Kolmapäev, 21. aprill: terve Euroopa lennuliiklus peaaegu täielikult taastunud

21.04.2010
Helena Parmask

Terve Euroopa lennuliiklus on täna peaaegu täielikult taastunud. Suurbritannia eemaldas lennukeelu viimaks eile õhtul, pärast seda kui piiranguid otsustasid leevendada ka Belgia, Prantsusmaa, Saksamaa ja paljud teised Euroopa riigid.

Siiski kulub veel aega, enne kui kõik lennud saavad graafikujärgselt väljuda. Kuna lennufirmade lennukid ja meeskonnad on maailmas laiali pillutud, kulub nende õigesse kohta toimetamisega veel mitu päeva. Seega on endiselt oluline enne lendu lennufirma lehelt kontrollida, kas lend toimub või on edasi lükatud.

Alates teisipäeva, 20. aprilli hilisõhtul kella 23st on ka Eesti õhuruum lennuliiklusele piiranguteta avatud. Tallinna Lennujaamaga piirnev õhuruumi osa on avatud reisilennukitele maandumiseks ja startimiseks juba alates esmapäeva õhtust. Samas kõik lennud siiski ei välju. Tulenevalt lennupiirangutest Stockholmi Arlanda lennuväljal, hilineb Estonian Airi lend OV121/122 liinil Tallinn-Stockholm-Tallinn ligi 8 tundi. Ühe plaanilise hoolduse läbinud lennuki SAAB 340 suunamine liinilendudele viibib ja sellest johtuvalt on tühistatud tänane lend OV631/632 liinil Tallinn-Minsk-Tallinn. Tühistatud on ka näiteks Lufthansa tänased lennud Tallinnast Münchenisse ja Frankfurti, Finnairi lennud Helsingisse Vantaasse. Seetõttu palume kindlasti tutvuda kõige uuema infoga Estonian Airi kodulehel.

Finnairi teatel normaliseerub Helsingi Vantaa lennujaama töö täna hiljemalt kella 12ks ning lennujaam jääb töösse vähemalt kella 15ni. Situatsiooni jälgitakse ning uut infot edasise kohta lubatakse anda täna pärastlõunal. Teised suuremad Soome lennujaamad avatakse täna samuti piiranguteta.

Riia lennujaam on samuti avatud ning suurem osa AirBalticu lende väljub, kuid lennuaegades võib ette tulla muudatusi ning osa lende on tühistatud.

Samas tuleb arvestada, et vulkaaniline tegevus Islandil on endiselt aktiivne. Maailma Meteoroloogiaorganisatsiooni teatel peaks tuhapilv tuulesuuna muutuse tõttu siiski lähipäevadel Arktika suunas liikuma.

Soovitame kõigil reisijail enne lendu kontrollida kõige värskemat infot lennufirmade kodulehekülgedel.

Kommentaarid: