Kuhu minna 2012. aastal? Lonely Planeti lemmikud

03.01.2012
Svea Lillepalu

Pärast reisimuljete kuulamist, tuliseid vaidlusi ja punktide arvutamist on Lonely Planeti koostajad pannud paika oma lemmiklinnad aastal 2012. Nimekirjas kohtab nii tuntud tegijaid kui ka selliseid paiku, mis lugeja kulmu kergitama panevad. Mõnd neist vääristavad sel aastal spordipeod, mõnd kultuurisündmused ja mõni tõuseb fööniksina tuhast, kuid ühine on see, et kõik need linnad sattuvad 2012. aastal uude valgusse. Visake teiegi pilt peale – Lonely Planeti 2012. aasta lemmikud!

London
London põrutab tänavu maailmakaardile jõuliselt nagu kaubarong. 2012. aasta suveolümpiamängud annavad uue ilme tervele linnale ja põhimõtteliselt pool maakera võib leida 27. juulist 12. augustini just sealt. Kui Sinu olümpiapisik on ka aastavahetusega hoogu saanud, siis kiika Estraveli olümpialehele ja vaata, kas Sinu lemmikala pileteid veel on: https://www.estravel.ee/london2012.

Musqat
Omaan laiendab haaret igas võimalikus ilmakaares. Turistide rõõmuks ehitatakse juurde muuseume, hotelle, veeparke ja jumal teab mida veel. Kõige toredam on see, et kohalikud elanikud on turistidest väga vaimustuses ning kohati jääb mulje, et reisi asemel astuti sisse vana sõbra juurde. Külalislahkust ja päikesepaistet kogu raha eest!

Bengaluru
India lennundus- ja kosmosetööstuse keskust nimetatakse naljaga pooleks Aasia Elviseks. Pidevalt heast elust joobunud megalinn pakub külastajatele meeliülendavaid maitseid, kaasakiskuvaid meloodiaid ja muidugi kõige cool’imaid kohalikke, kellega sõbraks saada.

Cadiz
Esimesel pilgul võib Hispaanias asub Cadiz näida kui kõikide maailma pensionäride kogunemiskoht, kus peamiseks heliks on sussisahin. Kuid ärge laske esmamuljel end heidutada! Ühel korral aastal läbib linn totaalse muutuse ning sussid asendatakse karnevaliriiete ja hiidkontsadega. Veebruaris toimuv kümnepäevane karneval on kogemus omaette.

Stockholm
Lohetätoveeringuga tüdruk on meelitanud enda järel Stockholmi lugematul arvul turiste. Stockholm flirdib külalistega ja pakub elamusi, mida ei oskaks oodatagi. Tegu on küll keskmiselt kõrgema hinnatasemega linnaga, kuid ühes võib kindel olla – koos rahavarudega jätad sinna ka killukese südamest!

Guimaraes
See Põhja-Portugali linn on tõesti kaunis ja kuulub ka UNESCO maailmapärandi nimistusse. Guimaraes on keskaegsete tänavate, punakatustega kolonniaalmajakeste ja hiiglaslike paleede pundar. Ja just nüüd on õige aeg seda linna külastada, sest just Guimaraes on üks 2012. aasta Euroopa kultuuripealinnadest.

Santiago
Eelmisel aastal raputas Tšiilit 8,8-magnituudine maavärin, mis tõi kaasa ka suuri purustusi. Tänaseks on aga maavärin unustatud. Hoopis teistsugune värin on aga toimunud linnapildis ja elanikkonnas. Avatud on uusi muuseume, restorane, spordihalle ja ööklubisid. Jalutades Santiago tänavatel, tunned neid värinaid ka oma selgroos!

Hongkong
Hiina üks liberaalsemaid linnu on säravam kui eales varem. Naudi jõelt kauneid vaateid õhtusäras linnale, pane meeled proovile mõnel kohalikul turul või vaata tulevikku mõnes kaunis templis. Lõbujanuliste päralt on baarid, restoranid ja ööklubid. Ja lihtsalt, et teaksite – selles linnas on peaaegu 11 000 restorani.

Orlando
Orlando on sellel aastal koduks 61. NBA All-Star Weekendile. Üks USA populaarsemaid spordiüritusi toob kokku spordiässad ja muusikagurud, et pidada maha üks korralik korvpallilahing. Lisaks visatakse sekka ka kontserte, after-party’sid ja muud põnevat. Lastega perede ja hingelt noorte seas on kindlasti popid ka paljud teemapargid.

Darwin
Vana Darwinit iseloomustasid silmini joobnud meremehed, unelevad hipid ja nokkmütsidega rekkamehed. Täna aga on tegu ühe Austraalia popima linnaga, mis on tuntud eelkõige ööelu poolest. Baarid, restoranid, galeriid, turud ja paljud teised vabaajaasutused ootavad noori, vanu, kukki ja kanu. See on linn, kus taevas on alati sinine, pidu kestab hommikuni ja voodist ei tõusta enne päikseloojangut.

Need olid Lonely Planeti 2012. aasta lemmiklinnad. Meie lisaksime omalt poolt nimekirja ka Helsingi. On ju see linn tänavu mitme auväärse tiitli omanik – 2012. aasta disainipealinn, 200. aastat Soome pealinn ning Euroopa jäähoki ja kergejõustiku maailmameistrivõistluste toimumispaik. Nii palju üritusi ja mis kõige parem – peaaegu meie tagaaias!

Mis oleksid need paigad maailmakaardil, mida Sina siia nimekirja lisaksid?

Vaata ka originaalartiklit “Lonely Planet’s Best in Travel: top 10 cities for 2012“!

Kommentaarid: