Kruiisilaevadega jõgesid vallutama!

20.06.2014
Svea Lillepalu

Kruiisimine on üks mõnusamaid ja lõõgastavamaid reisimise viise, mis vaikselt ka meie inimeste hinge poeb. Igal hommikul uues sadamas ärkamine ei saakski kuidagi ebameeldiv olla, ja teha seda veel mugaval kruiisilaeval ilma igal õhtul pakkimata. No mida veel tahta võiks?! Aga kui teeks seda mõnusat reisi veel põnevamaks ja huvitavamaks? Saage tuttavaks – jõekruiisid!

Tavapäraselt tulevad kruiisidega silme ette alati suured ja uhked laevad nagu Oasis ja Allure of the Seas, mis muide on ka maailma kõige suuremad kruiisilaevad. Kindlasti kangastub kujutlustes ka pilt mõnest Kariibi mere saarest või ajaloolisest sadamast Vahemere kallastel. Kuid, kas tead, et maailmas on ka mitmeid kruiisifirmasid, mille alused on kordades väiksemad ning mahuvad ka väiksematesse sadamatesse ja isegi jõgedesse? Just jõekruiisid ongi täna teemaks!

Viking Cruises

Viking Cruises laev Rheini jõelMaailmas on mitmeid kruiisifirmasid, mis tegutsevadki suuremalt jaolt ainult jõgedel. Nende laevad on võrreldes suurel avamerel seilavatega kordades väiksemad ja tagasihoidlikumad. Selle teevad tasa aga kaunid sadamad, kuhu teiste laevadega ligi ei pääse. Üheks hinnatuimaks omasuguste seas on Viking Cruises, kes seilab nii Euroopa kui ka Aasia suurtematel jõgedel.

Isutekitajaks võib näitena tuua nende 10-päevase kruiisi mööda Reini jõge. Jõe äärsed ajaloolised kindlused, väikesed külakesed ja kaunid maapiirkonnad pakuvad nii silmailu kui ka avastamisrõõmu. Kruiis viib Sind Baselist Šveitsis Prantsusmaa pealinna Pariisi. Risti-rästi läbi maa saab sõita ka mugaval kruiisilaeval, mitte ainult tundide viisi autos istudes.

Silversea Cruises

Silver Cloud Thames'i jõelMugavust, personaalset teenindust ja seda „midagi erilist“ otsivatele klienditele soovitame kindlasti meie lemmikut, Silversea Cruises. Tegemist on suhteliselt noore, vaid 20 aastat vana kruiisifirmaga, kes on teinud silmad ette nii mõnelegi ja jätkab oma edukat võidukäiku. See on koht, kus allahindlusi kvaliteedis ei tehta – mitte kunagi ja mitte mingil juhul. Võime seda omast kogemusest öelda.

Meie tänasesse teemasse sobib ideaalselt nende 17-päevane Lõuna-Ameerika kruiis, mis algab ja lõpeb Barbadosel. Lisaks kaunile Lõuna-Ameerika rannikule näeb sellel kruiisil oma silmaga ära Amazonase jõe. Üheks kruiisi pärliks on Anavilhanas, mis on kui Veneetsia linn keset troopilist džunglit. Kui kuumad ladina rütmid Sind ei huvita, siis võib-olla hoopis kruiis Stockholmist Londonisse, millel peatutakse otse Tower Bridge’i kõrval. Ja seda luksust saavad endale lubada vaid väga vähesed kruiisilaevad.

Azamara Club Cruises

Azamara jõekruiisid Monte CarlosVaid kahe laevaga Azamara Club Cruises kuulub küll hiiglaslikku Royal Caribbeani ketti, kuid on igas mõttes erinev. Perekonna kõige luksuslikum liige viib Sind samuti paikadesse, kuhu suurte gigantidega ligi ei saaks. Väga paljudel kruiisidel on hinnas juba sees ka üks eriline üritus mõnes külastatavas sadamas. Näiteks õhtu kaunis prantsuse chateau’s, balletietendus Peterburi kuulsas Mikhailovsky teatris või Moulin Rouge ilma laevalt lahkumata Cannes’is.

Azamara varalaekast on kohe võtta 14-päevane kruiis Hongkongist Singapuri, mille käigus seilatakse Saigoni jõel otse Ho Chi Minh City keskusesse. Teekond mööda seda jõge meenutab natukene küll slaalomit, kuid pakub imekauneid vaateid Vietnami maapiirkondadele. Selle mitmekülgse ajalooga linna avastamiseks jääb samuti aega küllaga, sest ööseks jäädakse sadamasse.

Seabourn

Caviar Splash paradiisirannal, jõekruiisidVeidi rohkem jahi mõõtu laevadega kruiisiv Seabourn kuulub samuti luksuskruiiside nimistusse. Nende Kariibi mere kruiiside Caviar Splash üritustest räägitakse legende. Kujuta ette, et randud paradiisirannal, kus Sind ootavad surfilauale seatud kaaviar, šampus ja palju-palju muud head?

Ka nende võileivanumbriks on sadamad, mis asuvad suurlinnade keskustest või väiksemates jõgedes. Üheks näiteks on nende 12-päevane kruiis Londonist Lissaboni. Lisaks Thamesi jõele ja La Manche’i väinale on Sul võimalus läbida ka Gironde estuaar, mis on Garonne ja Dordogne jõe liitumiskohaks ning mis viib Sind otse Bordeaux keskusesse.

Üheks kruiiside võluks on tõsiasi, et neid leiab pea igale reisieelarvele, -pikkusele ja maitse-eelistusele ning kruiisi hinnas sisalduvad juba majutus, söögid, sadamamaksud ja teenustasud. Maailameredel seilab kokku umbkaudu 350 kruiisilaeva – vähemalt ühel neist on kindlasti ka Sinu nimi peale kirjutatud! Tule meile külla, helista või saada meil – leiame selle Sinu oma üles. Jõekruiisid ootavad!

Vaata ka Estraveli CruiseCentre kruiisipakkumisi ja teisi blogilugusid kruiiside kohta.

Kommentaarid: