli lõpuni, siis võrreldes eelmise aastaga on päikesereise ostetud kuni 10% rohkem. Eestlane otsib suvel ikka sooja. Kõige populaarsemad suvised reisisihtkohad siinse reisija jaoks on Kreeka, Türgi, Itaalia, Saksamaa, Bulgaaria, Ameerika Ühendriigid, Hispaania, Prantsusmaa, Norra, Suurbritannia.

Pakettreiside suvised meelissihtkohad on enamasti Türgi erinevad kuurordid, Kreeka saared ja Bulgaaria (nii Varna kui ka Burgase piirkond). Selle suve reisipakettide TOP sihtkohad on:

  1.   Türgi – Antalya
  2.   Kreeta (Kreeka)
  3.   Bulgaaria – Varna ja Burgase piirkond
  4.   Rhodos (Kreeka)
  5.   Korfu (Kreeka)
  6.   Itaalia – Rimini

 

Omal käel reisivate turistide seas on populaarseimad sihtkohad Malaga (Hispaania), Istanbul (Türgi), Milano (Itaalia), Barcelona (Hispaania), Lissabon (Portugal).

Kui vaadelda nii omal käel reisijate (lennud) kui ka reisipakettide ostjaid, siis Estraveli vahendusel on sellel aastal Türki reisimine kasvanud pea 26% (kasvu on soodustanud otselendude avamine Tallinnast Istanbuli), pea 10% on kasvanud ka Bulgaariasse ja Itaaliasse reisijate hulk. Samas on pea 36% on vähenenud reisimine Portugali (põhjuseks – otselendude kadumine Tallinna ja Lissaboni vahel) ning vähem on reisitud ka Horvaatiasse.

Kui tervikuna soojamaareiside etteostuaeg pikeneb ning järjest enam ostetakse ette nn varajase tellija soodushinnaga reise, siis sellel suvel nn viimase hetke soodushinda praktiliselt ei ole ning kohtade olemasolul on hinnad keskmisest pigem kõrgemad. Hinda kliendid siiski jälgivad ning sageli lükatakse reisi algus näiteks septembrisse, mil hinnatase ja saadavus on parem.

Pakettreiside alternatiivina soovitab Estravel kasutada otselende (nt on Tallinnast hea ühendus otselendudega Istanbuli ja Ateenasse, kust saab liikuda juba edasi puhkusepiirkondadesse) ja hotelli kombineerituna.