Eestlased reisivad jätkuvalt kõige rohkem talvel Egiptusesse ja suvel Türki

16.01.2020

Sombused talvekuud suurendavad soojamaareiside müüki – tänavu veedab kõige enam Eesti inimesi talvise puhkuse Egiptuses, Kanaari saartel ja Tais. Suvereiside hulgas on populaarseimad sihtkohad Türgi, Kreeka ja Bulgaaria, näitab Baltikumi suurima reisibüroo Estraveli statistika.

Kõige rohkem on tänavu broneeritud reise Eesti nn jahedamale ajale ehk jaanuarist kuni maini. Traditsiooniliselt on ka alanud aastal eestlaste hulgas populaarseimad talvesihtkohad Egiptus ja Kanaari saared, kuhu korraldatakse Eestist tellimuslende. Estraveli statistika järgi on keskmise Egiptuse reisipaketi hind 550 eurot ning Kanaari saarte reisipaketi hind 809 eurot reisija kohta.

Populaarsust koguvad ka kaugemad sihtkohad – Tai, Mehhiko, Vietnam, Dominikaani Vabariik ja Kuuba. Mida kaugem on sihtkoht, seda pikem on reeglina reis. Kui Egiptusesse läheb eestlane üldiselt nädalaks, siis kaugemale sõidetakse kaheks-kolmeks nädalaks.

Estraveli turundusdirektori Airi Ilissoni sõnul näitab Estraveli statistika soojamaareiside müügis võrreldes mulluse aastaga keskmiselt viieprotsendilist tõusutrendi: “Pakettreis on väga mugav viis reisimiseks, neid leiab sisuliselt igale hinnatasemele ja sihtkohtade valik on lai.”

“Lisaks senistele reisimisvõimalustele sai Estravelist detsembris Soome suurima ja vanima reisikorraldaja Aurinkomatkat Oy ametlik ainuesindaja Eestis,” lisas Ilisson. “See tähendab Eesti reisijale senisest veelgi oluliselt suuremat puhkusereiside valikut. Aurinkomatkade valikust leiab talveperioodil Kanaari saarte reisipakette nii Tenerifele, Lanzarotele, Fuerteventurale kui Gran Canariale, kusjuures nädalase pakettreisi hind algab 330 eurost. Lisaks suur valik erinevaid Tai kuurorte – Hua Hin, Khao Lak, Koh Lanta, Rayong.“

Tasub juba mõelda ka suve- ja sügispoolaasta reisibroneeringutele. Näiteks koolivaheaja reisid täituvad kiirelt. Üha rohkem tunnevad eestlased huvi ka kruiisireiside vastu, populaarseimad kruiisisihtkohad on Kariibid, Araabia Ühendemiraadid ja Vahemeri.

Uudisena saab sel suvel Tallinnast mugavalt 2 korda nädalas lennata airBalticu otselennuga Rooma. Rooma pakub igaühele midagi – seal on muljetavaldavad ajaloomälestised, võluvad välikohvikud ja suurepärane Itaalia köök. Mugav võimalus suurema seltskonna või perega reisida, on valida majutuseks villa. Itaalias on mitmeid kauneid villasid viinamarjapõldude vahel, imekauni päikeseloojanguga Amalfi rannikul või legendaarse Como järve kaldal. Valik on suur ja oma lemmiku leiab iga reisija.
Rooma otselennud avavad ka mõnusa võimaluse minna Vahemere kruiisile. Mitmete kruiiside algussadam on just nimelt Rooma külje all asuv Civitaveccia sadam. Näiteks Roomast algava Royal Caribbeani nädalase Vahemere kruiisi hinnad algavad 1000 eurost inimese kohta.

Uue sihtkohana saab sügisel otselennuga sõita puhkama Lääne-Kreekasse Kefalloniá saarele.
Vaadata on seal palju: imeilusad rannad, koopad, traditsioonilised mägi- ja sadamakülad. Ilus ja autentne Kefalloniá on populaarne sihtkoht inimeste seas, kes tahavad näha Kreekat sellisel kujul, nagu ta kunagi oli. Nädalase reisi hind algab 399 eurost.

2020. a populaarseimad suvesihtkohad:
1. Türgi
2. Kreeka (Kreeta, Rhodos, Korfu, Kefalloniá UUS, Peloponnesos jt)
3. Bulgaaria
4. Portugal
5. Montenegro
6. Küpros
7. Itaalia
8. Horvaatia
Allikas: Estravel

Estravel AS on Baltimaade suurim ja vanim lennuagentuur, hotelliagentuur ja reisibüroo, millel on tütarfirmad kuues riigis: Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Austraalias ja USAs. Ettevõte põhineb sajaprotsendiliselt Eesti kapitalil ning kõige rohkem töötajaid on Eestis (150 inimest ehk 64% kogu personalist).

Lisainfo:
Airi Ilisson
Estraveli turundusdirektor
Tel: +372 626 6371
Mobiil: +372 5030 329
Email: airi@estravel.ee