Kreeka kehtestas turistidele kliimamaksu

15.01.2024
Estravel

Kreeka on kehtestanud uue kliimamaksu, mis on sõltuv ööde ja hotellitärnide arvust.

Uus turismimaks kehtib kõrghooajal märtsist oktoobrini ning kehtib puhates igat tüüpi majutuskohtades, sealhulgas kõikides villades, hotellides, korter-tüüpi majutustes jm.

Uus kõrghooaja kliimamaks sõltub majutuse tüübist (sealhulgas ka hotelli tärnidest) ja võib ulatuda 10 euroni päevas kui ööbid 5-tärni hotellis kõrghooajal. Madalhooajal (novembrist veebruarini) kehtib endiselt tavapärane turismimaks 50 sendist 4 euroni öö kohta.

Hotellikategooria Turismimaks märtsist oktoobrini Novembrist veebruarini
5 tärni 10 € 4 €
4 tärni 7 € 3 €
3 tärni 3 € 1,50 €
1-2 tärni ja lühiajaline majutus 1,50 € 0,50 €

Vaata soovi korral lähemalt ametlikust allikast (Kreeka Hotellikoda) siit.

Kuni 300 miljonit eurot lisatulu aastas

Uue turismimaksuga plaanitakse leevendada kliimamuutusest tekkinud majanduslikke kulusid ja toetada kohaliku infrastruktuuri parandamist. Sellest rahastatakse ka ülesehitustöid, mis on vajalikud 2023. aasta üleujutuste ja tulekahjude tagajärjel tekkinud kahjude katmiseks.

Kreeka valitsus loodab, et uus maks toob 2024. aastal kuni 300 miljonit eurot lisatulu, mis toob kaasa erireservide eelarve kahekordistumise. Erinevalt varasemast majutusmaksust hakkab see kliimamaks kehtima ka veebiplatvormide kaudu broneeritud lühiajalistele majutustele.

Kliimamaks ei sisaldu veebiplatvormide ega reisibüroode pakutavates hindades ehk turistid peavad selle tasuma Kreekas kohapeal ja kohalikus valuutas (euro).

Vaata Kreeka reiside näidispakkumisi või otsi reis ise pakettreiside otsingust.

 

 

Kommentaarid: