Käitumisjuhis ilmastikuoludest tingitud segaduste puhul

21.12.2010
Mari-Liis

Kuna pühadeaeg on kohe algamas, siis kirjutame valmis käitumisjuhise juba alanud sekelduste puhuks. Nimelt on viimastel päevadel Euroopa lennuliiklust häirinud lumeolud ja jää ning sajad ja sajad lennud on tühistatud või teadmata ajaks edasi lükatud.

Et Estraveli kliendil oleks selge, mida sellisel puhul tegema peab, siis palume teil alljärgnev läbi lugeda. Omalt poolt loodame väga, et kõik lähedased, keda koju ootate, jõuaks kenasti õigeaegselt Eestisse ja need, kel puhkus välismaal planeeritud, saaks selle ka ilma tõrgeteta ellu viia. Ei ole midagi ebameeldivamat kui pühade ajal lennujaamas teadmatult oodata. On ju lennuliikluse kõige intensiivsem aeg just pühade perioodil.

Mida teha, kui ilmastikuolud on takistamas lennuliiklust?

1) Jälgige jooksvat lennuinfot lennujaama või lennufirma kodulehelt.

2) Kui teie lend on tühistatud, pöörduge lennufirma või Estraveli klienditeeninduse (24 h reisiabi 6266 266) poole. Enamasti on võimalik tühistatud lennu pilet hilisemaks muuta või selle eest raha täies mahus tagasi saada.
NB! Kehtib A I N U L T selle pileti osas, millel olev lend on tühistatud. Kui kasutate sama reisi raames mitut erinevat piletit, siis vt järgmist punkti.

3) Kui ilmastiku tõttu tühistatud või oluliselt hilineva lennuga seoses osutub võimatuks muude reisiteenuste kasutamine (eraldi lennu- või muu transpordi piletid, majutus jms), siis nende eest lennufirma ei vastuta. Kahjunõue tuleks esitada kindlustusfirmale, eeldusel, et teil on olemas kehtiv reisitõrkekindlustuse leping. See peab olema sõlmitud enne lennu ärajäämise teatavaks saamist (mõne kindlustusfirma puhul on täiendavalt nõutud kindlustuse ostmine hiljemalt 72 h enne plaanitud reisi algust).

NB! Saame Sind aidata kiiremini, kui Sul on käepärast olemas oma broneeringu number. Nime järgi otsimine pikendab ajakulu ning aeg tundub ootajale alati pikk :).

Kui vajadus on tekkinud, võtke meiega ühendust ja teeme kõik, mis meie võimuses. Arvestama peab paraku ka sellega, et kui reis on juba alanud või ootate tagasilendu Eestisse, siis ei saa me alati konkreetseid tegevusi ette võtta. Siis peab enamasti ise lennufirmaga lennujaamas ühendust võtma. Küll aga jagame nõuandeid ja abistame igati infoga, mis aitavad sekeldustega paremini toime tulla.

Olgu toodud ka oluliste lennufirmade kodulehed, mida jälgida:

Kommentaarid:

  1. YangShana

    People deserve wealthy life and loans or term loan will make it better. Because people's freedom relies on money.