Kõik mugavamaks reisiks!

21.04.2020
Gerli Ramler

Kui Estravel veidi enam kui kaks aastat tagasi reisikaupade e-poe Reisikaubad.ee avas, ei osanud keegi arvata, et juba aastake hiljem avab reisibüroo Suur-Karja tänaval ka esinduskaupluse. Mida põnevat sellest poest leiab, räägib Estravel ASi e-äride arendusjuht Matthias Kreisman.

Reisikaubad.ee esinduskauplus Tallinnas Suur-Karja tänaval.

 

Põhjusi füüsilise poe avamiseks oli tegelikult mitu: esiteks soovib osa inimesi enne ostu sooritamist kaupa oma käega katsuda, teiseks on tegemist ju reisikaubaga, mida soetatakse napilt enne reisile minekut. See tähendab, et ostjatel pole aega oodata, kuni ladu ja kuller tellimusele reageerivad.

Reisikohvrid

Peamine toode, mida pood pakub, on kohvrid üle maailma tuntud kaubamärkidelt: Samsonite, American Tourister, Conwood ja Echolac, millest viimane annab kaheksa-aastase kohvrikesta garantii. Üldiselt on kohvritel kolmeaastane defektigarantii.
„Kohvritrendide kohta võib välja tuua, et moes on värvid. See on ka mõistetav, sest ühelt poolt on kohver küll praktiline ese, kuid teisalt silmapaistev aksessuaar, mille leidmine lennujaama pakilindilt võiks olla lihtne,” ütleb Kreisman. „Väga suur on huvi ka kohvrikatete järele, mida meie tellime ühelt Läti tootjalt. Nad õmblevad neid meie antud mõõtude ja värvisoovide järgi venivast riidest, mida on kerge kohvrile paigaldada. Katet on lihtne pesta, see hoiab kohvrit kriimustuste ja määrdumise eest ning kaitseb asju, kui kohver peaks avanema või selle lukk transportimisel järele andma. Hea abimees on ka kohvririhm, miks kaitseb hästi liiga punni pakitud kohvreid.”

Pakkimine lihtsamaks

Pakkimine on tänapäeval lihtsam kui kunagi varem: praktilised läbipaistvate taskutega lisakotikesed aitavad kõik olulise koondada ühte kohta ning enam ei pea hügieenitarbeid otsides kogu kohvrit pea peale pöörama. On kohvreid, mille mõlemad sisemised pooled on eraldatud lukuga, mis teeb mugavaks näiteks ühe kohvri jagamise kahe pereliikme vahel või kohvrist eseme otsimise rahvarohkes kohas. Mõni kohver on varustatud ka pisikeste juhtmeaukudega, et kohvris oleva akupangaga oleks mugav telefoni laadida.

Vargakindel seljakott

Aina trendikamaks on Eesti inimeste seas muutunud nn seljakotiga rändamine, mis seab omakorda kõrged ootused mugavale, kergele ja mahukale seljakotile. Suurepärase kogemuse pakuvad XD Designi vargakindlad ja praktilised kotid. Mis teeb koti vargakindlaks? Kõigepealt peidetud lukud, peidutaskud ja lõikekindlus. Samuti on vargakindlal kotil viipekaitsega taskud, mis kaitsevad viipevõimalusega panga- ja muid kaarte. Uuemad seljakotimudelid on muide taaskasutatavatest materjalidest.

Keskkonnale mõeldes

Kreisman tõdeb, et keskkonnasõbralikkus on inimeste jaoks väga tähtis ja seda püütakse kaubavalikul ka arvestada. Näiteks on pakkuda roostevabast terasest korduvkasutatavad joogikõrred, mis käivad oma pisikeses vutlaris ja on teleskoobina pikendatavad. Kõrtel on kaasas ka puhastushari. Sellised kõrred on suurepärane alternatiiv plastist joogikõrtele nii kodus kui ka reisil.

Olulised vidinad

Väga populaarsed on kaks-ühes-kaelapadjad ja pisike mugav pagasikaal. Pehmet kaks-ühes-kaelapatja saab kasutada kaela ümber käiva, tavalise ja kaisupadjana.
Mugavalt pagasisse mahtuvate pisikeste pagasikaalude seas on aga ka mudel, mis on varustatud sisseehitatud akupanga ja taskulambiga.
Millele peab praegusel nutiajastul kindlasti mõtlema, on reisiadapterid, et sihtkohta kohale jõudes oleks võimalik telefon, tahvelarvuti, elektriline hambahari või akupank laadima panna. Reisikaupade klienditeenindaja annab rõõmuga nõu, milliseid adaptereid kus riigis kasutatakse, ning valikus on ka selline vahetatavate pesadega unikaalne adapter, mida saab kasutada nii Inglismaal, USAs kui ka Jaapanis. Ja ka Eestis, kui teil peaks näiteks mobiiltelefonilaadija kaotsi või katki minema.

Meelelahutuseks

Lastega reisijatele on samuti mõeldud: lennureisiks või laevasõiduks on mõnus valida kaasa minimõõdus pusle, lõbus raamat, kaardipakk, laevade pommitamise või memory-mäng. Suurematele reisijale pakutakse Petrone Prindi „Minu”-sarja ja legendaarseid Lonely Planeti raamatud.

Pane tähele!

Estraveli Kuldkaardi ja Platinum Clubi kaardi omanikud saavad kasutada Tallinnas Suur-Karja 15 asuvas esinduskaupluses ja Estraveli e-poes reisikaubad.ee ostude eest tasumiseks boonuspunkte. Samas on müügil ka Estraveli kinkekaardid.

Fotod: Kert Ülenõmm, tootjad 

Artikkel ilmus Eesti suurima reisiajakirja TRAVELLER 2020. aasta kevadsuvises numbris.

Kommentaarid: