Kasulikku infot auto rentimisel välismaal

08.07.2009
Estravel

Suvi on aeg, kus inimeste reisimisaktiivsus on haripunktis ja seetõttu otsustasime vaatluse alla võtta info, mida on hea teada auto rentimisel välisriigis. Allpool leiate kasulikke nõuandeid, mille järgimine muudab auto rentimise mugavaks ja probleemivabaks. Suured tänud AVIS-ele, kes selle meie eest kirja pani.

1. Broneerige sõiduk võimalikult varakult.
Kui broneeringut pole tehtud, võite sihtpunki jõudes avastada, et soovitud marki või hinnaklassi polegi saadaval või – mis veel ebameeldivam – ühtegi autot pole saadaval. Selline situatsioon võib ette tulla eelkõige tipphooajal. Sõidukit saab mugavalt ette broneerida kõikides Estraveli büroodes.

2. Makske Eestis.
Soovitame autorendi eest tasuda juba Eestis (kaardiga või ülekandega), sest nii jääb teie krediitkaardile rohkem vaba raha. Samas tuleb arvestada, et teatud summa (harilikult 20% rendi maksumusest + ühe paagitäie bensiini hind) võidakse teie kaardil ikkagi broneerida.

3. Võtke krediitkaart kaasa.
Suuremad rendifirmad nõuavad kliendilt krediitkaardi (kallimate mudelite puhul kahe) olemasolu. Väiksemates firmades võib hakkama saada ka sularahatagatisega, ent reeglina on siis lepingutingimused jäigemad ja rentniku vastutus suurem.

4. Lugege leping läbi.
Iga allkirjastatud leping on siduv – ka juhul, kui te ei ole seda läbi lugenud või sellest aru saanud. Seega ei tohi mingil juhul alla kirjutada tundmatus keeles lepingule. Alati tasub üle küsida ka kindlustustingimused, mis riigiti erinevad.

5. Selgitage välja vanusepiir ja lisakohustused.
Auto rentija peab olema vähemalt 21-aastane, kallimate mudelite puhul 25. Alla 25-aastaste juhtide puhul võidakse rakendada noore juhi lisatasu ehk “young driver fee’d”. Auto toomine ja äraviimine võivad olla tasuta või maksulised. Lennujaamas algava ja lõppeva rendi puhul lisandub rendisummale lennujaamamaks. Autot võib juhtida vaid see inimene, kes on kantud rendilepingule. Lisatasu eest on võimalik sinna kanda lisajuht(e).

6. Lühim rendiperiood on üks päev.
Rendipäevaks loetakse iga 24 tundi. Kui auto tagastatakse rohkem kui 29 minutit pärast lepingu (või rendipäeva ) lõppu, lisandub renditasule automaatselt veel ühe päeva tasu. Juhul kui auto on renditud nädalalõpu- või muu eriti soodsa hinnaga, võib selle varasem tagastamine teha aga rendi lõppsumma hoopis suuremaks.

7. Nädalavahetus on soodsaim.
Kõige soodsam on autot rentida nädalavahetuseks (reedest esmaspäevani). Mida pikem on rendiperiood, seda madalam on ühe päeva hind.

8. Vaadake auto kättesaamisel üle.
Autot kätte saades tuleb see hoolikalt üle vaadata ning nõuda kõigi vigastuste (ka kriimustuste) kandmist rendilepingule, vastasel juhul võite jääda süüdi ka vigastuste eest, mis autol juba enne olemas olid.

9. Kui rendiautoga juhtub avarii, siis teatage ka politseile.
Avarii korral on kindlasti vajalik kirjalik tõend kohalikult politseilt, mille rendifirma saab edastada kindlustusse. Kohe tuleb ühendust võtta ka rendifirmaga (Avisel on selleks igas riigis ööpäevas 24 tundi töötav hädaabinumber).

Lisaküsimuste korral pöördu oma reisikonsultandi poole või meie tellimiskeskusesse telefonil 6266 266!

Kommentaarid: