Killukesi Münchenist

29.09.2010
Anu Vane

Taaskord on saadaval superhind Münchenisse! Loe meie kogutud killukesi sest vahvast linnast. Tähelepanu tuleks pöörata vaid, et pühapäeviti on kogu linn suletud. Kauplused, väga paljud kohvikud ja restoranid, muuseumid. Nii et lühikese nädalalõpureisi korral tasuks sellega arvestada, sellel päeval pole Münchenis praktiliselt mitte midagi teha.

Tegelikult tahan aga kõiki Müncheni pileti plaanidega reisihuvilisi üles kutsuda hoopis Baierimaa pealinna ümbrust avastama! Saksamaa turismiamet on reisiplaneerimise võrdlemisi lihtsaks teinud ning välja pakkunud temaatilised reisimarsruudid, kus on peale märgitud soovitused, kus peatuda ja mida seal teha.

Münchenisse lennates tasuks kaaluda selliseid:

Romantikatee

350 km pikkune teelõik Füsseni ja Würtzburgi vahel, kuhu jääb mitmeid armsaid ajaloolisi väikelinnu ning loomulikult Baierimaa kuningas Ludwigi muinasjutulossid. Kes varem seal kandis käinud-näinud pole, on see lausa kohustuslik vaatamisväärsus, sest just siin avaldub klassikaline Baierimaa kogu oma lopsakuses. Kindlasti külastage Oberammergau linna, kus majade seinad on tulvil värvilisi maalinguid. Neuscwansteini muinasjutu-printsessi-loss pole lähedalt ehk nii imposantne kui linnulennult pildistatud fotodelt, aga koos seda ümbritseva külaga siiski maaliline vaatamisväärsus. Hoopis teisest ooperist on Linderhofi loss, mis näeb välja nagu magus ja leebe vahukooretort, kuid pakub oma detailides ja hullu kuninga teostatud ideedes põnevat avastusrõõmu. Romantikatee ja sellel leiduva kohta saad lähemalt lugeda siit.
Teekond kaardi.

Mänguasjatee

See tee algab tegelikult Münchenist põhja pool asuvast Nürnbergist, mida võib pidada Euroopa mänguasjapealinnaks. Nürnbergis on aastaringne jõulumeeleolu, kogu vanalinn näeb välja nagu päkapikutöökoda, mis ei lähe iial suvepuhkusele. Just selle tee ümbrusesse jäävad ka mitmed mänguasjatehased, mänguasjamuuseumid ja mängupargid (Play Mobile Fun park, Neustadt Adventure park).
Mänguasjaparadiisi kohta saad lähemalt lugeda siit.
Teekond kaardil.

Klaasitee

Kui klaasitee teemana võib esialgu tunduda pisut igavavõitu, siis saksaslik nutikus on teinud sellest vägagi atraktiivse ja kunstipärase teekonna. Sakslased, nimelt, on klaasihullud. Klaaselemendid on nagu aiakääbused, millega saab oma aia või maja kirju-mirjuliseks virrvarriks kujundada.

Klaasiteele jäävad näiteks kunstnik Rudolf Schmidi klaasiait, klaasivabrikute keskus Zwieseli linnake ja hulgaliselt klaasi ja kristalli töökodasid ja vabrikupoode (Joska Crystal, Weinfurter World of Crystal jt.).
Lisaks tasuvad kindlasti külastamist põnevad ajaloolised linnakesed nagu Regensburg, Passau ja Landshut.
Klaasitee lähem tutvustus asub siin.
Teekond kaardil.

Pikema sõidu ette võtmiseks soovitame Müncheni lennujaamast rentida auto, mille broneerimisega Estravel loomulikult suurima hea meelega abiks on. Kui plaanite reisile minna vaid kolmeks päevaks (nädalalõpp), maksab autorent (kõige lihtsam autogrupp) olenevalt reisikuupäevadest 1900-2600 krooni.

Sellised soovituslikud marsruudid on välja mõeldud üle kogu Saksamaa. Kui teil plaanis mõni teine piirkond peale Müncheni ümbruse, tasub vaadata, mis seal kandis huvitavat pakkuda on! Saksamaa turismiametlik infoküllane koduleht on http://www.saksamaa.travel

Head Müncheni reisi planeerimist!

Kommentaarid: