Külmad talvekuud suurendavad soojamaareiside müüki

29.01.2019

Pakaselised jaanuar ja veebruar on suurendanud soojamaareiside müüki – kõige enam Eesti inimesi veedab jaanuaris või veebruaris puhkuse Egiptuses, Kanaari saartel või Tais, näitab reisiagentuuri statistika.

Estraveli turundusdirektori Airi Ilisson-Cruzi sõnul broneeriti tänavu jaanuariks ja veebruariks 12% rohkem puhkusereise, kui samal ajal möödunud aastal. „Kuigi eelmine aasta oli puhkusereiside müügi mõttes rekordiline, näitab tänavune aasta esimeste kuude statistika veelgi suuremat kasvu. Külmadel talvekuudel ihaldatakse ikka soojale maale päikese alla ja kõige kiirem ja kindlam viis selleks on lennata Egiptusesse – püramiididemaa menukus on taas järsult kasvanud, tõustes sihtkohtade edetabelis eelmise aasta neljandalt kohalt tänavu esimeseks,“ selgitas Ilisson-Cruz.

Puhkusereisijate TOP 5 sihtkohta 2019. aasta jaanuaris ja veebruaris (allikas: Estravel):

  • Egiptus
  • Kanaari saared (Hispaania)
  • Tai
  • USA
  • AÜE
egiptus

Egiptus

Kaugemal asuvatest sihtkohtadest on populaarseim Tai, millele järgneb Indoneesias asuv Bali saar ning teised Kagu-Aasia sihtkohad. Kasvanud on ka Aafrikasse reisimine ja safaril käimine, eelistatuim sihtkoht on Lõuna-Aafrika vabariik. Pikemaks puhkuseks sobib talvehooajal suurepäraselt Austraalia, sest seal on parasjagu suvi ja avastamist leidub mitmeks nädalaks.

Viimastel kuudel on kasvanud kruiisireisijate arv, keda on 52% rohkem kui samal ajal aasta tagasi. Suurim osa kruiise on ostetud algusega USAst ja seilatakse Kariibi merel. Keskmine kruiisi kestus on 12 päeva.

Alanud on ka suvehooaja reiside broneerimine. Uutest sihtkohtadest toob Airi Ilisson-Cruz esile põnevaid näiteid reisikorraldajate valikust: „2019. a suvehooajaks müüme uute sihtkohtadena pakettreise Batumisse Gruusias ja Tiranasse Albaanias. Muidugi on valikus ka Eesti inimeste hulgas hinnatud vahemereäärsed sihtkohad, näiteks Kosi saar Kreekas või Gazipasa Türgis Alanyas. Mugavuse hindajatele on heaks uudiseks ka see, et reisikorraldaja Aurinko otselennud Tallinnast Kreetale toimuvad jaanipäevast juuli lõpuni mugavate Finnairi lennukitega.“

Estravel on Eesti vanim reisiagentuur, hotelliagentuur ja reisibüroo, mis on tegutsenud juba 30 aastat. Ettevõttel on 15 bürood kuues riigis: Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, USA-s ja Austraalias, kus töötab kokku üle 200 inimese. Sajaprotsendiliselt Eesti kapitalile kuuluv Estraveli grupp on Eesti ja Balti riikide suurim reisiteenuste müüja.