Kingiideed inimesele, kes armastab reisida

08.12.2011
Anu Vane

Teeme jõuluvanale asja lihtsaks. Siin on  kokku kogutud mõned meie mõtted, mida reisisellile kinki valides võiks kaaluda. Miski pole üle mõistuse kallis, aga kõik on omamoodi nutikad või praktilised kingitused inimesele, kellele väga meeldib reisida.

Enamik asjadest siin on kas sellised, mida me ise väga-väga tahaks, aga pole raatsinud osta, või siis sellised, mis on meil juba olemas ja osutunud äärmiselt praktiliseks. Kas kasutad seda lugu ideede allika või soovinimekirjana, on juba sinu teha!

Kraabitav maailmakaart

Lahedalt mänguline idee! See maailmakaart on suurepärane viis, kuidas näidata teistele ja meenutada endale, kus sa reisinud oled. Kvaliteetne ja suur seinakaart on kaetud kuldse fooliumkihiga. Riputa see seinale ja hakka järjest riike maha kratsima. Kullakihi alt paljastub täiesti uus maailm, värvide ja geograafiliste detailidega.

 

Korralik märkmeplokk
Näiteks klassikaline Moleskini reisimehe kirjaplokk, nagu siin viidatud, või hoopis midagi lihtsamat ja odavamat. Igal juhul kulub ära, kas siis reisi jaoks oluliste märkmete kirjapanekuks või reisil tähelepanekute üleskritseldamiseks või siis hoopis turu peal müüjaga suhtlemiseks, kui vastamisi hinnanumbreid üles kirjutate. :)

Passikaaned
Kui palju reisida, kulub pass ära. Nii lihtsalt on. See läheb kortsu, saab märjaks, kogub plekke ja nii edasi. Passikaaned ei pea olema igavad ja koledad, leidub ka täitsa lõbusaid. Näiteks nagu siin viidatud tüdrukute ja poiste passikaaned. Silmatorkavalt stiilsed ja teistmoodi, aga samas ülimalt praktilised: kaante vahel on kaks läbipaistvat taskut, milles on mugav hoida teisigi reisidokumente, pardakaarte, lennupileteid, sedeleid telefoninumbritega ja kõike muud vajalikku.

 

Plasku
Korralik plasku lihtsalt peab olema, eriti kui kingisaaja armastab matkata või miks  ka mitte talisporti teha. Veidi Jägermeistrit suusamäel või lonks konjakit jahedas ja rõskes öös teeb igal juhul olemise tahedamaks.  Et lõbusam oleks, võid lasta plaskule graveerida mõne tarkusetera või kingisaaja foto. Aga kui tahad hoopis originaalne olla, siis võid osta ka näiteks jaanalinnu jalanahaga kaetud plasku!

 

Telefoni hädaabilaadija
Ülimalt kasulik vidin, mida reisil olles näiteks seljakotis kaasas kanda. Laadija põhiosa moodustab šikk metalltuub, mille sisse käib AA-patarei. Lükka ots telefoni ja saad kaks tundi kauem rääkida. Samuti saab laadijaga ühendada iPodi. Taibukas, kas pole? Stiilne välimus, suurepärane idee ja lahendus juhuks, kui tavalaadijat pole käepärast võtta.

WiFi-leidjaga nokkmüts
Ilmselt on üsna ebamugav, kui WiFi-signaali tugevuse mõõdik asub Sul otsaees. Aga me panime selle siia ikkagi, sest see tundus lihtsalt lahe! :) Roheline helendav signaalitugevuse indikaator vilgub ja pulseerib vastavalt keskkonna WiFi-signaali tugevusele (tunnistab 802.11b ja 802.11g Wi-Fi standardite signaale). Kui nokkmütsi nagunii tarvitad ning arvutid ka reisidel aeg-ajalt vaja läheb, siis miks mitte kaks asja ühendada. Vaatad mütsilt, kas internetti on, ja kui jah – avad arvuti ja asud klõbistama.

Minipudelites kosmeetika
Kinkekomplekte müüakse poodides koormakaupa. Ehkki valmislahendus võib tunduda lihtsama vastupanu teed minekuna, tunneb sage reisija sellisest kingist tõenäoliselt siiski rõõmu. Pakkimine muutub poole lihtsamaks, kui saad mitme potsiku-pudelikese asemel kaasa võtta ühe kompaktse komplekti. Eriti veel, kui tegu on tõeliselt mõnusate ja kvaliteetsete toodetega, näiteks nagu Body Shopi E-vitamiini kinkekomplekt, mis sisaldab puhastuspiima, näovett ning öö- ja päevakreemi ehk kõike esmavajalikku.

Reisitarvikute komplekt käsipagasisse
Kogenud reisijad teavad, kui tüütu on mahutada kõik vajaminev liitrisesse kotikesse. Kes küll jõuab neid väikeseid hotellivannitubade seebikesi-šampoonikessi alles hoida ja kuni 100 ml pakendis tooteid poeletilt otsida! Kosmeetikatootjad aga on selle peale mõelnud ja töötanud välja spetsiaalsed komplektid, kuhu saad mugavalt sisse panna just need kreemid-losjoonid-näoveed, mis sulle meeldivad. Ilus, praktiline ja mugav lahendus!

Niidi-nõela-käärikomplekt
Jube tüütu, kui nööp tuleb ära või püksitagumik rebeneb. Siis on hea, kui kohvrisse on visatud näiteks selline mugav niidi-nõelakomplekt, millega rõivad kiirelt ära paigata. Ja komplekti kinkijat ei jõua siis ära tänada! :) Mis veel eriti tore – tegu on ka ilmselt kõige odavama kingitusega siin lehel.

 

Kaelapadi, silmaklapid ja kõrvatropid
Just selles järjestuses! Asendamatud asjad, eriti pikkadel lennureisidel. Neid müüakse nii komplektina koos (näiteks Lux Expressi bussides :) ) kui ka kõiki tooteid eraldi. Silmaklappe leiab eriti vahvaid igasugu pudi-padipoodidest, kõrvatroppe saab kindlasti apteegist. Kaelapatja ja komplekte tasub küsida ka kauplustest, mis müüvad kohvreid ja kotte.

Rahavöö riiete alla
Õhukeses ja märkamatus rahavöös saad hoida raha kõrval ka kõige tähtsamaid dokumente. Hea paikades, mis ei tundu väga turvalised. Ilmselt on see miski, mille ostu iga reisija vähemalt korraks kaalub, aga mitte alati ei raatsi. Seega eriti lahe, kui keegi selle kingiks… :)

Estraveli kinkekaart
Andke meile andeks, aga me pidime selle siia kirjutama! Sest no tegelikult ka, mis saakski olla parem kingitus kui elusad elamused uutelt reisidelt? :)  Meilt saab kinkekaardi osta mis tahes väärtuses alates 10 eurost. Kui kogu kingisummat korraga ära ei kasutata, anname kasutamata osa kohta uue kaardi. Mugav ja lihtne!

Aga loomulikult ei ole see veel kõik, mida üks reisisell võiks soovida. Mida tahaksid jõuluvana käest kingiks Sina?

Kommentaarid:

  1. S

    reisimiseks*

  2. S

    iPad on puudu või siis ükskõik milline tahvelarvuti ja/või hoopis nutifon. Väga palju kasulike appe rteilimiseks, mida olen ise kasutanud on App Store's saadaval. Julgen soovitada.

  3. timeshare jobs

    MP3 mängia on puudu