Kliendid küsivad: äraantava pagasi maksumus

05.03.2024
Estravel

Vahel võib äraantava pagasiga reisimine osutuda reisijale peaaegu sama kalliks kui lennupilet ise. Anname ülevaate, milline on pagasi maksumus ühel või teisel lennufirmal ning mida kindlasti tasuks sealjuures tähele panna.

Ebastandardse ja suuremõõdulise pagasiga on meil igapäevaselt kokkupuuteid vähe – kuna eripagas on eraldi tariifiga, on vajalik lennufirmaga alati täpsustada, saada kinnitus ja see ka eelnevalt broneeringusse lisada. Valdav osa Estraveli kliente reisib ikkagi standardmõõtudesse jäävate kohvritega.

Tavalise äraantava pagasi hinnad USA siselendudel on enamikel firmadel juba pikemat aega 30 USD suuna kohta. Varasemalt on see olnud ka 20 USD, kuid see number jääb aega, mil pagas üleüldse alles tasuliseks muudeti.

Euroopas on variatsioone tunduvalt rohkem. Siin sõltub see nii lennufirmast, sihtkohast kui marsruudist (sh lennu pikkusest) ning ka etteostu ajast ja kohast.

Kõige kulukam Tallinna lendavatest (ja ka jätkulende pakkuvatest) lennufirmadest on pagasit juurde osta Aegean Airlinesile ja airBalticule. Nende puhul võib 23 kg kohvri maksumus ulatuda kuni 45 euroni suuna kohta (võib sisaldada mitut järjestikust lendu). Siinkohal soovitame kliendil soovi korral võtta siiski juba selline pileti, mis ka äraantavat pagasit sisaldab.

Odavlendude pakkujatest võtab Ryanair pagasiühiku etteostul kuni 60 € ja lennujaamas kohapeal makstes kuni 70 € lisatasu. Lisaks tuleb tähele panna, et nende kohvri lubatud maksimaalne kaal on väiksem kui teistel ning lisatasu kehtib iga üksiku lennu kohta eraldi. Jätkulende Ryanair ametlikult ei toeta, seega tuleb antud lennufirmaga lennates kohver igas transiitlinnas välja võtta ja uuesti pagasi eest tasu maksta.

Küll aga näiteks Turkish Airlinesiga reisides sisaldub väljapoole Türgit lennates pagas alati piletihinnas. LOT-il, Lufthansal või Finnairil jäävad Euroopa lendudel äraantava kohvri hinnad 30 € juurde ühe suuna kohta.

Pagasitasud kontinentide vahelistel lendudel on märkimisväärselt kõrgemad ja võivad ulatuda ka sadadesse eurodesse.

Tähele tasub panna, et on ka lennufirmasid, mis kõige odavamate piletite puhul ei luba kaasa võtta käsipagasi kohvrit (nt SAS, Finnair, Ryanair, Wizzair, Norwegian). Lisamaks kehtib igale pagasiühikule, mis on suurem kui näiteks naiste käekott või sülearvutikott.

Estraveli käest lennupakkumise küsimisel pöörame alati kliendi tähelepanu sellele, kas pakutud piletihind on koos või ilma pagasita. Samuti soovitame lennupiletite broneerimisel see vajadus enda jaoks koheselt läbi mõelda, et hiljem ebamugavalt kõrget pagasi lisatasu lennujaamas maksma ei peaks.

***

NB! Enamasti on äraantava pagasiga lennates parem mõte võtta kohe pagasit sisaldav hind, selle asemel, et esmapilgul soodsamana tunduva numbri lõksu langeda ja siis pärast juurde hakata maksma. Isegi kui hinnavahet (etteost vs hilisem juurdeost) ei ole, kaasnevad pagasit sisaldava hinnaga täiendavad hüved (sõltuvalt lennufirmast) nagu näiteks:

– tasuta istekoha reserveerimine;

– rohkem punkte boonuskaardile;

– paindlikumad muutmis- ja tühistamistingimused.

 

 

Kommentaarid: