Las Vegase hotelle

01.02.2005
estravel

Bellagio

bellagioLas Vegase tuntuim hotell, eriti tema purskkaevude järgi. Mäng vee, muusika ja valgusega pakub madalate ootustega külastajatele korraga ooperit, balletti või lihtsalt Roosa Pantri tunnusmuusikat.

36 korrust, 3400 numbrituba ja enam kui 500 sviiti annab luksusele uue tähenduse. Itaalia Como järve ääres asuvat samanimelist Bellagio küla imiteerivas kogumis on ligi 20 restorani, kohvikut ja baari, mis lubavad vaheldusrikast meelelahutust vaata et mitmekuuseks peatumiseks.

Lisanduvad botaanikaaed, 2000 klaastaiesega fuajee ja galerii, kus mai lõpuni näidatakse Claude Monet’ töid. No ja ligi kahe staadioni suurune kasiino muidugi ka.

venetianVenetian

Oi seda Veneetsia hõngu, niiskust ja romantikat, mille Las Vegase versioon igaühe tummaks lööb. Nad on tõepoolest ehitanud keset kõrbe kanalitega linnakese, kõigi freskode, gondlite ja millegipärast ka Madame Tussaud’ vahakujude muuseumiga. Vegase Veneetsiast ei puudu ka tuvid ning moodsale ajale kohaselt on igas toas faks, millele saabub külalisele personaalne tervitus. Lisaks põhitorni 4000le toale on eraldi ehitises Veneetsia Tornis tuhatkond 65ruutmeetrist sviiti. Grandioso!

Luxor

luxor hotelMüstika, puhas müstika on see hotell 30kordse klaaspüramiidi, sfinksi ning Luxori ja Karnaki templite koopiatega. Liftid sõidavad püramiidis 39kraadise nurga all ja neid kutsutakse mitte elevators vaid inclinators. Külastada saab Tutanhamoni hauakambri võimsat koopiat ja osaleda ultramoodsates simulatsioonimängudes obeliski otsimisel. Ja kui Luxorit tõesti Las Vegasest üles ei leia, siis üürige kopter ja sõitke veidi linna kohal. Püramiidi tipust vallandub kiir, mida nähtavat lennukilt ka saja kilomeetri kaugusel.

Paris Las Vegas

Romantilise, privaatse ja hubase hotelli juurde kuuluvad Eiffeli torni ja Triumfikaare koopiad, romantikutele pakutakse baaris isegi Eiffeli torni kujulisi kõrgeid plastmonstrumeid, mille sees peitub kokteil! Peenemate sviitide suurus ulatub 90 ruutmeetrini, vaatega Stripile, marmorist vannitubasidki on mitu. Pulmi saab korraldada kõikjal Eiffeli torni tipust kuni basseini servani. Tseremooniast limusiini, fotode, voodissetoodava hommikusöögi ja maasikate ning šokolaadini ulatuva paketi eest saaks USAs osta päris mitu ilusat autot.

New York – New York

Nagu hotell end reklaamib – ei pea olema Frank Sinatra, et kiita maailma olulisimat cityt. Vegase rahvas on tõsist vaeva näinud, et New York läänerannikule koju kätte tuua. Ei puudu Empire State Building, Times Square, Central Park ega ka Brooklyni sild ning teised NYCi tuntuimad vaated. Mõistagi nii kolmandiku suurusena reaalsusega võrreldes, ehkki nö Empire State Buildingul on 47 korrust. Mõneteist dollari eest saab tuusiku Coney Islandilt maha viksitud Manhattan Expressile, mis tähendab kolme hullumeelset minutit nö ameerika mägedel.

Artikkel on ilmunud ajakirja ESTraveller numbris veebruar-märts 2005.

Kommentaarid: