Kuhu reisida kevadkuudel?

21.04.2014
Svea Lillepalu

Ja juba on ta käes! Alles kõrgusid majade vahel suured lumemäed,  termomeeter näitas miinuskraade ja kirjutasime talvistest reisisihtidest. Esimene kevadkuu on küll juba möödas, kuid üks veel ju täitsa ees! Vastavalt traditsioonile oleme kokku pannud mõningad soovitused nendele, kes kevadkuudel reisile kipuvad. Abiks on meile nagu ikka üks meie lemmikuid Wanderlust.

Märts

Kevad on uute alguste aeg ja üks mõnusamaid puhkamise viise on vaadelda, kuidas Sind ümbritsev loodus peale pikka talveund vaikselt elule tärkab. Üks paik selle imekauni nähtuse vaatlemiseks on kahtlemata Jaapan. Tuhanded kirsipuud kattuvad õrnroosade õitega ja loovad pildi, mis on omamoodi Jaapani firmamärgiks.

PatagooniaKui, aga jalad tahavad valu ning Sinu lemmiktegevuseks on matkamine, siis võta suund Tšiili poole. Peale juba eelpool mainitud looduse värviballile on seal sel perioodil ka vähem turiste ja kuivem kliima.

Loomasõpradel on aeg kihutada Costa Ricale. Just nüüd naasevad randadele kilpkonnad, et sinna oma munad muneda. Paari kuu pärast tasub jälle tagasi tulla, sest siis näeb juba tuhandeid pisikesi kilpkonni oma esimesi samme tegemas.

Aprill

Iga aasta aprillikuus läheb Tais suureks peoks ja parajalt niiskeks ka. Just siis toimub Songkrani festival, millega tähistatakse uue aasta saabumist. Omapäraseks traditsiooniks on üksteise veega pritsimine ja sellel perioodil on veekindlad kotikesed seal vägagi hinnas.

Loodusimede nägemiseks võib sõita Ameerika Ühendriikidesse, täpsemalt siis Surmaorgu California osariigis. Juba aastasadu on inimesi piinanud küsimus – kuidas sealsed kivid küll liiguvad. Suured kivimürakad läbivaid kümneid kui mitte sadu meetreid, jättes maha vedamisjäljed. Asja teeb kummaliseks tõsiasi, et sellest, kes neid kive tirib, ei ole ühtegi jälge.

Just nüüd on hea aeg võtta ette üks mõnus linnapuhkus näiteks Firenzes Itaalias. Täpselt parajad temperatuurid ei ole veel linna liialt kuumaks kütnud ja ka suvised turistidehordid pakivad alles kodus kohvreid.

Mai

Galapagose saarte külastamiseks halba aega ei ole, sinna tasub minna alati, kui võimalus tekib. Maikuu teeb eriliseks see, et siis on saarte jaoks nn madalhooaeg ning hinnad on veidi madalamad kui tavapäraselt.

Paljude reisisellide nimekirjast leiab legendaarse Machu Picchu ja sinna viiva Inca tee. Just maikuu on selle läbimiseks üks ideaalsemaid – äsja lõppenud vihmaperioodi tõttu on rohi roheline, kliima on suureks vallutuseks täpselt paras ja ka rahvaarv on mõistlik.

Kellel Hispaania maikuises reisinimekirjas figureerib võib suuna võtta Caravaca poole. Just seal toimub iidne Püha Risti Festival. Festivali tähtsaim üritus on hobuste võidusõit, kus mõõtu võtavad vaid hobused omavahel. Juba 1250. aastasse ulatuva võidusõidu teekond algab linna keskväljakult ja lõpeb mäel asuvas linnuses.

Kas Sinul on juba täidetud või alles ees reisiplaane? Jaga neid all kommentaarides meiegagi ja võib-olla inspireerid nii mõndagi teist reisiselli :)

Kommentaarid: